Nyitóoldal » Kezdőbetű: f » Első 2 betű: fe » Kulcsszó: fermentáció

fermentáció kulcsszóra releváns magyar nyelvű webszájtok (összesen:60)

Domainekfermentáció kulcsszóra releváns kivonatKapcsolódó kifejezésekTovábbi kifejezések a weblaprólRelevancia
foodyreal.huA fermentáció egy ősi technika, amely az elmúlt években újra reneszánszát éli. Az egészségtudatos étkezők, séfek és gasztronómiai szakértők egyaránt felfedezik a fermentált ételek gazdag ízvilágát és jótékony hatásait. Ebben a cikkben bemutatjuk, mi is az a fermentáció, hogyan működik, és miért…felfedezés fermentáció, fermentáció művészet, cikk fermentáció, fermentáció népszerűélelmiszer, desszert, főzés, ősi, egytálétel17
biogaztervezes.huMagyarországon egyre terjed - kormányzati célkitűzés is - a biogáz üzemek számának növelése. Sok esetben olyan technológiákat fogadtak el, amelyek nem törődtek az anaerob mikróbák, mikroorganizmusok fermentációja után visszamaradó - növényélettani szempontból toxikus - szennyvízzel, iszapokkal…mikroorganizmus fermentáció, fermentáció visszamaradó, anaerob fermentáció, fermentáció sorbiogáz, maradék, szennyvíziszap, fermentációs, komposzt5
banyaicoffee.com…szerint előnyösek a kávéink fermentációja szempontjából. Ezeknek az élesztő törzseknek a szaporításával és tudatos felhasználásával a kávéink fermentációját irányítani, kontrollálni tudjuk. Nagyon fontos, hogy ezek az élesztő törzsek a területen természetesen fellelhetőek, tehát nem uniformizált…jellemző fermentáció, fermentáció édes, kávéi fermentáció, fermentáció szempont, fermentáció fontosbányai, costa, specialty, tóth, márk5
komarominfo.hu-az anaerob fermentáció során az emberre veszélyes betegséget okozó baktériumok jelentős része elpusztul (termofil folyamatban teljes fertőtlenítés következik be),anaerob fermentáció, fermentáció sorbélyeg, posta, mikulás, fiús, tévémaci4
almoni.huA fermentált rizskorpa egy élelmiszer, amelyet a rizskorpa fermentációjával állítanak elő. A fermentáció során a rizskorpa enzimek és mikroorganizmusok hatására változik, és így új tápanyagok és biológiailag aktív vegyületek képződnek.folyó fermentáció, fermentáció komoly, elő fermentáció, fermentáció sor, kína fermentációrost, élelmi, fahéj, ceyloni, növényi3
emtechwebaruhaz.huAz emBIO Herbs állatoknak kifejlesztett fermentált gyógynövénykivonat család. Olyan gyógynövények irányított fermentációja során előállított termék, amelyben a szervezet számára hasznos tápanyagok keletkeznek. Ezek a természetes vegyületek, vitaminszerű anyagok, a gyógynövények hatóanyagaival…irányított fermentáció, fermentáció sor, természetes fermentáció, fermentáció létrejönem, talaj, kerámia, ültetés, baktérium3
anatur.huFermentált Papaya koncentrátum - Saccharomyces boulardii élesztő fermentációval - Natur Tanyaélesztő fermentáció, fermentáció naturnatur, szerves, vega, fermentált, vitamin3
parazitateszt.hu…aktív alkotóelemei – juglon, tanninok, szerves savak, flavonoidok, keserű glikozidok, illóolajok, allicin és piperin – összetett hatásuk befolyásolja a paraziták életét a fejlődés különböző szakaszaiban, serkenti azok eltávolítását a testből, segít megbirkózni a bomlás és fermentáció folyamataival.bomlás fermentáció, fermentáció folyamatkivonat, bél, parazita, immunitás, bélféreg2
