trmuvek.hu | Hozam: Cca: 1,5 kg tőkénként, kézi szüret, acéltartályos erjesztés, rövid ideig tartó hordós és hosszabb tartályos érlelés | acéltartályos erjesztés, erjesztés rövid, hordós erjesztés, erjesztés hónap | tr, mű, tállya, furmint, tokaj | 9 |
pannonmezbor.hu | Bármely alkalomhoz illő, ajándéknak is különleges, egyedi aromavilággal rendelkező mézborok, kizárólag méz erjesztésével, csak természetes alapanyagokból. | méz erjesztés, erjesztés természetes, erjesztés készült, erjesztés mely | mézbor, pannon, méz, manufaktúra, natúr | 7 |
merum-tallya.hu | Sárospatak, Darnó dűlő, D-DNy-i fekvés, andezittörmelékes nyirok talaj, 35 éves, tökéletes generatív egyensúlyban lévő tőkék. A meleg, rövid évjárat első szüreti napján, szeptember 14-én szedett, válogatott alapanyagból készült. Az erjesztés és az egy éves érlelés egyaránt fahordóban történt… | acéltartályos erjesztés, erjesztés érlelés, spontán erjesztés, erjesztés vég, fahordós erjesztés | tállya, furmint, sav, tokaji, palack | 7 |
kokoferm.hu | A KOKOFERM KFT. és jogelődje 1994 óta az élesztős és tejsavbaktériumos erjesztés témakörében végzi szerteágazó munkáját. Az élesztő- és tejsavbaktérium-gyártásban, forgalmazásban piacvezető LALLEMAND különböző üzletágainak és termékcsaládjainak márkaképviseletét látjuk el számos területen… | tejsavbaktériumos erjesztés, erjesztés témakör, irányított erjesztés, erjesztés felsőfokon | publikáció, adatlap, borászat, oltóanyag, márkaképviselet | 6 |
exkalapalatt.info | Erjesztés (BackPack cikke) Nemrégiben, mikor az erjesztett táptalajjal kísérleteztem, felfedeztem egy egyszerűbb módját a gabonás spawn készítésnek bármilyen sterilizáció nélkül. Ezt használtam a Pleurotus ostreatus és a Pleurotus eryngii-nél. Néhány próbálkozás azt mutatta, hogy működik… | | uncategorized, gomba, kender, termesztés, tápanyagellátás | 5 |
szuperizlelo.hu | A túrót helyettesíteni kölessel – főként vegán vagy tejmentes körökben – nem újdonság. Ebben a receptben, ami újdonság, hogy sütés előtt fermentáljuk a kölest, azaz tejsavas erjesztéssel előkészítjük. Sokan szegezik… | tejsavas erjesztés, erjesztés titok, erjesztés sokan | fermentálás, paradicsom, gasztronómia, india, tudástár | 5 |
magashegy-pinceszet.hu | Természetesség - ez pincészetünk mottója. Spontán erjesztés, minimális kénen kívül semmiféle adalékanyag használata. | spontán erjesztés, erjesztés minimális, erjesztés kizárólag | pincészet, vendégház, természetesség, adalékanyag, mottó | 5 |
patinaspalinka.hu | A pálinka a lepárlási eljárásnak köszönhetően őrzi meg a gyümölcs zamatát. Az íz és illat jegyeket a gyümölcs fajtája, az időjárás, az erjesztés, illetve az utólagos érlelés befolyásolja; mikor a pohárból illatmintát veszünk, próbáljuk meg a különböző illatjegyeket felismerni és saját… | időjárás erjesztés, erjesztés utólagos, tartály erjesztés, irányított erjesztés, erjesztés fajélesztő | pálinka, patinás, kóstolás, gyümölcsös, illat | 4 |
improvingfood.com | Ahogy a fogyasztók szerte a világon új módszereket fedeznek fel szénlábnyomuk csökkentésére, az erjesztés bioprotektív hatásainak javítása értékes eszközzé válik szükségleteik kielégítésében, lehetővé teszi az élelmiszer-pazarlás csökkentését és a fenntarthatóbb élelmiszerjövő támogatását. Közel… | csökkentés erjesztés, erjesztés bioprotektív | tejtermék, hans, joghurt, sajt, csecsemő | 4 |
cellarius.hu | A Cellarius az erjesztéstől a palackozásig segíti a borászokat a legkorszerűbb technológiákkal, hogy a lehető legjobb minőségű ital kerüljön a palackokba. | cellarius erjesztés, erjesztés palackozás | palack, bio, palackozás, borász, kereskedőház | 4 |
