Domének | erjesztés kulcsszóra releváns részlet | Kapcsolódó kifejezések | További kifejezések a doménről | Relevancia |
---|---|---|---|---|
trmuvek.hu | Hozam: Cca: 1,5 kg tőkénként, kézi szüret, acéltartályos erjesztés, rövid ideig tartó hordós és hosszabb tartályos érlelés | acéltartályos erjesztés, erjesztés rövid, hordós erjesztés, erjesztés hónap | tr, tállya, mű, furmint, tokaj | 9 |
pannonmezbor.hu | Bármely alkalomhoz illő, ajándéknak is különleges, egyedi aromavilággal rendelkező mézborok, méz erjesztésével, természetes alapanyagokból. | méz erjesztés, erjesztés természetes, erjesztés készült, erjesztés mely | mézbor, pannon, méz, manufaktúra, natúr | 7 |
kokoferm.hu | A KOKOFERM KFT. és jogelődje 1994 óta az élesztős és tejsavbaktériumos erjesztés témakörében végzi szerteágazó munkáját. Az élesztő- és tejsavbaktérium-gyártásban, forgalmazásban piacvezető LALLEMAND különböző üzletágainak és termékcsaládjainak márkaképviseletét látjuk el számos területen… | tejsavbaktériumos erjesztés, erjesztés témakör, erjesztés felsőfok | publikáció, adatlap, borászat, szilázs, oltóanyag | 6 |
magashegy-pinceszet.hu | Természetesség - ez pincészetünk mottója. Spontán erjesztés, minimális kénen kívül semmiféle adalékanyag használata. | spontán erjesztés, erjesztés minimális, erjesztés kizárólag | pincészet, természetesség, grand, mottó, spontán | 5 |
exkalapalatt.info | Erjesztés (BackPack cikke) Nemrégiben, mikor az erjesztett táptalajjal kísérleteztem, felfedeztem egy egyszerűbb módját a gabonás spawn készítésnek bármilyen sterilizáció nélkül. Ezt használtam a Pleurotus ostreatus és a Pleurotus eryngii-nél. Néhány próbálkozás azt mutatta, hogy működik… | uncategorized, kender, gom, gomba, tagged | 5 | |
szuperizlelo.hu | A túrót helyettesíteni kölessel – főként vegán vagy tejmentes körökben – nem újdonság. Ebben a receptben, ami újdonság, hogy sütés előtt fermentáljuk a kölest, azaz tejsavas erjesztéssel előkészítjük. Sokan szegezik… | tejsavas erjesztés, erjesztés titok, erjesztés sokan | fermentálás, paradicsom, mennyei, fermentált, alapozó | 5 |
cellarius.hu | A Cellarius az erjesztéstől a palackozásig segíti a borászokat a legkorszerűbb technológiákkal, hogy a lehető legjobb minőségű ital kerüljön a palackokba. | cellarius erjesztés, erjesztés palackozás | palack, bio, palackozás, kereskedőház, premium | 4 |
patinaspalinka.hu | A pálinka a lepárlási eljárásnak köszönhetően őrzi meg a gyümölcs zamatát. Az íz és illat jegyeket a gyümölcs fajtája, az időjárás, az erjesztés, illetve az utólagos érlelés befolyásolja; mikor a pohárból illatmintát veszünk, próbáljuk meg a különböző illatjegyeket felismerni és saját… | időjárás erjesztés, erjesztés utólagos, tartály erjesztés, pálinkáink erjesztés, erjesztés fajélesztő | pálinka, patinás, kóstolás, gyümölcsös, illat | 4 |
csakajobor.hu | Borászatunk 4 kis hordóval indult útjára! A nagypapának köszönhető, hogy mind a 4 hordó mai napig egészséges állapotában van. A nagypapa szőlőfeldolgozó eszközei mind kézimunka igényűek voltak! A mai modern technológia lehetővé teszi, hogy borainkat hűtött erjesztéssel készítsük el. Mi speciális… | bor erjesztés, erjesztés teljes, nyit erjesztés, erjesztés rozsdafarkú, hűtött erjesztés | pincészet, szőlő, borvidék, pince, kincs | 4 |
merum-tallya.hu | jelentős mértékben töppedtek és aszúsodtak a szőlőszemek, ami kíméletes feldolgozás melletti lékihozatalt 55 %-ra csökkentette. Részben fahordós erjesztés és érlelés után május végén került palackba. Mézes, hársas, a dűlőre jellemző gyógynövényes, teás illatok jellemzik. Ízében egyaránt megtaláljuk | fahordós erjesztés, erjesztés érlelés, erjesztés hónapos | tállya, dűlő, palack, pincészet, furmint | 4 |
improvingfood.com | Ahogy a fogyasztók szerte a világon új módszereket fedeznek fel szénlábnyomuk csökkentésére, az erjesztés bioprotektív hatásainak javítása értékes eszközzé válik szükségleteik kielégítésében, lehetővé teszi az élelmiszer-pazarlás csökkentését és a fenntarthatóbb élelmiszerjövő támogatását. Közel… | csökkentés erjesztés, erjesztés bioprotektív | chr, élelmiszer, tejtermék, hansen, joghurt | 4 |
odanyi.hu | Hagyományos erjesztés (225 l-es tölgyfahordóból) – Kisméretű tölgyfahordóban, hagyományos módon erjesztett és érlelt bor. A kisméretű hordóban való oxidatív erjesztés hatására a bor veszít gyümölcsös ízéből, de ezt bőven ellensúlyozza a tölgyfahordótól kapott ízvilág. | reduktív erjesztés, erjesztés rozsdamentes, erjesztés tárolás, hagyományos erjesztés, erjesztés hl-es | bio, bianca, birt, rezisztens, szőlőfajta | 4 |
palinkaabc.hu | Az Intelligens Erjesztés professzionális eszközei (a nyugalomra vágyó felhasználóknak…) KÍMÉLETES TERMÉBARÁT TECHNOLÓGIÁK Ez egy globális a teljes rendszert átfogó […] | intellingens erjesztés, intelligens erjesztés, erjesztés professzionális | pálinka, csepp, rally, főzés, alma | 3 |
elmenycentrum.hu | …cukrokat alkohollá és széndioxiddá alakítja át. Az erjedés technológiától függően alacsonyabb- (alsóerjesztésű sörök) vagy magasabb (felsőerjesztésű sörök) hőmérsékleten történhet. Történhet a gyártás spontán erjesztéssel, ilyenkor az erjedést a légkörből a sörlébe bekerülő vadélesztők biztosítják. | sörlét erjesztés, erjesztés hőmérséklet, erjesztés főerjedés, spontán erjesztés, erjesztés erjedés | sör, naszály, söröző, soproni, lovassy | 3 |
mileboraszat.hu | Érlelésre az acéltartály, illetve a hordó alkalmas, de természetesen ezekből és ezeken kívül sok más erjesztésre alkalmas edényből, tartályból a skála nagyon széles. Ebben a folyamatban a tapasztalati tudás, érzékelés, a kísérletezés és a szerencse egyaránt közre játszik. Érlelés után a bort szűrő… | ez erjesztés, erjesztés alkalmas | borászat, palack, érlelés, szőlő, szüret | 3 |
borkell.hu | Acéltartályos erjesztést követően 12 hónapig tölgyfahordóban érlelték. Testes mélybordó színű bor, m.. | acéltartályos erjesztés, erjesztés követő, palackos erjesztés, erjesztés nature | sauvignon, leányka, cabernet, pincészet, illat | 3 |
cibakhazipalinka.hu | A szamóca jellegzetes illata, édes karaktere fokozottan mutatkozik meg ebben a pálinkakülönlegességben, mivel a szamócát kimagozzuk az erjesztés előtt, így a magzamat, az olajos, zöld mellékízek eltűnnek. Többségében 3 lepárlási technológia blendelésével, vagyis házasításából készítjük, így íz- és… | tala erjesztés, erjesztés birs, szamóca erjesztés, erjesztés magzamat, mag erjesztés | pálinka, illat, szobahőmérséklet, pálinkafőzde, cibakháza | 3 |