domovoj.hu…tapasztalunk, amik végbe mennek nélkülünk is, viszont alakíthatjuk úgy, hogy azt hasznosítani tudjuk. Átível múltból a jövő fenntartható konyhájába, kultúrák között épít hidat, generációk közt teremt kapcsolatot. Mindent behálóz. A fermentáció arra tanít, hogyan működj együtt a világgal."kapcsolat fermentáció, fermentáció együttmisszió, növényi, catering, workshop, tudástár2
biofer.huAz eljárás egy szabályozott, ellenőrzött fermentációval kezdődik. Majd az így kapott érlelt, feltáródott csirke trágyát szárítás és sterilizálás után, mint alapanyagot használjuk fel a különböző beltartalmú és „felhasználó barát” termékek gyártására. A baromfi trágya mint alapanyag a legfontosabb…ellenőrzött fermentáció, fermentáció kapotttalaj, trágya, master, baromfi, szerves2
agrometal.huA fermentációs folyamat hőmérséklet szabályozási rendszere a fermentáció technológiai folyamatának optimális végrehajtása céljából.rendszer fermentáció, fermentáció technológiaikulcsrakész, sörfőzdék, sör, maláta, előállítás2
csakazertisegeszseg.huIsmerd meg a fermentáció csodáját egy olyan szerzőtől, aki a saját konyhájában is megtapasztalta ezt a mágikus folyamatot!otthoni fermentáció, fermentáció titokállapotfelmérés, fermentálás, életmódváltás, protokoll, természetgyógyászat2
fejedelmipekseg.hu…technológiával előállított termékeknek is, - tudniillik a minőség az időben rejlik. A hűtés (és nem fagyasztás!) kellően lelassítja a tészta fermentációját (érését), így ízben, aromában gazdagodik a termék, ezt semmi mással nem lehet pótolni, ráadásul, egészségesebbé, könnyebben emészthetővé teszitészta fermentáció, fermentáció éréspékség, fejedelmi, szakbolt, pékáru, erkel1
bel-flora.huA kutatások arra mutatnak, hogy a bélflóra és az emberek között nem egyszerű békés együttélés kommenalizmus van, hanem mutualisztikus kapcsolat. Bár az ember képes bélflóra nélkül életben maradni,a mikroorganizmusok számos hasznos tevékenységet fejtenek ki, köztük a fel nem használt…energiahordozó fermentáció, fermentáció immunrendszerbélflóra, probiotikum, immunrendszer, bélrendszer, emésztőrendszer1
healthandyouth.huA PREFER HF400 mg kapszula prebiotikus, természetes fermentációval feltárt rostartalmú étrend-kiegészítő. Hozzájárul a természetes emésztés támogatásához és a bélfóra regenerációjához. A Prefer HF400 kapszula fokozza a Herbaferm cseppek kedvező hatását és a rebiózist. Összetevői, a Herbaferm…természetes fermentáció, fermentáció feltárthidrogén, immunrendszer, egészségközpont, tagság, elismerés1
atgandco.huinnovatív biológiai szennyvíztisztítás (sötét fermentáció és fotofermentáció kombinációja)sötét fermentáció, fermentáció fotofermentációbiotechnológia, agrár, minőségbiztosítás, print, biotechnológiai1
tenmag.huA Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.élesztő fermentáció, fermentáció útjánétrend-kiegészítő, kapszula, bioaktív, huf, ízületi1
drmoksakrem.huA készítmény esszenciális savakban igen gazdag – ezek a fermentáció során képződnek, ami azért hasznos, mert a fémionokkal olyan kötésben állnak, melyek könnyen felszívódó formájuk miatt, biztosítják a mikro–, mezo- és makro elemeket a szervezet számára, valamint javítják a szerves és szervetlen…gazdag fermentáció, fermentáció sorkrém, csepp, bevezető, készítmény, életkép1
ke-novenykondicionalo.huA készítmény nem csak a gyógynövények fermentációját tartalmazza, hanem a gyógynövények felületén élő mikrobiológiát, melyet egy speciális eljárással vonnak ki és szaporítanak.gyógynövény fermentáció, fermentáció gyógynövényke, folyékony, gyógynövény, biológia, tápanyag1