eztfaldfel.hu | …keresgélve azonban azt kellett tapasztaljam, hogy az állapot kaotikus, mert sok helyen a nagy mennyiségű méz és víz elegyének alkoholos erjesztésének magas alkoholtartalmú végeredményét nevezik mézsörnek, ami tévedés. Azok leginkább mézbor ok, ha pedig széndioxid is marad bennük, akkor… | alkoholos erjesztés, erjesztés magas | füge, tészta, káposzta, dió, tartósítószer | 4 |
odanyi.hu | Hagyományos erjesztés (225 l-es tölgyfahordóból) – Kisméretű tölgyfahordóban, hagyományos módon erjesztett és érlelt bor. A kisméretű hordóban való oxidatív erjesztés hatására a bor veszít gyümölcsös ízéből, de ezt bőven ellensúlyozza a tölgyfahordótól kapott ízvilág. | reduktív erjesztés, erjesztés rozsdamentes, erjesztés tárolás, hagyományos erjesztés, erjesztés hl-es | bio, bianca, szőlőlé, birt, szőlőfajta | 4 |
gyukli.hu | Németországban nemesített szőlőfajta, mely elsődleges illatai tipikusan az új-zélandi Sauvignon Blanc-okat juttatják eszünkbe. A bogyók kíméletes feltárása és sajtolása után a borkészítés mindvégig kóracél tartályban zajlott. Az ülepített must irányított erjesztése alacsony hőfokon megy végbe, így… | irányított erjesztés, erjesztés fajta, erjesztés alacsony, hűtött erjesztés, erjesztés vég | adatkezelő, balatonfüred, fogyasztó, pince, pincében | 3 |
orvidekipalinka.hu | Az ellenőrzött körülmények közötti erjesztésnek köszönhetően magas minőségű pálinka alapanyagot hozhatunk létre. | irányított erjesztés, közötti erjesztés, erjesztés köszönhetően | pálinka, hoz, ízletes, fogyasztás, őrség | 3 |
palinkaabc.hu | Az Intelligens Erjesztés professzionális eszközei (a nyugalomra vágyó felhasználóknak…) KÍMÉLETES TERMÉBARÁT TECHNOLÓGIÁK Ez egy globális a teljes rendszert átfogó […] | intellingens erjesztés, intelligens erjesztés, erjesztés professzionális | pálinka, csepp, rally, főzés, alma | 3 |
elmenycentrum.hu | …cukrokat alkohollá és széndioxiddá alakítja át. Az erjedés technológiától függően alacsonyabb- (alsóerjesztésű sörök) vagy magasabb (felsőerjesztésű sörök) hőmérsékleten történhet. Történhet a gyártás spontán erjesztéssel, ilyenkor az erjedést a légkörből a sörlébe bekerülő vadélesztők biztosítják. | sörlé erjesztés, erjesztés hőmérséklet, erjesztés főerjedés, spontán erjesztés, erjesztés erjedés | sör, soproni, söröző, naszály, lovassy | 3 |
andrasiesfiaitokaj.hu | A hordós erjesztést hordós érlelés követi, így alakulnak ki a hagyományos tokaji íz- és illatjegyek. | oxidatív erjesztés, hordós erjesztés, erjesztés hordós, erjesztés köszönhetően | andrási, fiai, tokaj, pincészet, tokaji | 3 |
cibakhazipalinka.hu | A szamóca jellegzetes illata, édes karaktere fokozottan mutatkozik meg ebben a pálinkakülönlegességben, mivel a szamócát kimagozzuk az erjesztés előtt, így a magzamat, az olajos, zöld mellékízek eltűnnek. Többségében 3 lepárlási technológia blendelésével, vagyis házasításából készítjük, így íz- és… | tala erjesztés, erjesztés birs, szamóca erjesztés, erjesztés magzamat, mag erjesztés | pálinka, illat, szobahőmérséklet, cibakháza, pálinkafőzde | 3 |
mileboraszat.hu | Érlelésre az acéltartály, illetve a hordó alkalmas, de természetesen ezekből és ezeken kívül sok más erjesztésre alkalmas edényből, tartályból a skála nagyon széles. Ebben a folyamatban a tapasztalati tudás, érzékelés, a kísérletezés és a szerencse egyaránt közre játszik. Érlelés után a bort szűrő… | ez erjesztés, erjesztés alkalmas | borászat, palack, érlelés, szőlő, szüret | 3 |
budaypalinka.hu | A hagyományos módszer szerint az erjesztést rábízhatjuk a vadélesztőkre, amelyek a cefrében külső segítség nélkül is elszaporodnak. A vadélesztők azonban kis mennyiségben jelentkeznek csak, ezért viszonylag hosszú ideig tart, amíg kellőképpen elszaporodnak. Ez alatt a baktériumok és penészek is… | módszer erjesztés, erjesztés vadélesztőkre | pálinka, buday, cefre, élesztő, bérfőzés | 2 |