gyukli.hu | …Cél a fajtára jellemző friss illatok mellett a markáns savak megőrzése. A bogyók kíméletes feltárása és sajtolása után a borkészítés mindvégig kóracél tartályokban zajlik. Az ülepített must irányított erjesztése alacsony hőfokon megy végbe, így megmaradnak a fajtára jellemző intenzív illatok. | irányított erjesztés, erjesztés fajtától, erjesztés alacsony | adatkezelő, fogyasztó, balatonfüred, pince, pincében | 3 |
andrasiesfiaitokaj.hu | A hordós erjesztést hordós érlelés követi, így alakulnak ki a hagyományos tokaji íz- és illatjegyek. | oxidatív erjesztés, hordós erjesztés, erjesztés hordós, erjesztés köszönhető | tokaj, pincészet, fi, tokaji, dűlő | 3 |
orvidekipalinka.hu | Az ellenőrzött körülmények közötti erjesztésnek köszönhetően magas minőségű pálinka alapanyagot hozhatunk létre. | irányított erjesztés, közötti erjesztés, erjesztés köszönhető | pálinka, őrség, pálinkafőzde, koncentráció, lepárló | 3 |
sarosdi.hu | …illő feldolgozási, érlelési technológiával készülhet. A Pincében ugyanúgy jelen van a modern technika, technológia, mint a régi, hagyományos fahordók. Fehér és rozé borainkat reduktív erjesztéssel készítjük, ezzel megőrizve a szőlőfajtákra jellemző gyümölcsös ízt, illatot és a bor üdeségét. | reduktív erjesztés, erjesztés megőrizve, történő erjesztés, erjesztés hónapos | pince, szekszárdi, saláta, házirend, sauvignon | 2 |
mendlerpince.hu | Fehér és Rosé borait oxigén mentes környezetben, reduktív módon, azaz hűtött-irányított erjesztéssel készíti. A vörös borait a régi hagyományos eljárással, nyílt kádas folyamatos törkölykalapos áztatással”csömöszöléses” módszerrel és minimum 1 éves fahordós érleléssel állítja elő." | hűtött-irányított erjesztés, erjesztés vörös, feldolgozás erjesztés, erjesztés lét | hajós-bajai, száraz, pincesor, vörös, császártöltés | 2 |
lengyelottopinceje.hu | Azon kivételes tételek közé tartozik, amelynek már nem jutott hely fahordós erjesztésre, csak acéltartályos érlelésre. | fahordós erjesztés, erjesztés acéltartályos | furmint, lengyel, ottó, pince, szőlő | 2 |
pfneiszl.hu | 3 hétig héjjon áztatva ° spontás erjesztés, almasav bontás ° 1 évig magyar barrique hordóban érlelt ° 1 évig palackban érlelt | spontás erjesztés, erjesztés almasav | kékfrankos, szőlőfajta, alkoholtartalom, borász, soproni | 2 |
fermentor.hu | “Nagyon hasznosnak találtam a tanfolyamot. Olyan átfogó tudást kaptam a zöldségek erjesztésével kapcsolatban, amelyhez hasonlót keresve se találnék. Áginak köszőnhetően magabiztosan tudok alkotni, kísérletezni a konyhában.“ | álgabonák erjesztés, erjesztés videókurzus, zöldség erjesztés, erjesztés kapcsolat | fermentor, fermentálás, tudásbázis, videókurzus, erjesztett | 2 |
abcoktatasistudio.hu | A pálinkafőzés Magyarországon az egyik legősibb és megbecsült tevékenysége. A pálinkafőző ismeretei kiterjednek az alapanyagismeretre, a gyümölcsök feldolgozására, a cefrekészítés, erjesztés, lepárlás műveleteire a pálinkák, párlatok érlelésére, palackozására és értékesítésére. | cefrekészítés erjesztés, erjesztés kierjedt, erjesztés lepárlás | gépkezelő, előadó, abc, munkavédelmi, tűzvédelmi | 2 |
alinox.hu | Irányított erjesztés technológia és vegyipari berendezések kapcsán számos egyedi igény szerint gyártunk speciális batch fermentorokat, vagy elérhető néhány standard fermentációs eszköz is. (lásd. referenciák) | irányított erjesztés, erjesztés hűtéstechnológiával, erjesztés technológia | tartály, előállítás, fermentációs, irányított, esztétikai | 2 |
rozsapinceszet.hu | A kíméletes feldolgozást követően a keletkező mustot ülepítjük, majd ezután kezdjük erjeszteni hűtött tartályokban. Az erjesztés végén a borok fahordókba kerülnek. A must erjesztése, fajélesztő és enzimek használata nélkül történik. | tartály erjesztés, erjesztés vég, must erjesztés, erjesztés fajélesztő | pince, pincészet, évjárat, kiszerelés, furmint | 2 |
bardosbor.hu | A feldolgozott szőlőből, hűtött, irányított erjesztéssel készülnek boraink, melynek jelentős része reduktív jellegű. Pincészetünk a borvidék adottságait kihasználva az illatos fehér- és rozéborok készítésére helyezi a hangsúlyt. A friss, gyümölcsös borok mellett hordós érlelésű borok is készülnek… | irányított erjesztés, erjesztés bor, erjesztés reduktív | sauvignon, borkóstoló, pinot, chardonnay, zenit | 2 |
veganostra.hu | A savanyúság természetes erjesztése sós lében régi hagyomány, amit szívesen megmutatok neked - nagyon egyszerű és könnyű folyamat. ... | természetes erjesztés, erjesztés sós | vega, saláta, növényi, szósz, vegetáriánus | 2 |
budaypalinka.hu | A hagyományos módszer szerint az erjesztést rábízhatjuk a vadélesztőkre, amelyek a cefrében külső segítség nélkül is elszaporodnak. A vadélesztők azonban kis mennyiségben jelentkeznek csak, ezért viszonylag hosszú ideig tart, amíg kellőképpen elszaporodnak. Ez alatt a baktériumok és penészek is… | módszer erjesztés, erjesztés vadélesztők | pálinka, buday, cefre, élesztő, lepárlás | 2 |
kényelmesvásárlás.hu | …alapját a papaya enzimei, mint papain, chymopapain (fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), lizozim (antibiotikus hatás), lipáz (zsírok bontása), a Noni és főként az erjesztés során termelődő Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktériumok képezik. Íze különlegesen finom. | főként erjesztés, erjesztés sor | natur, gluténmentes, kollagén, italpor, kenyér | 2 |
raczlilla.com | Az alapbort egy télen keresztül tartályban kezeljük, készítjük fel a második, immár palackban történő erjesztésre. | palackos erjesztés, erjesztés méthode | pezsgő, rácz, lilla, bru, palack | 2 |
rusa.hu | A legrégibb tartósítási eljárás a természetes, vagy a tejsavas erjesztés, ahol a sav magában a termékben keletkezik. Így állítható elő például a legismertebb savanyúság, a savanyú káposzta. Mesterséges, vagy kémiai savanyítással készülnek az „ecetes” savanyúságok, mint például az uborka, paprika… | tejsavas erjesztés, erjesztés sav, óta erjesztés, erjesztés élelmiszer | savanyúság, vecsési, káposzta, zöldség, vecsés | 2 |
7-7wine.com | VINIFICATIO: EGÉSZ FÜRTÖS PRÉSELÉS, SPONTÁN ERJESZTÉS 17 FOKON, ÉRLELÉS INOX TARTÁLY 4 HÓNAP | spontán erjesztés, erjesztés fok | projects, pinot, noir, termőterület, generáció | 2 |
fermentini.hu | A fermentálás (erjesztés) ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, amiben a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik… | fermentálás erjesztés, erjesztés ősi, sor erjesztés, erjesztés sor, található erjesztés | fermentált, savanyúság, zöldség, kimchi, gyömbéres | 2 |
