manilia.hu | A vanília fermentációja a vanília előkészítésének fontos lépése, amely során a vanília babokat az íz és aroma kialakítása érdekében fermentálásnak vetik alá. A fermentáció folyamata hozzájárul a vanília jellegzetes ízének és illatának kialakításához, mivel ebben a folyamatban a nyers vanília… | vanília fermentáció, fermentáció vanília, alá fermentáció, fermentáció folyamat, fermentáció következő | vanília, őrlemény, bab, kisokos, madagaszkári | 7 |
banyaicoffee.com | …DNS vizsgálatokkal elemeztük és kiválasztottuk azokat a törzseket, amelyek a tudomány jelenlegi állása szerint előnyösek a kávéink fermentációja szempontjából. Ezeknek az élesztő törzseknek a szaporításával és tudatos felhasználásával a kávéink fermentációját irányítani, kontrollálni… | jellemző fermentáció, fermentáció édes, kávéi fermentáció, fermentáció szempont, fermentáció fontos | bányai, costa, specialty, tóth, ültetvény | 5 |
biogaztervezes.hu | Magyarországon egyre terjed - kormányzati célkitűzés is - a biogáz üzemek számának növelése. Sok esetben olyan technológiákat fogadtak el, amelyek nem törődtek az anaerob mikróbák, mikroorganizmusok fermentációja után visszamaradó - növényélettani szempontból toxikus - szennyvízzel, iszapokkal… | mikroorganizmus fermentáció, fermentáció visszamaradó, anaerob fermentáció, fermentáció sor | biogáz, maradék, fermentációs, szennyvíziszap, komposzt | 5 |
komarominfo.hu | -az anaerob fermentáció során az emberre veszélyes betegséget okozó baktériumok jelentős része elpusztul (termofil folyamatban teljes fertőtlenítés következik be), | anaerob fermentáció, fermentáció sor | bélyeg, posta, mikulás, tévémaci, fiús | 4 |
almoni.hu | A fermentált rizskorpa egy élelmiszer, amelyet a rizskorpa fermentációjával állítanak elő. A fermentáció során a rizskorpa enzimek és mikroorganizmusok hatására változik, és így új tápanyagok és biológiailag aktív vegyületek képződnek. | folyó fermentáció, fermentáció komoly, elő fermentáció, fermentáció sor, kína fermentáció | rost, élelmi, fahéj, ceyloni, növényi | 3 |
emtechwebaruhaz.hu | Az emBIO Herbs állatoknak kifejlesztett fermentált gyógynövénykivonat család. Olyan gyógynövények irányított fermentációja során előállított termék, amelyben a szervezet számára hasznos tápanyagok keletkeznek. Ezek a természetes vegyületek, vitaminszerű anyagok, a gyógynövények hatóanyagaival… | irányított fermentáció, fermentáció sor, természetes fermentáció, fermentáció létrejön | em, talaj, kerámia, ültetés, baktérium | 3 |
agrometal.hu | A fermentációs folyamat hőmérséklet szabályozási rendszere a fermentáció technológiai folyamatának optimális végrehajtása céljából. | rendszer fermentáció, fermentáció technológiai | kulcsrakész, sörfőzdék, sör, maláta, előállítás | 2 |
biofer.hu | Az eljárás egy szabályozott, ellenőrzött fermentációval kezdődik. Majd az így kapott érlelt, feltáródott csirke trágyát szárítás és sterilizálás után, mint alapanyagot használjuk fel a különböző beltartalmú és „felhasználó barát” termékek gyártására. A baromfi trágya mint alapanyag a legfontosabb… | ellenőrzött fermentáció, fermentáció kapott | bio, fer, talaj, trágya, master | 2 |