volgymeheszet.huMézborunk illatát, aromáját a Dél-Dunántúlon termelt tájjelegű méznek köszönheti. A méz a szervezetünkre való jótékony hatását a fermentáció hosszú ideje alatt sem veszti el. Desszertborként fogyasztva ápolja és védi testünket, lelkünket.hatás fermentáció, fermentáció hosszúvölgy, méhészet, méz, lekvár, mézbor1
apiteka.hu2008-2012 között két debreceni bioméhész által került kifejlesztésre a gyógynövénykivonatot tartalmazó „TöbbmintMéz” termékcsalád , mely szabadalommal is védett. Az innováció lényege, hogy a gyógynövényekből cukor alapú extrakcióval és fermentációval kivont gyógynövény hatóanyagokat…extrakció fermentáció, fermentáció kivontméz, kívánságlista, élelmiszer, egészségmegőrzés, reform1
ecetelixir.huA házilag fermentált gyümölcseceteink egyedülálló ízvilágukkal és a szervezetet támogató jótékony hatásukkal hódítanak. Fedezd fel velünk az egészséges és gasztronómiai élvezetek világát, ahol minden csepp gyümölcsből élettel teli vitalitás árad. A természetes fermentáció folyamatával készült…természetes fermentáció, fermentáció folyamatfermentált, ecet, liter, krém, habanero1
masnika.huNem túlzás azt állítani, hogy a kovász a természet csodája, hiszen nem kell hozzá más, csak liszt és víz. A mikroorganizmusok magából a lisztből, a körülöttünk lévő levegőből, használt tárgyakról kerülnek ebbe a keverékbe, majd szaporodnak el a hosszú erjesztési folyamat alatt. Ennek a természetes…természetes fermentáció, fermentáció tejsavaspékség, kovászos, kenyérsütés, kovász, sütés1
lifejoywater.hu…során jutnak energiához. Néhány szóban összefoglalva, a rák fő kiváltó oka, hogy a testben az oxigénes légzési folyamatok a cukor fermentációjára cserélődnek le a test sejtjeiben. Tehát fermentációról vagy anaerob légzésről beszélhetünk. Ez ellentétben áll az egészséges sejtek működésével.sejtjeiben fermentáció, fermentáció anaeroboxigén, sejt, old, oxigénhiány, funkcionális1
vinopro.hu…el lesz belὅle távolítva. Ezt követὅen, tiszta élesztὅ kulturával lesz fermentálva, majd tápanyagokkal gazdagítva. Erjedés alatt ellenὅrzött fermentáció folyik le. Az erjedés befejeztével, a bor klasszikus szabályozási folyamaton megy keresztül, s a végleges szὔrést követὅen, izotermális…erjedés fermentáció, fermentáció erjedéskapacitás, ség, irsai, borászat, olaszrizling1
planetcraft.huAlapvető sörkategóriák az ALE és Lager. Van egy harmadik osztályozás is ami a spontán fermentációval készült söröket takarja.spontán fermentáció, fermentáció készültcseh, komló, sör, láger, szótár1
hathat.huA fermentált élelmiszerek nagyon értékesek. A fermentáció, más néven tejsavas erjedés során, nagyon sok hasznos enzim keletkezik. Az enzimek a szervezetünk bio katalizátorai, amelyek nélkül nagyon sok folyamat, ami a szervezet kifogástalan működéséhez elengedhetetlen,...értékes fermentáció, fermentáció névgyógygomba, bojtos, vitamin, ganoderma, spirulina1
mereipince.hu…Amikor kihasználva a vörös tartomány a termelés fehér bor, cefre azonnal tömörített, ezért a borok nem a piros színezőanyag állt be a bőrüket AZ ERJEDÉS FERMENTÁCIÓ az egész az erjedés, a megváltozott élesztő cukor alkohol, valamint a szén-dioxid a lelkes drogériákban, mi biztosítja a képlet!.erjedés fermentáció, fermentáció erjedésszemölcs, admin, vörös, pince, mer1
cookbooks.hu28°C-on, készítjük és kelesztjük a kovászt. 28°C-on kivesszük az első tésztát a keverőből. 28°C-on megy végbe az első fermentáció. 28ºC a tészta végső hőmérséklete a második dagasztás után, és 28ºC-on újra erjed a formákban. Végül 28°C-ra le kell hűteni a termék maghőjét a zacskóba helyezés előtt…első fermentáció, fermentáció tésztakonyhatechnológia, chef, szakácskönyv, books, cukrász1