vinopedia.hu | A pezsgő készítése során, a palackban történő erjesztést követően elhalt élesztő keletkezik, amelyet a pezsgőspalack nyakába ráznak. ... | történő erjesztés, erjesztés követő | borvidék, tudástár, borászati, témakör, szőlő | 2 |
szilasipince.hu | Pincészetemben a borokat a jelenleg is korszerű borászati technológiákkal készítem. A saválló acél szerkezetű tartályok alkalmazása mellett a fahordók használata is jellemző azokban az esetekben, ahol „kötelező” az érlelés. Így egyes borfajták, különösen a vörösborok hagyományos erjesztéssel… | hagyományos erjesztés, erjesztés tölgyfahordó, hűtött erjesztés, erjesztés reduktív | pince, szilasi, borász, pincéjében, szőlő | 2 |
kofejtopince.hu | Olaszrizling több kicsi területen is terem főleg Somló hegy nyugati oldalán. A különböző korú ültetvények és a több szüreti időpont, valamint az erjesztésre és érlelésre használt hordók sokfélesége sok-sok önálló egyéniséggel bíró Olaszrizling bort eredményez. Ebből választom ki azt a pár hordót… | időpont erjesztés, erjesztés érlelés | kőfejtő, pince, somlói, szőlő, hordó | 1 |
elip.hu | a partnereink körében. Bátran állíthatjuk, hogy volt már lehetőségünk szinte az összes élelmiszer ipari művelet (termék fogadás, előkészítés, továbbítás, szétválasztás, összekeverés, erjesztés, hűtés-fűtés, tárolás, csomagolás) elvégzését segítő eszköz fejlesztésében és kivitelezésében közreműködni. | összekeverés erjesztés, erjesztés hűtés-fűtés | élelmiszeripari, tésztakészítés, bevonás, hűtőrendszer, szervizelés | 1 |
felnottkepzes-nmszc.hu | A pálinkakészítő pálinkafőzéshez, készítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi az cefrekészítést és erjesztést és a kierjedt cefre kezelését, lepárlását, a köztestermék - nyers párlat kezelését, érlelését, az elkészült pálinkát, - gyümölcs- vagy borpárlatot - a… | cefrekészítés erjesztés, erjesztés kierjedt | bizonyítvány, szakképzési, vármegyei, nógrád, üzletvezető | 1 |
garamvari.hu | Az alacsony hőmérsékleten, a palackban lassan és finoman végbemenő erjesztés és ugyanabban a palackban a hosszú (24-36 hónap) érlelési idő alatt bekövetkező élesztő-autolízis szavatolja a tradicionális pezsgőjelleg maradéktalan kialakulását. | végbemenő erjesztés, erjesztés ugyanaz | szőlőbirtok, pezsgő, generáció, készítve, szenvedély | 1 |
italdepo.hu | A gondosan válogatott alapanyagoknak, a körültekintõ erjesztésnek, lepárlásnak és érlelésnek és a régi és új technikák kombinálásának köszönhetõen ez a Peruból, a bõség földjérõl érkezõ rum egészen egyedi és különleges karakterrel rendelkezik. Hosszú évek megfigyelésének és tapasztalatának… | körültekintõ erjesztés, erjesztés lepárlás | pezsgő, whisky, rum, díszdobozos, whiskey | 1 |
kratea.hu | A népszerű piros, zöld és fehér erezetű fajták mellett kaphatók sárgának és barnának elnevezett különleges, erjesztéssel készült típusok is. Folyamatosan bővítjük a választékot, ügyelve arra, hogy csak a legjobb minőségű fajtákat kínáljuk. | különleges erjesztés, erjesztés készült | kratom, red, borneo, speciosa, thai | 1 |
testunk.hu | Egy frissítő nyári italra vágysz, de valami újra gondolnál? Szeretnéd élvezni a probiotikus tejitalok előnyeit, de ilyen nincs otthon? Az Ayran a tökéletesen tenyésztett tejital – nem igazán igényel semmilyen erjesztést, és mindössze 2 perc alatt kész. Van egy nagyon … Continued | semmilyen erjesztés, erjesztés mindössze | admin, spirulina, diéta, biloba, koronavírus | 1 |
melispekseg.hu | Az élesztő eredete: régen a kovász használatával és a “titokzatos erjesztés” által jelentősen javult a termékek minősége, az élesztő oxigén jelenlétében és oxigén nélkül is életképes. Ha van oxigén, az élesztő szaporodik; ha nincs oxigén, elkezd erjedni. Az erjedés időtartamának nagy hatása van a… | titokzatos erjesztés, erjesztés jelentős | macar, pékség, ala, kenyér, élesztő | 1 |
harslevelu.hu | A Kincsem dűlő legmagasabb parcelláiról szüretelt hárslevelű szőlőből készült bor, amelyben a fajtakarter mellett már fiatalon is érződik a vulkáni kőzetek erős ásványossága. Erjesztése és érlelése fahordóban történt. Markánsabb savak éreztetik, hogy hosszabb érlelésű borról van szó. | ásványosság erjesztés, erjesztés érlelés | hárslevelű, aszú, szőlő, tokaji, testes | 1 |
deakpince.hu | Vállalkozásom egy kis ültetvényen, családi gazdálkodásban működő pincészet. A szőlő művelését -metszés, zöld munka, terméskorlátozás, szüret - odaadással saját magam végzem. A terület a hajósi borvidéken található és jelenleg 2000 palack bor előállítására ad lehetőséget. A pince abban különleges… | must erjesztés, erjesztés bor | pince, deák, amfóra, kalocsa, érlelt | 1 |
takarmanytarolas.hu | …napi kapcsolatban. A beszélgetések folyamán kiderült, hogy a legtöbb kis, illetve közepes tehenész telepnek gondot okoz a takarmányok tárolása, erjesztése. Ekkor kerültünk kapcsolatba egy viszonylag új és gazdaságos tárolási módszerrel melyhez az AG-BAG Hungária Kft. biztosított megfelelő… | tárolás erjesztés, erjesztés kapcsolat | takarmány, takarmányozás, telep, melléktermék, újítás | 1 |
alapbor.hu | Pezsgő – Borászatunk method classic – palackos erjesztésű – pezsgőket készít, jellemzően Furmint szőlőből. Szeptember eleji szüretből származó alacsony alkoholú, magas savú alapbor második erjesztése, amikor a buborékok születnek, a saját pezsgős palackjában történik. Másfél, két éves érlelés után… | második erjesztés, erjesztés buborék | tokaji, tar, aszú, tokaj, tokaj-hegyalja | 1 |
vardadrink.hu | …érdekében. Feldolgozása paszírozással történik, mely során mag nélkül kerül bele a friss gyümölcshús a hűtött erjesztő tartályokba. Ezután kezdődik az irányított és gondosan felügyelt erjesztés. Így születik a kiváló minőségű Exclusive málna pálinka, amit mi csak a pálinkák királynőjének nevezünk. | felügyelt erjesztés, erjesztés kiváló | várda, pálinka, exclusive, minősítés, nicolaus | 1 |
borecet.hu | Termékeink természetes módon, biológiai erjesztéssel készülnek, megőrizve az alapanyagok jellegzetességeit. Nem tartalmaznak tartósító és adalékanyagot. | biológiai erjesztés, erjesztés megőrizve | ecet, borecet, mű, válogatott, tokaji | 1 |