bardosbor.hu | A feldolgozott szőlőből, hűtött, irányított erjesztéssel készülnek boraink, melynek jelentős része reduktív jellegű. Pincészetünk a borvidék adottságait kihasználva az illatos fehér- és rozéborok készítésére helyezi a hangsúlyt. A friss, gyümölcsös borok mellett hordós érlelésű borok is készülnek… | irányított erjesztés, erjesztés bor, erjesztés reduktív | borkóstoló, borvidék, pinot, pincészet, sauvignon | 2 |
veganostra.hu | A savanyúság természetes erjesztése sós lében régi hagyomány, amit szívesen megmutatok neked - nagyon egyszerű és könnyű folyamat. ... | természetes erjesztés, erjesztés sós | vegán, saláta, növényi, szósz, vegetáriánus | 2 |
szilasipince.hu | …eljárásainak, továbbá figyelembe veszi a helyi adottságokat is. Ennek alapja a zúzás-bogyózás, kíméletes préselés, must ülepítése, hűtött erjesztés, reduktív érlelés. Fehér és rozé boraimat szabályozottan 14-15°C-on erjesztem, így sok értékes íz- és illatanyag marad a végtermékben. A kész… | hagyományos erjesztés, erjesztés tölgyfahordó, hűtött erjesztés, erjesztés reduktív | pince, szilasi, borász, pincéjében, előállítás | 2 |
italdepo.hu | A gondosan válogatott alapanyagoknak, a körültekintõ erjesztésnek, lepárlásnak és érlelésnek és a régi és új technikák kombinálásának köszönhetõen ez a Peruból, a bõség földjérõl érkezõ rum egészen egyedi és különleges karakterrel rendelkezik. Hosszú évek megfigyelésének és tapasztalatának… | körültekintõ erjesztés, erjesztés lepárlás | whisky, pezsgő, off, whiskey, likőr | 2 |
cookbooks.hu | Fedezze fel az erjesztést Heiko Antoniewicz-zel. Ebben a rendkívüli szakácskönyvben mindent megtalál, ami az erjesztéssel (fermentálással) kapcsolatos. | szakácskönyv erjesztés, erjesztés fermentálás | konyhatechnológia, chef, szakácskönyv, books, cukrász | 2 |
mentesbor.hu | Hogyan érhető ez el? Az erjesztést a gyártó speciális, tenyésztett élesztőgomba törzsekkel, az almasav bontására pedig nemesített baktériumokat használnak, így az erjedés során semennyi, vagy csak minimális melléktermék, hisztamin képződik. Az erjesztés végén egy speciális, vegyszermentes eljárást… | érhető erjesztés, erjesztés gyártó, hisztamin erjesztés, erjesztés vég | viszonteladó, mutat, száraz, tudástár, vegán | 2 |
fermentor.hu | “Nagyon hasznosnak találtam a tanfolyamot. Olyan átfogó tudást kaptam a zöldségek erjesztésével kapcsolatban, amelyhez hasonlót keresve se találnék. Áginak köszőnhetően magabiztosan tudok alkotni, kísérletezni a konyhában.“ | álgabonák erjesztés, erjesztés videókurzus, zöldség erjesztés, erjesztés kapcsolat | fermentor, fermentálás, tudásbázis, elolvas, videókurzus | 2 |
lengyelottopinceje.hu | Azon kivételes tételek közé tartozik, amelynek már nem jutott hely fahordós erjesztésre, csak acéltartályos érlelésre. | fahordós erjesztés, erjesztés acéltartályos | furmint, lengyel, ottó, pince, szőlő | 2 |
fermentini.hu | A fermentálás (erjesztés) ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, amiben a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik… | fermentálás erjesztés, erjesztés ősi, sor erjesztés, erjesztés sor, található erjesztés | fermentált, savanyúság, zöldség, gyömbéres, kimchi | 2 |
innowine.hu | Gere Tamás és Zsolt Villányi Franc, a Várerdő, Kopár és Csillagvölgy dűlőkön termett Cabernet Franc termésből készült 16 hónapos hordós és 12 hónapos palackos erjesztéssel, a bor 2016-os évjárat. Tiffán Grand Selection 2015 a Kopár, Ördögárok, Sterntal dűlők szőlőiből, 60% Cabernet Sauvignon, 20%… | palackos erjesztés, erjesztés bor | borpatika, borkóstoló, nagykovácsi, habzó, kastély | 2 |