medomega.huMikrobiális fermentáció segítségével előállított, tisztított nátrium-hialuronát, viszkoszupplementációs készítmény.mikrobiális fermentáció, fermentáció segítségtáplálékkiegészítő, hatóanyagú, elismert, székesfehérvár, pozsonyi1
kisgyongyver.huA vízben oldodó rostok változatlan formában haladnak át a vékonybélen, a vastagbélben viszont fermentálódnak. A fermentáció során vajsav keletkezik, amely nagyon hasznos táplálékul szolgál a vastagbél hámsejtjeinek, a kolonocitáknak, ráadásul erős gyulladáscsökkentőként hatnak a belekben. Ezen…vastagbél fermentáció, fermentáció sorgyöngyvér, rost, étrend, élelmiszer, fogyasztás1
nelegybeteg.hua hibás tanúsításra * Az étrend kiegészítők törvényileg szabályozott minőségtanúsítása * A minőségtanúsítás vizsgálata * Gyártói felelősség, bejelentési kötelezettség * Fermentációval előállított étrend kiegészítők előnyös élettani tulajdonságai * folyamata * Fermentált tápanyagok * Mikro tápanyagokkötelezettség fermentáció, fermentáció előállítottzsoldos, bence, olvasóm, étrend, gyógyszer1
szennyviziszaphasznositas.hu…megvalósítására. Azonban sok esetben olyan technológiákat fogadtak el, amelyek nem törődtek az anaerob mikróbák, mikroorganizmusok fermentációja után visszamaradó - növényélettani szempontból akár toxikus elemeket tartalmazó - szennyvízzel, iszapokkal. Többnyire ezek nem is iszapok…mikroorganizmus fermentáció, fermentáció visszamaradószennyvíziszap, hasznosítás, iszap, komposzt, hulladék1
cinemavp.hu…zsemleket, csokoládét, fűszeres és fűszeres adalékanyagokat, hüvelyeseket, csontlisztet és konzervet fogyasztani. Figyelembe kell venni az egyéni reakciót, és meg kell próbálnunk, hogy ne használjuk a fermentációt és a bomlást okozó folyamatokat a bélben, valamint a túlzott gázképződést.reakció fermentáció, fermentáció bomlásvisszér, aranyér, megbetegedés, tünet, harisnya1
soltibiogaz.huAz eszköz beszerzése által a munkafolyamatok elvégzési ideje jelentősen csökken, az aprítás hatékonysága pedig nő. A hatékonyabb aprítás következtében a biogáz üzem alapanyagainak a feltárása jobban megtörténik, mely könnyebb lebomlást eredményez a fermentáció során. A hatás kettős: egyfelől a…lebomlás fermentáció, fermentáció sorbiogáz, solti, kossuth, hulladék, termelés1
csepregikovaszolok.huA kovász a kenyérsütés legősibb eszköze, liszt, víz keveréke, amely természetes és sokáig tartó fermentáció során válik alkalmassá a tészta megkelesztésére. A fermentáció pedig a siker titka; ez teszi lehetővé, hogy a baktériumok teljesen lebontsák a szénhidrátot és a glutént. Kevesebb lenne az…tartó fermentáció, fermentáció sor, megkelesztésére fermentáció, fermentáció sikercsepregi, kovász, kenyér, csepreg, landing1
primuslabor.huA Herbaferm étrendkiegészítő cseppek gyógynövények természetes fermentációval végzett vizes kivonatát tartalmazzák.természetes fermentáció, fermentáció végzettprimus, labor, páciens, gyógynövény, norbert1
magnetovital.hu…hatóságtól megkapta a “legkiválóbb növényi elixír” címet. Kilenc gyógynövényből mindenféle mesterséges adalékanyagok nélkül kettős fermentációval állítják elő. Egyik alkotó eleme pl. “igazi” Ganoderma Lucidum gomba 200 féle aktív hatóanyagot (ásványi anyagok, antioxidánsok…kettős fermentáció, fermentáció előoxigén, oxigénes, videótár, szifon, mágneses1