szappanospince.hu | Boraink előállítása kézi szürettel, kék szőlő esetén nyitott kádas erjesztéssel, oxidatív eljárással készülnek. A szőlő feldolgozásánál az erjedés a pincére jellemző vadélesztőkkel, spontán megindul és megtörténik, az almasav bontás még a kádon, héjon megtörténik. A hosszabb héjon tartás… | kádas erjesztés, erjesztés oxidatív | szappanos, pincészet, ölelés, pince, előállítás | 1 |
rozsapalinka.hu | Vállaljuk gyümölcsök gépi magozását, darálását, vagy bízza ránk a gyümölcsöt és mi az összes cefrézési feladatot átvállaljuk majd az erjesztést, kifőzést követően átadjuk a kész pálinkát. | feladat erjesztés, erjesztés kifőzés | pálinka, rózsa, bérfőzés, pálinkafőzde, pálinkafőzés | 1 |
szemereypince.hu | 2014 -től teremtettük meg a feltételeit egy modern reduktív, irányított erjesztésre alkalmas pince kialakításának, az autentikus családi présház mellett. | irányított erjesztés, erjesztés alkalmas | pince, gyümölcsös, borkínálat, borkóstoló, bájos | 1 |
somlowine.hu | A metszés, a zöldválogatás, a szüret hagyományosan, nagy szakértelemmel , kézzel történik. A szőlő feldolgozása, a szedést követően 1-2 órán belül elkezdődik. A must ülepítés után hűtőtartályba kerül, ahol lezajlik az irányított erjesztés. Ezt követi a tölgyfahordós érlelés és végül az optimális… | irányított erjesztés, erjesztés tölgyfahordós | catering, vendéglátás, borház, browser, ültetvény | 1 |
negy80.hu | Naturális, a borvidék sajátosságait bemutató borok készítésére törekszünk korszerű technológiák felhasználásával: A pincébe csak minőségi, egészséges szőlő kerül be. Kézműves borainkat spontán erjesztéssel készitjük, mely módszer előnye, hogy a kitűnő minőségű mustból ízgazdagabb, egyénibb borok… | spontán erjesztés, erjesztés módszer | zeus, badacsonyi, évjárat, pince, badacsony | 1 |
kaveszem.hu | …ár 34 590 Ft VINAIGRETTE A DXN Vinaigrette gondosan válogatott rizs ecetből és Ganoderma lucidumból készül. A DXN Vinaigrette a hagyományos erjesztéssel készül így nyeri különleges ízvilágát, és magas minőségét. Csomag mérete: 700 ml – Fogyasztói ár -17 415 Ft – Regisztrált felhasználói ár 13… | hagyományos erjesztés, erjesztés különleges | étrend, higiéniai, élelmiszer, bőrápolási, ganoderma | 1 |
borvizsgalat.hu | …kis mennyiségben előforduló egyéb anyagok képezik. A bor extraktanyagainak jelentős részét glicerin adja. A vörösborok a feldolgozásmód, (héjon erjesztés) miatt nagyobb extrakttartalmúak a fehéreknél. A bor testességét az extrakttartalma határozza meg. Minél magasabb a bor extrakttartalma, annál… | héj erjesztés, erjesztés extrakttartalmúak | megengedett, cukor, eltérés, erjedés, labor | 1 |
palinkakoztarsasag.hu | …A kóstolás közben megpróbáltuk bemutatni a pálinkakészítés fortélyait. Ennek átadásához Bóday Ádám barátom előadásai nyújtottak nekünk élvezetes perceket. Ő a mindentudás egyetemét képes egy pálinkás pohárba tölteni. Szó esett a gyümölcsökről, a cefrézésről, az erjesztésről és a főzés lényegéről. | cefrézés erjesztés, erjesztés főzés | pálinka, alma, megjegyzés, hatos, műsor | 1 |
coffeepreneur.hu | 12 órás nedves erjesztés után emelt ágyakon lett szárítva a legmagasabb minőség érdekében. | nedves erjesztés, erjesztés emel | édes, mindennapokban, variálható, állítható, pörkölés | 1 |
kossuthpince.hu | A fehér szőlőt szabályozott hőmérsékletű erjesztéssel, reduktív technológiával feldolgozva, finom üde gyümölcs illatú bor előállítására van lehetőségünk. A kékszőlőből készült vörös borainknál pedig ászokhordós érleléssel, kiemelkedő minőséget tudunk elérni. | hőmérsékletű erjesztés, erjesztés reduktív | kossuth, pince, kiskőrös, szövetkezet, szőlő | 1 |
frootie.hu | A kisüzemi eljárással készülő sörkülönlegességek a magas minőségű összetevőknek, illetve a hosszú erjesztésnek köszönhetik ínycsiklandó ízüket. Sörfőző mestereink gondossága a sör minden cseppjében érződik. | hosszú erjesztés, erjesztés ínycsiklandó | sör, gyümölcsös, misszió, zamatos, ipa | 1 |
bulyakipalinka.hu | Reális ár, magas minőség. Termékeink alapanyagát gondos szakértelemmel termesztett magyar gyümölcs adja, mely precíz válogatás után kerül hozzánk. Irányított erjesztést követően nagy figyelemmel kísérjük a pálinka útját az üsttől a palackig. Mindezt gyors kiszolgálással kínáljuk, házhoz szállítva. | irányított erjesztés, erjesztés követő | pálinkái, pálinka, nagykörű, válogatott, cseresznye | 1 |
benedictusbor.hu | Kiváló minőségű cabernet sauvignon és merlot szőlő szolgált alapanyagául e házasításnak. Hosszas héjon erjesztés után, 4 hónap barikhordós érlelést kapott. Gyümölcsös íze a francia tölgy tanninjaival egészül ki, gazdag íz világú, de nem túl nehézkes vörösbor. Kiváló példája a Balatoni vörösboroknak. | héj erjesztés, erjesztés hónap | tojásleves, tészta, sütőtökös, birtok, webhely | 1 |
kincsunkazecet.hu | Azonban az ecet nem mindig az emberi emlékezet metaforikus ízét jelenti, s nem csupán emlékezetet tisztító-metaforája a költészetnek vagy az emlékezetkultúrának — nagyon is valóságos anyagi matéria. Triviális „anyag” is — a „szesztartalmú anyagokból erjesztéssel vagy fából száraz lepárlással… | anyag erjesztés, erjesztés fa | ecet, kincs, lugosi, kovács, gyula | 1 |
jagodicspince.hu | Borkészítési technológia: Reduktív, irányított erjesztés: a vörösboroknál zárt héjon erjesztés acéltartályban, a fehérbornál, rose-nél reduktív erjesztés hűtéssel. Valamint fahordós érlelés, tárolás | irányított erjesztés, erjesztés vörösbor, héj erjesztés, erjesztés acéltartályban, reduktív erjesztés | pince, sauvignon, szőlő, chardonnay, kékfrankos | 1 |
serbarium.hu | Mi a sör? A sör olyan erjesztett szén-dioxidban dús alkoholos ital, mely vízből, malátából és komlóból áll, és az erjesztéshez sörélesztőt használnak. | komló erjesztés, erjesztés sörélesztő | sörfőzés, sörfőző, kisüzemi, ale, láger | 1 |
innolearn.hu | A legtöbben azt gondolhatnánk, hogy számos témát az e-learninggel nem lehet megtanítani. A következő tartalom ezt a tévhitet cáfolja meg. Ezúttal egy magyar e-learning tananyagról van szó, a pálinkafőzésről. Az anyag már a főzés előtti szakaszt is hosszabban taglalja, bemutatva az erjesztéshez… | bemutatva erjesztés, erjesztés szükséges | e-learning, tananyag, klaszter, tanuló, tanulási | 1 |
cultivo.hu | Szakmák: alkoholmentes ital, erjesztés, bioital, ital, ökológiai cikk, nagykereskedelem, lakossági szolgáltatás, biotermék forgalmazás, természetgyógyászat | ital erjesztés, erjesztés bioital | betű, kezdődő, részecskeszűrő, útmutatás, rendezvényszervezés | 1 |
makpalinka.hu | A pálinka egy hagyományos magyar gyümölcspárlat és a gyümölcsök erjesztésével és lepárlásával állítják elő. A pálinka ízesítő aromák használata Tovább>>> | gyümölcs erjesztés, erjesztés lepárlás | pálinka, mák, főzde, mákos, likőr | 1 |