csakazertisegeszseg.hu | Ismerd meg a fermentáció csodáját egy olyan szerzőtől, aki a saját konyhájában is megtapasztalta ezt a mágikus folyamatot! | ismerd fermentáció, fermentáció csoda, otthoni fermentáció, fermentáció titok | állapotfelmérés, fermentálás, életmódváltás, természetgyógyászat, természetgyógyászati | 2 |
parazitateszt.hu | …aktív alkotóelemei – juglon, tanninok, szerves savak, flavonoidok, keserű glikozidok, illóolajok, allicin és piperin – összetett hatásuk befolyásolja a paraziták életét a fejlődés különböző szakaszaiban, serkenti azok eltávolítását a testből, segít megbirkózni a bomlás és fermentáció folyamataival. | bomlás fermentáció, fermentáció folyamat | kivonat, bél, parazita, immunitás, növényi | 2 |
balagold.hu | …A xilózt ezután vagy vegyi úton redukálják, vagy fermentációval alakítják xilitté. A vegyi redukció Raney-féle nikkelkatalizátoron, nagy nyomáson és magas hőmérsékleten történő hidrogénezéssel történik. Fermentációhoz különféle mikroorganizmusokat használnak, melyek a xilózt xilitté alakítják. | út fermentáció, fermentáció xilit, hidrogénezéssel fermentáció, fermentáció különféle | vérnyomás, stevia, édesítőszer, mesterséges, cukor | 2 |
fekete-fokhagyma.hu | A fekete-fokhagyma készítése egy hosszadalmas, természetes eljárással (fermentáció) készítjük el, külön erre berendezett saját üzemünkben. Az eljárás során a fehér fokhagymafejeket állandó hőmérsékleten tartva, gondosan ügyelve az időzítésre a fehér gerezdek átalakulnak. A fokhagyma hatóanyagai… | eljárás fermentáció, fermentáció külön | fokhagyma, édes, csillag, saláta, párosítható | 1 |
mereipince.hu | …Amikor kihasználva a vörös tartomány a termelés fehér bor, cefre azonnal tömörített, ezért a borok nem a piros színezőanyag állt be a bőrüket AZ ERJEDÉS FERMENTÁCIÓ az egész az erjedés, a megváltozott élesztő cukor alkohol, valamint a szén-dioxid a lelkes drogériákban, mi biztosítja a képlet!. | erjedés fermentáció, fermentáció erjedés | szemölcs, admin, pince, körülbelül, vörös | 1 |
zalakincsevendeghaz.hu | Vadkovászos pékárukat készítünk, házi tésztákat, illetve gyógyteákat keverünk. Vadkovászos termékeinknél 20-24 órás fermentációval érjük el a mindenki számára legmegfelelőbb, különleges ízvilágot. Emellett élettani hatása is jóval egészségesebb, mint a felgyorsult nagyüzemi pékáruk. Mindezeken… | órás fermentáció, fermentáció megfelelő | zala, göcsej, vendégház, kincs, birt | 1 |
volgymeheszet.hu | Mézborunk illatát, aromáját a Dél-Dunántúlon termelt tájjelegű méznek köszönheti. A méz a szervezetünkre való jótékony hatását a fermentáció hosszú ideje alatt sem veszti el. Desszertborként fogyasztva ápolja és védi testünket, lelkünket. | hatás fermentáció, fermentáció hosszú | völgy, méhészet, méz, lekvár, szörp | 1 |
csepregikovaszolok.hu | A kovász a kenyérsütés legősibb eszköze, liszt, víz keveréke, amely természetes és sokáig tartó fermentáció során válik alkalmassá a tészta megkelesztésére. A fermentáció pedig a siker titka; ez teszi lehetővé, hogy a baktériumok teljesen lebontsák a szénhidrátot és a glutént. Kevesebb lenne az… | tartó fermentáció, fermentáció sor, megkelesztésére fermentáció, fermentáció siker | csepregi, kovász, kenyér, csepreg, landing | 1 |