fekete-fokhagyma.huA fekete-fokhagyma készítése egy hosszadalmas, természetes eljárással (fermentáció) készítjük el, külön erre berendezett saját üzemünkben. Az eljárás során a fehér fokhagymafejeket állandó hőmérsékleten tartva, gondosan ügyelve az időzítésre a fehér gerezdek átalakulnak. A fokhagyma hatóanyagai…eljárás fermentáció, fermentáció különfokhagyma, édes, illat, párosítható, főétel1
netbiobolt.huEgy olyan cukoralkoholról van szó, mely természetes módon fordul elő gombákban, gyümölcsökben, zöldségekben, valamint néhány erjesztéssel készült ételben, például a sajtban, borban, szójaszószban. Előállítása teljesen természetes körülmények között zajlik: erjesztéssel (fermentáció) készül és a…erjesztés fermentáció, fermentáció gyártásibio, vitamin, étrendkiegészítő, élelmiszer, kókuszolaj1
herbasium.hu…gyógynövényekből, melyek természetes módon nem termelnek nektárt, vagy más részeit hasznosítjuk (levél, szár, gyökér) cukros extrakcióval és fermentációval kivont gyógynövény hatóanyagokat tartalmazó fermentált méhtakarmányt készítünk és ezt beetetjük a méhcsaládokkal. A keletkező méhtermék…extrakció fermentáció, fermentáció kivontjótékony, közismert, gyógynövény, méz, néphagyomány1
kovaszda.huMert a hosszú fermentáció alatt - nálunk minden termék 24 órán keresztül készül! - természetes úton kialakult jótékony baktériumok emészthetőbbé teszik a termékeinket.hosszú fermentáció, fermentáció nálatelki, sütemény, péksütemény, aprósütemény, pékség1
szuperizlelo.huA gyömbérkovász nem más, mint gyömbér, cukor és víz keveréke, amit hagyunk erjedni. A fermentáció során a baktériumok és élesztők lebontják a cukrot, és különböző jótékony vegyületeket hoznak létre, például…keverék fermentáció, fermentáció sorfermentálás, paradicsom, mennyei, fermentált, alapozó1
kerteszkucko.huMi a fermentáció? Ez egy ősi módszer, régen is használták. ma is használják, hogy tartósítsuk…cleancraft, figura, grammos, étrendkiegészítő, balkonláda1
naturorumfood.huA fokhagyma jól ismert egészségmegőrző hatása a fermentálásnak köszönhetően a fekete fokhagymában sokszorosan érvényesül. Az erjedés (vagy erjesztés), idegen szóval fermentálás (vagy fermentáció) olyan kémiaifermentálás fermentáció, fermentáció kémiaifokhagyma, csodás, fermentálás, immunerősítő, antioxidáns1
nyikospinceszet.huÉrett, magas cukortartalmú szemekkel, kézzel szüretelt szőlőből készült, fermentációban megállt, 14 hónapot...készült fermentáció, fermentáció hónappincészet, vörösbor, hozzáadás, szekszárdi, rozé1
kandallopub.huSavanyú sörök: kínálatunkban szerepelhetnek a savanyú sörök is, amelyek fanyar és savas ízűek is lehetnek a specifikus élesztőtörzseknek vagy a fermentáció során hozzáadott baktériumoknak köszönhetően. A savanyú sörök enyhén savanykástól az intenzíven savanyúig terjedhetnek, egyedi és pikáns…élesztőtörzseknek fermentáció, fermentáció sorpub, kandalló, hamburger, sör, söröző1
sportoloietrendkiegeszitok.huSiegfried Wolz, a Nobel-díjas Feodor Lynen csapatában az élesztősejtekkel kapcsolatos kutatásokat is végzett. Az eredmény jól ismert: a fantasztikus enzim élesztősejtek! Különleges, több napig tartó előállítási folyamatban – oxigén-enzim fermentációban a speciális Dr. Wolz-eljárás szerint –…oxigén-enzim fermentáció, fermentáció speciálissportoló, wolz, összetevő, sejt, táplálkozási1