kakaoland.hu | Mivel a friss kakaóbab élvezhetetlen, ezért további feldolgozást igényel. A kakaóbabot tárolókba gyűjtik és erjedni hagyják. Ezalatt a 4-6 napig tartó erjesztés alatt kezd kialakulni a kakaó jellegzetes illata és aromája. Az érés miatt a kakaóbabban lévő cukor előbb alkohollá, majd ecetsavvá… | tartó erjesztés, erjesztés kakaó | kakaópor, kakaó, holland, század, kakaóbab | 1 |
hotelgabriella.hu | A badacsonyi rózsakő a kéknyelű és a budai zöld keresztezéséből létrejött fajta különleges ízvilágában a vulkáni talaj is megjelenik. A szüret után irányított, hűtött erjesztést végeztek, hogy megmaradjanak az íz- és aromaanyagok, majd finomseprőn érlelték a nedűt. | hűtött erjesztés, erjesztés aromaanyagok | gabriella, tó, néző, vízimalom, pótágyazható | 1 |
vakuumcsomagolo.hu | …természetes adalékanyagokat, de tartósítószer mentes eljárások voltak, úgy mint: befőzés, aszalás, pácolás, kandírozás, blansírozás, szárítás, erjesztés, savanyítés, kovászolás. Mára az is előfordul, például a befőzésnél, hogy valamilyen adalékanyagot használunk a tartósítás hatákonyságának… | szárítás erjesztés, erjesztés savanyítés | vákuumcsomagoló, borászati, háztartási, vákuum, edény | 1 |
ciposterilizator.hu | A lábszag és cipők kellemetlen szaga az izzadság (ezek önmagukban szagtalanok!) baktériumok általi erjesztésének a következménye, mely során kellemtelen, főleg kéntartalmú gázok keletkeznek. A PODOS cipősterilizátor közvetlenül, azaz a baktériumokra hat, azokat pusztítja el, így nincs erjedés… | általi erjesztés, erjesztés következmény | cipő, uvc, fertőtlenítés, óz, körömgomba | 1 |
malikpince.hu | Természethű borokat készítünk. A fajtakiválasztás, a szőlőművelés és a borkészítés is hagyományos módon történik. A borok minden esetben fahordós erjesztés és érlelés után, a megfelelő ideig tartó palackérlelés után kerülnek piacra. | fahordós erjesztés, erjesztés érlelés | pince, badacsony, budai, kéknyelű, badacsonyi | 1 |
grappanet.hu | A grappa az egyik legismertebb és legrégebbi párlatok közé tartozik, és Olaszországban készül, mint az ország nemzeti itala. Ez egyfajta pálinka, amelyet a borkészítés során keletkező szőlőhéjak és magvak erjesztéséből és lepárlásából állítanak elő. A grappa a hagyomány és a szenvedély szimbóluma… | magvak erjesztés, erjesztés lepárlás | grappa, olasz, berta, párlat, olaszország | 1 |
kissattilabor.hu | 1. Kézi vagy gépi szüretet követően a bogyókat leválasztjuk a kocsánytól majd megroppantjuk a bogyókat felkészülve az erjesztéshez | mátrai, mátra, borvidék, borászat, olaszrizling | 1 | |
kerysavanyusag.hu | A nyár igazi slágere. Tejsavas erjesztéssel előállított savanyúság. Nemcsak édes-savanyú vagy szimplán savanyú, hanem több annál. Egyszerre sós, savanyú, kicsit csípősen-erjedt. Kívül roppanós, ugyanakkor belül puha. | tejsavas erjesztés, erjesztés előállított | édesítőszer, cukor, káposzta, savanyúság, ecetes | 1 |
csoborpinceszet.hu | Kiváló Chardonnay alapborból, a palackban történô erjesztésnek és érlelésnek köszönheti pezsgőnk a különleges minôségét. Klasszikus eljárás során keletkezett finom buborékok gazdagítják. A száraz pezsgõt kedvelõknek ajánljuk, 4—8 °C-on fogyasztva. | történô erjesztés, erjesztés érlelés | agárd, pincészet, száraz, székesfehérvár, velencei-tó | 1 |
okospajz.hu | Tejsavas erjesztésnél nincs szükség hőkezelésre, ezáltal megőrzi a zöldség a teljes vitamin és ásványi anyag tartalmát, probiotikum mennyiségét. | tejsavas erjesztés, erjesztés szükség | fermentált, zöldség, sárgarépa, lilakáposzta, kimchi | 1 |
bortunder.hu | …ledobták már a láncot…) Nade, a perbáliak ropogós nyúlmája maga volt a tökély, amit egy MÁD Furminttal szorítottunk le 2013-ból. Még mindig friss savak, ásványosság Tokajból, acéltartályos erjesztés. Nagyon szép ivású bor, mindig megbízható, savak és citrusok ropognak együtt a nyúlmáj ropogóssal. | acéltartályos erjesztés, erjesztés szép | spárga, pincészet, aszú, pinot, palack | 1 |
czimeres.hu | Véleményünk szerint a pálinkafőzés végeredményét nagyrészt a jóminőségű alapanyag, és az erjesztés sikere adja. Mindehhez viszont szükséges még a szaktudás, mely nélkül elképzelhetetlen az, hogy prémium kategóriás pálinkát kapjon. | alapanyag erjesztés, erjesztés siker | pálinka, etyeki, szőlő, bérfőzés, személyzet | 1 |
erzsebetpince.hu | Központi pincénk Tokaj belvárosában található, és története az 1700 évekre nyúlik vissza. Az orosz borvásárló bizottság használta a pincét a 18. században, erjesztésre és tárolásra, hogy ellássa Erzsébet cárnőt és az orosz cári udvart tokaji borral. | század erjesztés, erjesztés tárolás | pince, erzsébet, borászat, tokaj, szőlőterület | 1 |
borsikapince.hu | Ellentétes irányok, mozgások, egyenes és girbegurba utak találkozásait hangoljuk össze a Borsika Pincében. Miután megszületett a bor, hosszan, türelmesen fekszik a palackokban, majd a pohárba kerülve izeg-mozog és kipárologja minden kis történetét. Boraink spontán erjesztéssel készülnek, a lehető… | spontán erjesztés, erjesztés lehető | borsika, találkozás, pince, szőlőbirtok, borvidék | 1 |
kaloimrepinceszet.hu | Fajták: Széles a szortiment. Összesen 24 féle fajtával dolgozunk, ebből 12 a számottevő, meghatározó. Szívügyünk a Turán fajta, és a belőle születő vörös aszú. Erjesztés, technológia: Tradícionális, hagyományos. A saját pinceflórában kialakult természetes élesztők erjesztenek. Prést nem használunk. | aszú erjesztés, erjesztés technológia | imre, borászat, borkóstoló, adottság, szomolya | 1 |
magyarborakademia.hu | Beszélnünk kell a Menádok borcsaládról, a „Menádokokról”, amiben – mint más területen sem - Nyúlné dr. Pühra Beáta nem ismer kompromisszumot. Ha nem találja megfelelőnek az alapanyagot, inkább beházasítja. Ezeknek a boroknak az acéltartályos erjesztés és a finomseprőn tartás adja meg a karakterét… | acéltartályos erjesztés, erjesztés finomseprőn | bortermelő, akadémia, borász, borvidék, pincészet | 1 |
aklan-pince.hu | Fahordós erjesztéssel és érleléssel készítjük a vörösbor-eceteinket. 3 fajta fűszeres változatot gyártunk. Egy kis musttal tesszük lágyabbá a pikáns kulináris élvezetet. | fahordós erjesztés, erjesztés érlelés | pince, fűszeres, szürkebarát, chardonnay, száraz | 1 |
szabovino.hu | A vörösborok 2-4 hetes héjjon erjesztése után, fahordóban érlelődnek tovább. Valódi ízüket (vörösborok esetén) 1,5-2 év uán érezhetjük. | hetes erjesztés, erjesztés fahordó | szabó, pince, szőlő, noszvaj, borkészítés | 1 |