masnika.hu | Nem túlzás azt állítani, hogy a kovász a természet csodája, hiszen nem kell hozzá más, csak liszt és víz. A mikroorganizmusok magából a lisztből, a körülöttünk lévő levegőből, használt tárgyakról kerülnek ebbe a keverékbe, majd szaporodnak el a hosszú erjesztési folyamat alatt. Ennek a természetes… | természetes fermentáció, fermentáció tejsavas | pékség, liszt, kenyérsütés, kovász, sütés | 1 |
vinopro.hu | …el lesz belὅle távolítva. Ezt követὅen, tiszta élesztὅ kulturával lesz fermentálva, majd tápanyagokkal gazdagítva. Erjedés alatt ellenὅrzött fermentáció folyik le. Az erjedés befejeztével, a bor klasszikus szabályozási folyamaton megy keresztül, s a végleges szὔrést követὅen, izotermális… | erjedés fermentáció, fermentáció erjedés | kapacitás, ség, irsai, borászat, vörös | 1 |
tenmag.hu | A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom. | élesztő fermentáció, fermentáció útján | kivonat, étrend-kiegészítő, kapszula, memória, bioaktív | 1 |
magnetovital.hu | …hatóságtól megkapta a “legkiválóbb növényi elixír” címet. Kilenc gyógynövényből mindenféle mesterséges adalékanyagok nélkül kettős fermentációval állítják elő. Egyik alkotó eleme pl. “igazi” Ganoderma Lucidum gomba 200 féle aktív hatóanyagot (ásványi anyagok, antioxidánsok… | kettős fermentáció, fermentáció elő | oxigén, oxigénes, videótár, szifon, mágneses | 1 |
instantense.hu | Klinikailag tesztelt (bo)tulinum (tox)in hatású natúr kozmetikai összetevő, amely feltölti a ráncokat és feszesíti a bőrt. Egy fermentációval előállított fehérje, amely az arcizmok ellazításával természetes úton csökkenti a ráncokat és szarkalábakat. A hamburgi In-Cosmetics kozmetikai gála… | bőr fermentáció, fermentáció előállított | szérum, plus, ránc, klinikai, összetevő | 1 |
kenyermuhely.com | …és magasabb tápértékű lesz. A kovászos kenyér lisztből, vízből és sóból készül, amit tejsavbaktériumokkal és vadélesztővel fermentálunk. A hosszú és lassú fermentáció csodálatos módja annak, hogy a lehető legtöbb ízt előcsalogassuk a gabonákból. A kovászos kenyér különlegességét ez adja meg. | lassú fermentáció, fermentáció csodálatos | kovász, kovászos, liszt, kenyerek, péksütemény | 1 |
siposgazda.hu | biológiai ecetek , biológiai fermentáció , borecet , egészség , egészséges élelmiszer , ételecet , gyümölcsecet , hagyományos élelmiszer , házi patika | biológiai fermentáció, fermentáció borecet | gazda, sipos, szaktanácsadás, méhészet, növényorvos | 1 |
szennyviziszaphasznositas.hu | …megvalósítására. Azonban sok esetben olyan technológiákat fogadtak el, amelyek nem törődtek az anaerob mikróbák, mikroorganizmusok fermentációja után visszamaradó - növényélettani szempontból akár toxikus elemeket tartalmazó - szennyvízzel, iszapokkal. Többnyire ezek nem is iszapok… | mikroorganizmus fermentáció, fermentáció visszamaradó | szennyvíziszap, hasznosítás, iszap, komposzt, hulladék | 1 |
kerteszkucko.hu | Mi a fermentáció? Ez egy ősi módszer, régen is használták. ma is használják, hogy tartósítsuk… | | grammos, literes, gazdabolt, drótkerítés, balkonláda | 1 |