instantense.huKlinikailag tesztelt (bo)tulinum (tox)in hatású natúr kozmetikai összetevő, amely feltölti a ráncokat és feszesíti a bőrt. Egy fermentációval előállított fehérje, amely az arcizmok ellazításával természetes úton csökkenti a ráncokat és szarkalábakat. A hamburgi In-Cosmetics kozmetikai gála…bőr fermentáció, fermentáció előállítottszérum, ránc, klinikai, bőrfelület, karika1
eztfaldfel.huAnyósomék hoztak nekünk egy jó adag (16 kg) meggyet még a múlt hónapban, amelynek kisebbik részéből istenien finom házi meggyszörp készült, a nagyobbik feléből pedig a jelen poszt alanyát képező házi meggybor. Aki rendszeres olvasója a blognak, az már bizonyára találkozott nem egy házi borunkkal…füge, káposzta, tartósítószer, dió, tészta0
innovaciotranszfer.huMinden berendezésünk rendelkezik CE megfelelőségi tanúsítvánnyal, ill. az alkalmazáshoz szükséges minden szükséges dokumentációval, pl.:ultrahangos, gyártási, ultrahang, pc, futár0
kefirshop.huMinden jog fenntartva – Copyright © Kefirshop – BIO Fermentálás és Fermentáló üvegek 2024. A KEFIRKO® termékeket Magyarországon forgalmazza: Sellei-Perjési Ildikó EV Adószám: 90142097-1-43, Nyilvántartási szám: 59292205, Felir azonosító: AB4491560kovász, indító, tároló, edény, sajt0
kavevalasztek.huA gondosan válogatott és pörkölt egész kávészemek kiválóan megőrzik a kávé jellegét legerősebben befolyásoló aromákat és ízeket, amelyeket csak közvetlenül a főzés előtti darálás során engednek szabadjára. A szemes kávé másik nagy előnye, hogy a kávéfőző géphez és főzési technikához igazítva…szüret fermentációszemes, őrölt, pénztár, kávéfőző, megnéz0
theskill.huLiposoma… Fermentáció…0
siriusteahaz.huA különbség a feldolgozás módjából adódik. A fekete teákat fermentálják a legtovább. Az oolong teákat kevesebb ideig, míg a zöld teákat egyáltalán nem fermentálják. A tea fajtáját meghatározza még a tea szüretének ideje, illetve az, hogy a teanövény melyik leveléből készül.ugyanez fermentáció, fermentáció időtea, teaház, sirius, vízipipa, otthonos0
fawa.huAZ ACTI BALL+ ROSTKOMPLEX HATÁSÁNAK KIÉRTÉKELÉSE IN VITROBAN SZIMULÁLT, PATKÓBÉL EMÉSZTÉSRE VONATKOZOTT. EGY TELJES ÉTKEZÉSBEN LEVŐ ZSÍROKRA ÉS CUKROKRA GYAKOROLT MEGKÖTŐ HATÁSÁT VIZSGÁLTÁK.általi fermentáció, fermentáció vastagbélfitness, acti, ball, vastagbél, zsír0
mileboraszat.huA bor szüli az alkalmat, vagy az alkalom szüli a bort? Egy élmény, vagy társ az élményekhez? – Nem kell választanunk.borászat, palack, érlelés, szőlő, szüret0
corax-bioner.huNégy üzletágat működtet, a növényvédőszereket és műtrágyákat gyártó és forgalmazó agrár, a biocid termékeket gyártó, forgalmazó és kártevőirtó szolgáltatást végző biocid, a szerves eredetű anyagokkal szennyezett talajok, iszapok, talaj- és szennyvizek kezelését végző környezetvédelmi, valamint a…bio, biotechnológia, biocid, baktérium, készítmény0
halco.huReleváns jelentése: „A relevancia latin eredetű szó, jelentése: fontosság, jelentőség, jelentékenység. A relevancia a hétköznapi formájában „releváns”. A releváns szó leggyakoribb jelentése: a tárgyhoz tartozó vagy kapcsolódó dolog, röviden: idevágó.fermentáció jelentéspodcast, releváns, adekvát, operatív, agglomeráció0
inkasweetstevia.huAz Inka Sweet Stevia fehér színű por formájában kerül forgalomba. Az általunk forgalmazott csomagok a cukorhoz képest 4-szeres, 5-szörös, 10-szeres és 400-szoros erősségben kaphatók. Az Inka Sweet stevia formulák között megtalálható a Nulla kalóriás és a szénhidrátcsökkentett – kalóriaszegény…anyagcsere fermentáció, fermentáció működésstevia, inka, cukor, mellékíz, édesítőszer0