csernus.sk | Miért krémes a Battonage Chardonnay? Hogyan készítjük spontán erjesztéssel üde gyümölcsös borainkat, mint például a Peszeki Leánykát? Milyen most az aktuális borkínálatunk? | spontán erjesztés, erjesztés üde | csernus, pincészet, borkínálat, szőlőterület, község | 1 |
pinterpalinka.hu | Magamat adom – évtizedek óta a pálinkafőzésben. 1992 óta bérfőzésben, 2007 óta pedig a kereskedelmi pálinkafőzés világában. A vállalkozás Édesapám inspirációja által született meg, innen ered a Pintér Pálinka nevünk. A név kötelez, ezért az alapanyag beszerzésétől, az erjesztésen és a lepárláson… | beszerzés erjesztés, erjesztés lepárlás | pálinka, pintér, bérfőzés, pálinkafőzés, ezüst | 1 |
bognarbirtok.hu | Pálinkáinkat kizárólag a saját birtokunkon termesztett gyümölcsökből készítjük, így biztosítjuk az alapanyagok magas minőségét. Gondos válogatás és alapos mosás után cefrézzük, amelyet irányított erjesztés követ. A kierjedt cefre lepárlásáról és palackozásáról Cserszegtomajon a Schmitz… | irányított erjesztés, erjesztés kierjedt | birtok, pálinkái, termesztett, gyümölcsök, gazdaság | 1 |
illyeskuria.hu | Az erjesztést követően a bor mecseknádasdi tölgyfa hordóba kerül és fajtától függően 6 – 12 hónapig érlelődik tovább. A hordós érlelést kövezően a bor szűretlenül és derítetlenül kerül a palackba. A borkészítés minden fázisában arra törekszünk, hogy minimális beavatkozással, a legtermészetesebb… | kúria, illyés, organikus, szekszárdi, szekszárd | 1 | |
kellerpince.hu | Több kék szőlő mustjából, musttisztítást követően hűtött, irányított erjesztéssel készül. Hagyma pír színe és friss gyümölcsös íze jellemzi. Fogyasztását enyhe szénsav érzet teszi könnyedé. | irányított erjesztés, erjesztés hagyma | keller, pincészet, pince, fogyasztás, illat | 1 |
schunkpince.hu | C abernet Sauvignon és Merlot fajtáinkkal bebizonyítottuk, hogy a Mecsek déli lankáin nemcsak kiváló minőségű fehér, hanem prémium kategóriájú vörösborokat is lehet készíteni. Családi vállalkozásban működtetett kis borászatunkban a fehérborok elsősorban reduktív technológiával acéltartályos… | acéltartályos erjesztés, erjesztés vörösbor | sch, pince, hosszúhetény, borászat, borvidék | 1 |
stdonat.hu | 15 hektáros birtokméret, ökológiai művelés, kíméletes feldolgozás, rövid héjon tartás, spontán erjesztés és hosszú érlelés. Csopak, Tihany és a Káli-medence egyedi karakterét kifejező borokat készítünk. | spontán erjesztés, erjesztés hosszú | szőlő, mondás, birt, borterasz, látvány | 1 |
stroblpince.hu | Pincénk a NESZMÉLYI BORVIDÉKEN , a baji Nagysikár-hegyen található. Fehér és Rosé borokat fajélesztős beoltással, irányított erjesztéssel, reduktív technologiával készítjük. A kékszőlőből készülő vörös borok héjon erjesztve, ászokban érlelve készülnek. | irányított erjesztés, erjesztés reduktív | pince, sauvignon, hordó, illat, franc | 1 |
svabborhaz.hu | …a fogyasztóink asztalára tenni. Az egész borászati folyamat során a legfontosabb szempont a tisztaságra való törekvés. A fehér- és rozémustot erjesztés előtt tisztítjuk, a színtiszta tükrös mustot alacsony hőfokon erjesztjük borrá; így tudjuk a szőlő frissességét és gyümölcsösségét borainkba… | rozémustot erjesztés, erjesztés színtiszta | sváb, borház, palack, húsvéti, szikvíz | 1 |
apatsagipinceszet.hu | Három kékszőlőfajtánk (cabernet (cabernet franc, franc, merlot, merlot, pinot pinot noir) noir) házasítása, amely amely három dűlőben termett. termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés … | acéltartályos erjesztés, erjesztés kisfahordós | pincészet, pannonhalmi, vörös, apátsági, pinot | 1 |
bor-asz.hu | …is, amikor terméscsúcsokat döntöttek a termelők. A tárolókapacitás viszont változatlan űrtartalmú maradt minek következtében nem fért el az erjesztésre szánt must. Hát le kellett belőle engedni és fahordóban a szőlőszemektől távol (melyek legtöbb esetben a színanyagokat tartalmazzák) csak a… | következtében erjesztés, erjesztés szánt | rosé, borkereskedés, fogyasztó, termelő, évjárat | 1 |
borokabolt.hu | Az egyik legfontosabb jellemzője ezeknek az italoknak az, hogy az elkészítési folyamatuknak köszönhetően sokszínű ízvilágot képesek nyújtani. A cukornád vagy melasz erjesztése és lepárlása révén készülnek, majd tölgyfa vagy sherry hordókban érlelik, ahol különböző aromák és ízek alakulnak ki az… | melasz erjesztés, erjesztés lepárlás | boróka, cipő, admin, kikapcsolva, geox | 1 |
hagabalazs.hu | • általános borászati szaktanácsadás • borászati technológia tervezése és igényekhez igazítása • feldolgozás tervezése és szervezése • erjesztés technológiai tanácsadás • érlelés technológia tervezése vagy igényekhez igazítása • borhibák javítása vagy probléma kezelése • borstabilizálási és… | szervezés erjesztés, erjesztés technológiai | hága, balázs, borászat, borászati, szőlészeti | 1 |
nyolcasbor.hu | Összetételében tramini (70%) és királyleányka (30%). Színe a héjon erjesztés miatt narancsos. Illata édes tónusú, a tramini fajtajegyekre emlékeztet. Ízében enyhén csersavas, közepes testű. Inkább szofisztikált mint robosztus. Egyedi, különleges élmény! | héj erjesztés, erjesztés narancsos | eger, borbár, nyolcas, dűlő, szőlő | 1 |
lisztpinceszet.hu | Eltökélt törekvésünk a magas minőség elérése és hosszú távú fenntartása. A Szekszárd északi bejáratánál lévő pincészetünk vörösbor erjesztő tér kapacitása közel 4000 hl, fehér és rosé bor erjesztéséhez közel 3500 hl-t használunk. Domboldalba vájt pincerendszerünkben 50 db ászokhordó és 300 db… | bor erjesztés, erjesztés közel | liszt, pincészet, borcsalád, szekszárdi, borvidék | 1 |
netbiobolt.hu | Egy olyan cukoralkoholról van szó, mely természetes módon fordul elő gombákban, gyümölcsökben, zöldségekben, valamint néhány erjesztéssel készült ételben, például a sajtban, borban, szójaszószban. Előállítása teljesen természetes körülmények között zajlik: erjesztéssel (fermentáció) készül és a… | zöldség erjesztés, erjesztés készült, körülmény erjesztés, erjesztés fermentáció | bio, vitamin, étrendkiegészítő, élelmiszer, kókuszolaj | 1 |
palinkavizsgalatok.hu | A rézkészülékben főzött pálinka emellett rezet tartalmazhat, a csonthéjas gyümölcsökből pedig hidrogén-cianid kerülhet a pálinkába. Megjelenhetnek olyan egyéb szennyező, egyben mérgező anyagok is, amik a rossz gyümölcs alapanyag és a helytelen erjesztés miatt keletkeznek. Tehát mielőtt… | helytelen erjesztés, erjesztés mielőtt | pálinka, analitika, főz, mérés, réz | 1 |