alcoholsystem.hu | Gabonából kitűnő minőségű finomszesz vagy neutrális alkohol (ENA) állítható elõ. Ezen folyamat technológiai lépcsõi a következõk: 1. Gabona feldolgozás és hidrolízis. (õrlés, hígítás, hõkezelés, enzimes folyósítás és cukrosítás). 2. Fermentáció (erjesztés). 3. Desztilláció (lepárlás, koncentrálás… | cukrosítás fermentáció, fermentáció erjesztés | rozsdamentes, vörösréz, bioetanol, szesz, gabona | 1 |
bel-flora.hu | A kutatások arra mutatnak, hogy a bélflóra és az emberek között nem egyszerű békés együttélés kommenalizmus van, hanem mutualisztikus kapcsolat. Bár az ember képes bélflóra nélkül életben maradni,a mikroorganizmusok számos hasznos tevékenységet fejtenek ki, köztük a fel nem használt… | energiahordozó fermentáció, fermentáció immunrendszer | bélflóra, probiotikum, immunrendszer, bélrendszer, emésztőrendszer | 1 |
cookbooks.hu | 28°C-on, készítjük és kelesztjük a kovászt. 28°C-on kivesszük az első tésztát a keverőből. 28°C-on megy végbe az első fermentáció. 28ºC a tészta végső hőmérséklete a második dagasztás után, és 28ºC-on újra erjed a formákban. Végül 28°C-ra le kell hűteni a termék maghőjét a zacskóba helyezés előtt… | első fermentáció, fermentáció tészta | konyhatechnológia, chef, szakácskönyv, books, cukrász | 1 |
hathat.hu | A fermentált élelmiszerek nagyon értékesek. A fermentáció, más néven tejsavas erjedés során, nagyon sok hasznos enzim keletkezik. Az enzimek a szervezetünk bio katalizátorai, amelyek nélkül nagyon sok folyamat, ami a szervezet kifogástalan működéséhez elengedhetetlen,... | értékes fermentáció, fermentáció név | gyógygomba, vitamin, gyógymód, népi, ganoderma | 1 |
huszarvagasblog.hu | …haláláig pedig Izrael Állam első államelnöke lett. Politikai karrierje mellett tudományos eredményei sem kisebbek: biokémikusként az ipari fermentáció atyjaként tartják számon, s egy találmánya, amelyet a Bayer AG vásárolt meg, tette lehetővé, hogy anyagi gondok nélkül élhesse élete nagy… | ipari fermentáció, fermentáció atyjaként | történész, címkék, történelem, máthé, szociológus | 1 |
nyikospinceszet.hu | Érett, magas cukortartalmú szemekkel, kézzel szüretelt szőlőből készült, fermentációban megállt, 14 hónapot... | szőlő fermentáció, fermentáció hónap | pincészet, vörösbor, szekszárdi, hozzáadás, rozé | 1 |
szivarinfo.hu | Az első és egyetlen klasszikus Corona Gorda a Casdagli Cigars kínálatában. A perui töltő dohány ebben a vitolában "mejorado" javítási folyamaton megy keresztül. Ez a második fermentáció egy "pilonban" további 2-4 hónapig, amely extra gazdagítja a dohányt. KÓSTOLÁSI MEGJEGYZÉSEK: Bors, vanília,... | második fermentáció, fermentáció pilon | összehasonlítás, szivar, cikkszám, bruttó, opera | 1 |
kovaszda.hu | Mert a hosszú fermentáció alatt - nálunk minden termék 24 órán keresztül készül! - természetes úton kialakult jótékony baktériumok emészthetőbbé teszik a termékeinket. | hosszú fermentáció, fermentáció nála | sütemény, telki, kenyerek, péksütemény, kalács | 1 |
healthandyouth.hu | A PREFER HF400 mg kapszula prebiotikus, természetes fermentációval feltárt rostartalmú étrend-kiegészítő. Hozzájárul a természetes emésztés támogatásához és a bélfóra regenerációjához. A Prefer HF400 kapszula fokozza a Herbaferm cseppek kedvező hatását és a rebiózist. Összetevői, a Herbaferm… | természetes fermentáció, fermentáció feltárt | and, immunrendszer, hidrogén, egészségközpont, tagság | 1 |
vigbor.hu | Sok természetgyógyász javasol egy kalóriaszegény, napos diétát túlnyomórészt fermentált élelmiszerekkel, mint a savanyú káposzta, a kombucha és az almaecet. A fermentáció során keletkezett tejsavbaktériumok hasonlóan hatékonyan pusztítják el a parazitákat, mint a probiotikus étrend-kiegészítők. | almaecet fermentáció, fermentáció sor | parazita, tipikus, férgek, bélférgesség, gyógyszer | 1 |
primuslabor.hu | A Herbaferm étrendkiegészítő cseppek gyógynövények természetes fermentációval végzett vizes kivonatát tartalmazzák. | természetes fermentáció, fermentáció végzett | primus, labor, páciens, gyógynövény, norbert | 1 |
medomega.hu | Mikrobiális fermentáció segítségével előállított, tisztított nátrium-hialuronát, viszkoszupplementációs készítmény. | mikrobiális fermentáció, fermentáció segítség | hatóanyagú, elismert, táplálékkiegészítő, székesfehérvár, pozsonyi | 1 |
cinemavp.hu | …zsemleket, csokoládét, fűszeres és fűszeres adalékanyagokat, hüvelyeseket, csontlisztet és konzervet fogyasztani. Figyelembe kell venni az egyéni reakciót, és meg kell próbálnunk, hogy ne használjuk a fermentációt és a bomlást okozó folyamatokat a bélben, valamint a túlzott gázképződést. | reakció fermentáció, fermentáció bomlás | visszér, aranyér, megbetegedés, súlyosbodás, kialakulás | 1 |
tutibio.hu | FERMENTÁCIÓVAL KÉSZÜLT MIKROGRANULÁLT TOLERASE® L LAKTÁZ ENZIM, LAKTÓZEMÉSZTÉSI NEHÉZSÉGBEN SZENVEDŐK SZÁMÁRA. Tolerase® L VEZETŐ LAKTÁZ ENZIM VILÁGMÁRKA 1 RÁGÓTABLETTÁBAN 4500 FCCU LAKTÁZ ENZIM 10 G TEJCUKOR (LAKTÓZ) LEBONTÁSÁRA (AMI 2 DL TEHÉNTEJNEK MEGFELELŐ MENNYISÉG) VEGÁN ÉS GLUTÉNMENTES… | | hozzáadás, összehasonlítás, bruttó, batz, papucs | 1 |
lifejoywater.hu | …során jutnak energiához. Néhány szóban összefoglalva, a rák fő kiváltó oka, hogy a testben az oxigénes légzési folyamatok a cukor fermentációjára cserélődnek le a test sejtjeiben. Tehát fermentációról vagy anaerob légzésről beszélhetünk. Ez ellentétben áll az egészséges sejtek működésével. | sejtje fermentáció, fermentáció anaerob | oxigén, sejt, viz, old, oxigénhiány | 1 |
netbiobolt.hu | Egy olyan cukoralkoholról van szó, mely természetes módon fordul elő gombákban, gyümölcsökben, zöldségekben, valamint néhány erjesztéssel készült ételben, például a sajtban, borban, szójaszószban. Előállítása teljesen természetes körülmények között zajlik: erjesztéssel (fermentáció) készül és a… | erjesztés fermentáció, fermentáció gyártási | bio, vitamin, étrendkiegészítő, biobolt, eritrit | 1 |
rays.hu | Bélférgesség 2 A fermentáció során keletkezett tejsavbaktériumok hasonlóan hatékonyan pusztítják el a parazitákat, mint a probiotikus étrend-kiegészítők. Pozitív mellékhatásként a hasznos baktériumok nemcsak elűzik az vadhus fereg, hanem elősegítik a bélflóra helyreállítását is. Iratkozzon fel… | bélférgesség fermentáció, fermentáció sor | parazita, férgek, gyógyszer, féreg, giardia | 1 |