naturorumfood.hu | A fokhagyma jól ismert egészségmegőrző hatása a fermentálásnak köszönhetően a fekete fokhagymában sokszorosan érvényesül. Az erjedés (vagy erjesztés), idegen szóval fermentálás (vagy fermentáció) olyan kémiai | erjedés erjesztés, erjesztés idegen | fokhagyma, csodás, fermentálás, immunerősítő, antioxidáns | 1 |
happyfishing.hu | Az erjesztett alapú (büdös) etetőanyagokat újra felkapták, ami ugye egyáltalán nem új találmány. Az erjesztett etetőanyag kétféleképpen készülhet házilag. Vajsavas erjesztéssel és tejsavas erjesztéssel. A különbség a végtermék, szagában rejlik, (illetve az erjedésben). A kukorica a… | vajsavas erjesztés, erjesztés tejsavas, tejsavas erjesztés, erjesztés különbség | horgászat, horgász, frissítve, adatlap, horgászbolt | 1 |
molnarpinceszet.hu | Néhány szót a technológiáról. Oxidatív borok előállításával foglalkozunk, irányított erjesztést alkalmazunk. Az illatos fehér fajtákat 8-12órán át héján áztatjuk az intenzív íz és illatanyagok kinyerése céljából. A vörös szőlőt 2-5 hétig héján erjesztjük, 24-36 hónapig 5 és 10 hl-es ászok hordóban… | irányított erjesztés, erjesztés illatos | pincészet, molnár, eger, pince, vörös | 1 |
csikisorozo-mechwart.hu | A nagy hidegnek viszont volt egy jó oldala is: kora ősztől egészen késő tavaszig volt a helyes erjesztéshez és a megfelelő tároláshoz elengedhetetlen jég az Olt folyón. | helyes erjesztés, erjesztés megfelelő | csíki, mechwart, sör, asztalfoglalás, liget | 1 |
horgonyzo.hu | Kézi szüret, gyors és precíz feldolgozás, hűtve erjesztés. Így készül egyik kedvenc olaszrizlingünk a Balatonszőlős körüli dűlőkből. Élénk, de érett sav mellett sárga alma, citrusok és fehérvirágos jegyek, frissítő korty. | hűtve erjesztés, erjesztés br | horgonyzó, kisvendéglő, br, tiszalök, tiszalöki | 1 |
foodscience.org.hu | …(RO, NF, UF, MF), a pervaporáció, és olyan anyagátadási műveletek, mint az abszorpció, desztilláció, ahol a membránmodult a két fázis érintkeztetésére használjuk. Sikeres alkalmazások: aroma- és vitamindús gyümölcslevek, homoktövis-lé, biológiai erjesztéssel előállított ecet, növényolaj. | biológiai erjesztés, erjesztés előállított | kutatási, okf, kuratórium, egyetemi, fejlesztési | 1 |
deliziagourmet.hu | ”Nomen est omen”, azaz egy isteni ital Szlovéniából. Palackos erjesztéssel és érleléssel készül, mint a francia champagne-ok. | palackos erjesztés, erjesztés érlelés | gourmet, ajándékutalvány, fűszer, ajándékcsomag, tea | 1 |
firmanszkypince.hu | Jellemzően száraz borokat készítünk, mint a Furmint Hárslevelű Cuvée az Agyag-dűlőből, a Tokaj Wild Furmint a Dongó dűlőből és a hagyományos palackos erjesztéssel készített Extra Brut Tokaji Pezsgő a Sátor-hegyről. A 2021-es remek évjáratnak köszönhetően sikerült egy igazán izgalmas késői… | palackos erjesztés, erjesztés készített | pincészet, északnyugati, tokaj-hegyalja, abaújszántó, szőlő | 1 |
galagonyas.hu | Hidegen, héjon erjesztés és kíméletes érlelés eredménye a kifinomult érett fekete bogyós gyümölcsösség, mentás - eukaliptuszos utóíz, és a kiemelkedő érlelési potenciál. | héj erjesztés, erjesztés kíméletes | kóstoló, habzó, szőlő, életérzés, telik | 1 |
bekassy.hu | Családunk a Badacsony legjobb déli lejtőin az 1840-es évek óta töretlenül szőlészkedik és termel bort, ma is ugyanabban a szellemiségben, mint az elmúlt 180 évben: kizárólag spontán erjesztéssel, a fajták és a termőhely sajátosságait érvényesítve, a lehető legkisebb beavatkozással. | spontán erjesztés, erjesztés fajta | badacsony, borászat, déli, lejtői, töretlen | 1 |
holtido.hu | A mai napig, a betegség, mint egy rendszer folyamat. A teacserje zöld leveleit gőzölik, így a benne található anyagok nem oxidálódnak, mint a fekete vagy oolong tea erjesztés által elkészített leveleiben. Például, mint például a metotrexát. | tea erjesztés, erjesztés elkészített | pikkelysömör, folt, vörös, hiv, népi | 1 |
planetcraft.hu | Frissítő halvány cseh láger, jelentős maláta és komló karakterrel és hosszú lecsengéssel. A maláta ízei összetettek egy pilsner típusú sörhöz. A keserűség erős és tiszta, de hiányzik belőle a durvaság, ami kiegyensúlyozott, lekerekített ízbenyomást kelt, ami javítja az ihatóságot. | alsó erjesztés, felső erjesztés | cseh, komló, sör, láger, szótár | 0 |
gyumolcspres.hu | Gyümölcs- és zöldségfeldolgozáshoz gépsorokat kínálunk. Készíthet a berendezésekkel natúr gyümölcslevet, lekvárt, aszalványokat, mustot, bort, cidert töltheti bag-in-boxba, palackba. | gyümölcsprés, gépsor, cider, prés, palackozás | 0 | |
juhfark.hu | Boraink… Vásárlás… Kapcsolat… Blog… Útvonalterv… Borszőlőfajták területi adatai Magyarországon 2021… | erjesztés kiskáté | pince, somlói, apátsági, somlóvásárhely, somló-hegy | 0 |
sorfozokboltja.hu | Sörfőző webáruház, Házisör készítés, Alapanyagok, berendezések, kellékek, Sörfőzőgépek, receptcsomagok, maláta, komló, élesztő. Sajtkészítés, Pálinkafőzés. | sörfőző, komló, mérőeszköz, pálinkafőzés, sajtkészítés | 0 | |
fozohaz.eu | Napjainkban a házi sörfőzés egyre divatosabbá válik. Otthon főzni a sört nagyszerű hobbi, elkápráztathatjuk a saját készítésű házi sörünkkel környezetünket, barátainkat. Végtelen fajtájú különböző sört készíthetünk a 4 alapanyagból: víz, maláta , komló , élesztő , amiket még kiegészíthetünk… | komló, maláta, élesztő, sörfőzés, sör | 0 | |
palinkaberfozes.hu | Az a pálinka, amelyet legalább három hónapig nyers vagy aszalt gyümölccsel együtt érleltek. 100 liter ágyas pálinkához legalább 10 kg érett vagy legalább 5 kg aszalt gyümölcsre van szükség. Amennyiben a gyümölcs azonos a pálinka fajtájával, a pálinkát az adott gyümölcs nevével jelölik (pl. ágyas… | pálinka, bérfőzés, pálinkafőzés, versenyképesség, beszerzett | 0 | |
prantnerpince.hu | …ma ismét egyre gyakrabban találkozhatunk a borvidéken. A hagyományosan karós támaszon termesztett szőlő kiváló bort ad. Bora rubinvörös színű, fűszeres, gyümölcsös illatú. A szekszárdi kadarka ihlette Schubertet a „Pisztrángötös” megírására. További jellemző fajták: Kékfrankos, Kékoportó… | reduktív erjesztés, erjesztés oxidatív | dűlő, évjárat, cukor, pince, szekszárd | 0 |
vinoservice.hu | Komplett borászati technológia, garantált minőségben! Gyümölcsfeldolgozó gépsorok: lé, lekvár, aszalvány. | irányított erjesztés, erjesztés komplett | gépsor, borászati, gyümölcsfeldolgozó, lé, lekvár | 0 |