provitamixkft.hu | A WTN Myo-Inozitol por és kapszula fermentációval előállított, adalékmentes mio-inozitolt tartalmaz. A WTN adalékanyagmentes készítményei [...] | kapszula fermentáció, fermentáció adalékmentes | elolvas, jan, nyomelem, biobolt, jutavit | 1 |
soltibiogaz.hu | Az eszköz beszerzése által a munkafolyamatok elvégzési ideje jelentősen csökken, az aprítás hatékonysága pedig nő. A hatékonyabb aprítás következtében a biogáz üzem alapanyagainak a feltárása jobban megtörténik, mely könnyebb lebomlást eredményez a fermentáció során. A hatás kettős: egyfelől a… | lebomlás fermentáció, fermentáció sor | biogáz, solti, kossuth, hulladék, hasznosítás | 1 |
sportoloietrendkiegeszitok.hu | Siegfried Wolz, a Nobel-díjas Feodor Lynen csapatában az élesztősejtekkel kapcsolatos kutatásokat is végzett. Az eredmény jól ismert: a fantasztikus enzim élesztősejtek! Különleges, több napig tartó előállítási folyamatban – oxigén-enzim fermentációban a speciális Dr. Wolz-eljárás szerint –… | oxigén-enzim fermentáció, fermentáció speciális | sportoló, wolz, összetevő, sejt, élesztősejt | 1 |
apiteka.hu | 2008-2012 között két debreceni bioméhész által került kifejlesztésre a gyógynövénykivonatot tartalmazó „TöbbmintMéz” termékcsalád , mely szabadalommal is védett. Az innováció lényege, hogy a gyógynövényekből cukor alapú extrakcióval és fermentációval kivont gyógynövény hatóanyagokat… | extrakció fermentáció, fermentáció kivont | méz, demo, shoprenter, kívánságlista, egészségmegőrzés | 1 |
fejedelmipekseg.hu | …technológiával előállított termékeknek is, - tudniillik a minőség az időben rejlik. A hűtés (és nem fagyasztás!) kellően lelassítja a tészta fermentációját (érését), így ízben, aromában gazdagodik a termék, ezt semmi mással nem lehet pótolni, ráadásul, egészségesebbé, könnyebben emészthetővé teszi | tészta fermentáció, fermentáció érés | fejedelmi, pékség, szakbolt, pékáru, tészta | 1 |
nelegybeteg.hu | a hibás tanúsításra * Az étrend kiegészítők törvényileg szabályozott minőségtanúsítása * A minőségtanúsítás vizsgálata * Gyártói felelősség, bejelentési kötelezettség * Fermentációval előállított étrend kiegészítők előnyös élettani tulajdonságai * folyamata * Fermentált tápanyagok * Mikro tápanyagok | kötelezettség fermentáció, fermentáció előállított | olvasó, zsoldos, bence, étrend, gyógyszer | 1 |
ecetelixir.hu | A házilag fermentált gyümölcseceteink egyedülálló ízvilágukkal és a szervezetet támogató jótékony hatásukkal hódítanak. Fedezd fel velünk az egészséges és gasztronómiai élvezetek világát, ahol minden csepp gyümölcsből élettel teli vitalitás árad. A természetes fermentáció folyamatával készült… | természetes fermentáció, fermentáció folyamat | ecet, fermentált, probiotikus, vegyszermentes, mustár | 1 |
kisgyongyver.hu | A vízben oldodó rostok változatlan formában haladnak át a vékonybélen, a vastagbélben viszont fermentálódnak. A fermentáció során vajsav keletkezik, amely nagyon hasznos táplálékul szolgál a vastagbél hámsejtjeinek, a kolonocitáknak, ráadásul erős gyulladáscsökkentőként hatnak a belekben. Ezen… | vastagbél fermentáció, fermentáció sor | rost, gyöngyvér, étrend, fogyasztás, étkezési | 1 |