sorfozobolt.hu | Receptcsomagok… sörfőző feleség… Alapanyagok… Eszközök… Sörfőző tanfolyam… LET'S BREW KIT… KOMPAKT KIT… | eszköz erjesztés | sörfőző, hobbi, sör, maláta, komló | 0 |
biokedvenc.hu | …kezelőorvosával, gyógyszerészével, természetgyógyászával. A készítményeknél feltüntetett pozitív hatások, egyénenként eltérőek lehetnek. A termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérjük vegye figyelembe, hogy… | mannavita, hiánycikk, tea, méz, mate | 0 | |
palinkafozoarak.hu | 50 literes dupla falú pálinkafőző régóta hiányzott a palettánkról. Évek óta szerettem volna egy magas biztonsági értékekkel rendelkező, de elérhető árú, és gazdaságosan üzemeltethető 50 literes dupla falú pálinkafőző készítésébe belefogni. Volt eddig 30-as 65-ös, és 100 literes, de ez a méret (50… | szakaszos erjesztés | pálinkafőző, pálinkafőzés, pálinka, falú, literes | 0 |
mannavita.hu | …semmilyen gyógyhatással, így nem alkalmasak betegségek kezelésére vagy megelőzésére. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja… | mannavita, tea, méz, hiánycikk, ápolás | 0 | |
vegateszt.hu | A vizsgálat befejezésével probléma feltárása nem ér véget! Folyamatos nyomon követéssel, kontroll vizsgálatokkal, életmód,és táplálkozási tanácsadással segítjük ez az, amire számíthat a páciens. | zöldség erjesztés | allergia, gyógyszermentes, táplálkozás, koncepció, sportoló | 0 |
vinartis.hu | Szőlőfeldolgozási eszközök, borászati anyagok, borászati gépek kis- és nagykereskedelme. Már 15 éve a borászok szolgálatában. Kiváló árakkal, legújabb borászati technológiákkal, újdonságokkal, borlabor szolgáltatással, szakértelmünkkel segítjük a hobby és professzionális borászatokat egyaránt. | borászati, tartály, palack, tölgyfa, kívánságlista | 0 | |
bortartalyok.hu | szerencsés a borok számára. A rozsdamentes bortartály esetén a belső hegesztési varratok feketedése mutatja a savas közeg munkáját, erre figyeljünk, ha használt bortartályt vásárolunk. Új bortartály esetén javasoljuk a saválló alapanyagú tároló vásárlását, ami bár drágább, de a megfelelő bortartály. | bortartály, tartály, grünwald, úszófedeles, hobbi | 0 | |
hadmuveletsor.hu | A 5 Tárcsás Legjobb Nyerőgépek: Titkok, Stratégiák és Tippek A Kaszinók Világa: Befizetés Nélküli Lehetőségek és Nyerési Titkok Android Kaszinó Minimális Befizetéssel 4 Euróban 2023 Android Szerencsejáték és Az Adózás – Gyakori Kérdések és Akciók A Bónusz Slots Játék Kimerítő Útmutatója A Bónusz… | felső erjesztés, erjesztés angol | sör, hadművelet, normál, tradicionális, sörfőzde | 0 |
nogradipalinka.hu | Eredmények… Hírek… Egyesületünk… Célkitűzés… Pálinkaházak… A Borzag… Gyümölcs és pálinka… | pálinka, nógrádi, pálinkaház, ismertető, lepárlás | 0 | |
sorfozesotthon.hu | A sörfőzés története több ezer esztendőre vezethető vissza, bár az akkori sört lehet nem mindenki fogyasztotta volna kellemes szájízzel a mai társadalomból. Most nézzük meg mi is az igaz művészettörténet. | sörfőzés, maláta, sörfőző, sör, komló | 0 | |
totaldrinks.hu | Rendelj italt online webshopunkból, vagy térj be bármelyik budapesti üzletünkbe! A rendelésedet országszerte házhoz visszük alacsony áron! Keress minket Wolt-on, és Foodpandán is! | sör, whiskey, száraz, üzletünk, országszerte | 0 | |
nadasbormuhely.hu | Nádas Borműhely… Rólunk… Boraink… Acélos borok… Hordós borok… Prémium… Tradicionális pezsgőink… | nádas, évjárat, termőhely, érlelés, palack | 0 | |
netvitamin.hu | …kezelőorvosával, gyógyszerészével, természetgyógyászával. A készítményeknél feltüntetett pozitív hatások, egyénenként eltérőek lehetnek. A termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérjük vegye figyelembe, hogy… | mannavita, tea, hiánycikk, mate, méz | 0 | |
porond-mester.hu | A főerjedés után (nagyságrendileg egy hét) utóerjedés indul nagyon alacsony (3C) hőmérsékleten. Ekkor a sör érlelése történik. Hidegkomlózhatjuk a további illat és harmonikus ízélmények kialakítása érdekében. A kész sört megfelelő nyomáson és hőmérsékleten tartjuk, amelyet a tartályokon körbefutó… | sörfőzés, sörfőzde, sör, konténeres, főzde | 0 | |
szokepinceszet.hu | A Szőke Pincészet által gyártott borokat és a honlap tartalmát csak nagykorúaknak ajánljuk. | irányított erjesztés | szőke, pincészet, kunsági, száraz, halasi | 0 |
eztfaldfel.hu | Anyósomék hoztak nekünk egy jó adag (16 kg) meggyet még a múlt hónapban, amelynek kisebbik részéből istenien finom házi meggyszörp készült, a nagyobbik feléből pedig a jelen poszt alanyát képező házi meggybor. Aki rendszeres olvasója a blognak, az már bizonyára találkozott nem egy házi borunkkal… | füge, káposzta, tartósítószer, dió, tészta | 0 | |
ke-novenykondicionalo.hu | A KE egyrészről óvja a növények természetes felületi biológiáját (éktóflóra) amely a védelemért és katalizálóképességért felelős, másrészről a KE-ben lévő biológia mineralizáció hatása által nő a | alapanyag erjesztés, erjesztés előállított | ke, folyékony, gyógynövény, biológia, tápanyag | 0 |
semstone.hu | 2022-től az Erbslöh csapatával szorosabb együttműködésben még nagyobb termékválasztékkal, bővebb raktárkészlettel, tudjuk kiszolgálni partnereinket. | borászat, borászati, szoros, termékválaszték, raktárkészlet | 0 | |
pastor.hu | …és megfelelő hozamkorlátozást alkalmazva szeretném megjeleníteni a Szekszárdi Borvidék sokszínűségét. Hiszek abban, hogy a borok minőségét a szőlő fajtája, a terroár jellege és az évjárat összessége adja. A borász feladata eme szimbiózis megőrzése és a természetes folyamatok koordinálása. A… | irányított erjesztés, erjesztés hőmérséklet, spontán erjesztés | dűlő, szekszárdi, cabernet, franc, merlot | 0 |
kerteszkucko.hu | Termékkínálatunk meghaladja a 4000 terméket és javarészt raktárkészletről történik a kiszállítás. Közvetlen importként a termékek árai kedvezőek, és a cseregarancia és egyéb probléma kezelése így gyorsan kivitelezhető. Széleskörű kínálatunkban megtalálható többféle metszőolló , karos ágvágó olló… | cleancraft, figura, grammos, étrendkiegészítő, balkonláda | 0 | |
farmarik.hu | Gépek | Kellékek | Hazai | Termelés | Sör | Bor| Szeszes italok | Sajt | Tésztafélék | Füstölők | Kisállattenyésztés | Elektromos kerítések | Baromfi keltetők | Gyümölcsbor készítő berendezések| | alma-tej erjesztés | gyógynövény, élesztő, sörfőző, sör, kupak | 0 |
hopline.hu | Kérdésed van? Hívj minket! +36(30)641-2291 Nagyker • Szállítás • Fizetés • Tájékoztató • Elállás • Adatkezelés • Kapcsolat • ÁSZF | maláta, komló, élesztő, workshop, csatlakozó | 0 |