atgandco.hu | innovatív biológiai szennyvíztisztítás (sötét fermentáció és fotofermentáció kombinációja) | sötét fermentáció, fermentáció fotofermentáció | biotechnológia, agrár, minőségbiztosítás, print, azonosítás | 1 |
szuperizlelo.hu | A gyömbérkovász nem más, mint gyömbér, cukor és víz keveréke, amit hagyunk erjedni. A fermentáció során a baktériumok és élesztők lebontják a cukrot, és különböző jótékony vegyületeket hoznak létre, például… | keverék fermentáció, fermentáció sor | fermentálás, paradicsom, gasztronómia, india, tudástár | 1 |
bio-fer.hu | A Baromfi – Coop Kft. Európában is egyedül álló technológiát fejlesztett ki az állandó minőségű csirke trágya feldolgozásra. Az eljárás egy szabályozott, ellenőrzött fermentációval kezdődik. Majd az így kapott érlelt, feltáródott csirke trágyát szárítás és sterilizálás után, mint alapanyagot… | ellenőrzött fermentáció, fermentáció kapott | fer, bio, talaj, trágya, tápanyag | 1 |
fermenthome.hu | A fermentáló zsákról : A zsák anyaga nem légáteresztő, légmentesen lezárható, ipari körülmények között használt anyagból készült, a legoptimálisabb feltételeket biztosítja a fermentációhoz. | | etetőanyag, tejsavas, fermentáló, aroma, zsák | 1 |
planetcraft.hu | Alapvető sörkategóriák az ALE és Lager. Van egy harmadik osztályozás is ami a spontán fermentációval készült söröket takarja. | spontán fermentáció, fermentáció készült | komló, cseh, sör, láger, szótár | 1 |
ke-novenykondicionalo.hu | A készítmény nem csak a gyógynövények fermentációját tartalmazza, hanem a gyógynövények felületén élő mikrobiológiát, melyet egy speciális eljárással vonnak ki és szaporítanak. | gyógynövény fermentáció, fermentáció gyógynövény | ke, folyékony, gyógynövény, biológia, tápanyag | 1 |
drwolzprobiotikumok.hu | Végül sikerült egy olyan fermentort kifejlesztenie, amellyel az általa tervezett oxigén-enzim fermentáció elvégezhető. Ez lehetővé teszi olyan kicsi, vékony bőrű élesztősejtek előállítását, amelyek aktívak a sejtlégzésben és rendkívül pozitívan hatnak a sejtlégzésre – az élesztősejtek enzimjei… | oxigén-enzim fermentáció, fermentáció elvégezhető | bélflóra, probiotikum, baktérium, bélrendszer, plus | 1 |
herbasium.hu | …gyógynövényekből, melyek természetes módon nem termelnek nektárt, vagy más részeit hasznosítjuk (levél, szár, gyökér) cukros extrakcióval és fermentációval kivont gyógynövény hatóanyagokat tartalmazó fermentált méhtakarmányt készítünk és ezt beetetjük a méhcsaládokkal. A keletkező méhtermék… | extrakció fermentáció, fermentáció kivont | jótékony, közismert, gyógynövény, méz, néphagyomány | 1 |
lafumee.hu | Bár úgy tűnhet, hogy a szivarozás az élvezeti cikkek (egyik) koronázatlan királya, de a szivar szerelmeseinek ez egyedi és semmihez sem hasonlítható életérzés. | dohány fermentáció, fermentáció dióhéjban | szivar, la, élvezet, hennessy, szerelmese | 0 |
siriusteahaz.hu | A különbség a feldolgozás módjából adódik. A fekete teákat fermentálják a legtovább. Az oolong teákat kevesebb ideig, míg a zöld teákat egyáltalán nem fermentálják. A tea fajtáját meghatározza még a tea szüretének ideje, illetve az, hogy a teanövény melyik leveléből készül. | ugyanez fermentáció, fermentáció idő | tea, teaház, vízipipa, otthonos, honos | 0 |
mileboraszat.hu | A bor szüli az alkalmat, vagy az alkalom szüli a bort? Egy élmény, vagy társ az élményekhez? – Nem kell választanunk. | | borászat, palack, érlelés, szőlő, szüret | 0 |
eztfaldfel.hu | is egy édes bor lett. Na nem sziruposan, szájösszeragadósan édes, de mindenképpen közelebb áll az édeshez, mint a félédeshez. Ugyanakkor annyira finom lett, hogy hiába több, mint tíz liter lett, nem fog sokáig tartani... Hozzávalók a házi meggyborhoz: - 10 kg meggy - 3+2 liter víz - 2+1 kg kristályc | | füge, tészta, káposzta, dió, tartósítószer | 0 |
fawa.hu | AZ ACTI BALL+ ROSTKOMPLEX HATÁSÁNAK KIÉRTÉKELÉSE IN VITROBAN SZIMULÁLT, PATKÓBÉL EMÉSZTÉSRE VONATKOZOTT. EGY TELJES ÉTKEZÉSBEN LEVŐ ZSÍROKRA ÉS CUKROKRA GYAKOROLT MEGKÖTŐ HATÁSÁT VIZSGÁLTÁK. | általi fermentáció, fermentáció vastagbél | fitness, acti, ball, vastagbél, zsír | 0 |
inkasweetstevia.hu | Az Inka Sweet Stevia fehér színű por formájában kerül forgalomba. Az általunk forgalmazott csomagok a cukorhoz képest 4-szeres, 5-szörös, 10-szeres és 400-szoros erősségben kaphatók. Az Inka Sweet stevia formulák között megtalálható a Nulla kalóriás és a szénhidrátcsökkentett – kalóriaszegény… | anyagcsere fermentáció, fermentáció működés | stevia, inka, cukor, formula, mellékíz | 0 |
bezs.hu | Hogyan készítsünk fermentált ételeket otthon? Olvasd el cikkünket, amelyben ehhez adunk néhány hasznos tippet! | | háztartás, gasztro, lakásfelújítás, lakberendezés, lépésről-lépésre | 0 |
kavevalasztek.hu | A gondosan válogatott és pörkölt egész kávészemek kiválóan megőrzik a kávé jellegét legerősebben befolyásoló aromákat és ízeket, amelyeket csak közvetlenül a főzés előtti darálás során engednek szabadjára. A szemes kávé másik nagy előnye, hogy a kávéfőző géphez és főzési technikához igazítva… | szüret fermentáció | szemes, őrölt, pénztár, kávéfőző, zéró | 0 |
corax-bioner.hu | Négy üzletágat működtet, a növényvédőszereket és műtrágyákat gyártó és forgalmazó agrár, a biocid termékeket gyártó, forgalmazó és kártevőirtó szolgáltatást végző biocid, a szerves eredetű anyagokkal szennyezett talajok, iszapok, talaj- és szennyvizek kezelését végző környezetvédelmi, valamint a… | | bio, biotechnológia, készítmény, baktérium, biocid | 0 |
weblaboratorium.hu | Kémia, Kémia Quiz, Kémia tételek: Szervetlen vegyületek oldhatósága és oldhatósági szorzata 20 °C-on | | kémia, kísérlet, próbaérettségi, emelt, fermentor | 0 |
innovaciotranszfer.hu | Minden berendezésünk rendelkezik CE megfelelőségi tanúsítvánnyal, ill. az alkalmazáshoz szükséges minden szükséges dokumentációval, pl.: | | ultrahangos, gyártási, ultrahang, futár, pc | 0 |
halco.hu | Releváns jelentése: “A relevancia latin eredetű szó, jelentése: fontosság, jelentőség, jelentékenység. A relevancia a hétköznapi formájában „releváns”. A releváns szó leggyakoribb jelentése: a tárgyhoz tartozó vagy kapcsolódó dolog, röviden: idevágó. | fermentáció jelentés | podcast, releváns, adekvát, operatív, agglomeráció | 0 |