abcoktatasistudio.hu | A pálinkafőzés Magyarországon az egyik legősibb és megbecsült tevékenysége. A pálinkafőző ismeretei kiterjednek az alapanyagismeretre, a gyümölcsök feldolgozására, a cefrekészítés, erjesztés, lepárlás műveleteire a pálinkák, párlatok érlelésére, palackozására és értékesítésére. | cefrekészítés erjesztés, erjesztés kierjedt, erjesztés lepárlás | gépkezelő, előadó, abc, munkavédelmi, tűzvédelmi | 2 |
7-7wine.com | VINIFICATIO: EGÉSZ FÜRTÖS PRÉSELÉS, SPONTÁN ERJESZTÉS 17 FOKON, ÉRLELÉS INOX TARTÁLY 4 HÓNAP | spontán erjesztés, erjesztés fok | pinot, noir, termőterület, generáció, spontán | 2 |
pfneiszl.hu | 3 hétig héjjon áztatva ° spontás erjesztés, almasav bontás ° 1 évig magyar barrique hordóban érlelt ° 1 évig palackban érlelt | spontás erjesztés, erjesztés almasav | kékfrankos, szőlőfajta, alkoholtartalom, borász, soproni | 2 |
borkell.hu | Organikusan művelt szőlőtőkék gyümölcséből, spontán erjesztéssel és hosszú héjon áztatással (25 nap .. | spontán erjesztés, erjesztés hosszú | illat, sauvignon, pincészet, leányka, blanc | 2 |
kényelmesvásárlás.hu | …alapját a papaya enzimei, mint papain, chymopapain (fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), lizozim (antibiotikus hatás), lipáz (zsírok bontása), a Noni és főként az erjesztés során termelődő Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktériumok képezik. Íze különlegesen finom. | főként erjesztés, erjesztés sor | natur, gluténmentes, kollagén, italpor, kenyér | 2 |
rozsapinceszet.hu | A kíméletes feldolgozást követően a keletkező mustot ülepítjük, majd ezután kezdjük erjeszteni hűtött tartályokban. Az erjesztés végén a borok fahordókba kerülnek. A must erjesztése, fajélesztő és enzimek használata nélkül történik. | tartály erjesztés, erjesztés vég, must erjesztés, erjesztés fajélesztő | pincészet, pince, furmint, évjárat, kiszerelés | 2 |
egeszsegesmasszazs.hu | DXN Vinaigrette A DXN Vinaigrette a hagyományos erjesztéssel készült rízsecet, így nyeri különleges ízvilágát és magas minőségét. Kiszerelés: 700 ml / üveg... Ár: 18 290 Ft / kiszerelés | hagyományos erjesztés, erjesztés készült | kiszerelés, dxn, tea, spirulina, kivonat | 2 |
sarosdi.hu | …illő feldolgozási, érlelési technológiával készülhet. A Pincében ugyanúgy jelen van a modern technika, technológia, mint a régi, hagyományos fahordók. Fehér és rozé borainkat reduktív erjesztéssel készítjük, ezzel megőrizve a szőlőfajtákra jellemző gyümölcsös ízt, illatot és a bor üdeségét. | reduktív erjesztés, erjesztés megőrizve, történő erjesztés, erjesztés hónapos | pince, szekszárdi, saláta, sauvignon, cabernet | 2 |
mendlerpince.hu | Fehér és Rosé borait oxigén mentes környezetben, reduktív módon, azaz hűtött-irányított erjesztéssel készíti. A vörös borait a régi hagyományos eljárással, nyílt kádas folyamatos törkölykalapos áztatással”csömöszöléses” módszerrel és minimum 1 éves fahordós érleléssel állítja elő." | hűtött-irányított erjesztés, erjesztés vörös, feldolgozás erjesztés, erjesztés lét | hajós-bajai, pince, száraz, pincesor | 2 |
anemonapalinka.hu | A nem megfelelően előállított cefre sokat ront a pálinka minőségén, ezért a gyümölcs, a feldolgozás és az erjesztés a legmeghatározóbb része a pálinka készítésének. Csak jó cefréből lehet kiváló párlatot készíteni! | feldolgozás erjesztés, erjesztés meghatározó | pálinka, pálinkaház, dunaalmás, főzés, előállított | 2 |
rusa.hu | A legrégibb tartósítási eljárás a természetes, vagy a tejsavas erjesztés, ahol a sav magában a termékben keletkezik. Így állítható elő például a legismertebb savanyúság, a savanyú káposzta. Mesterséges, vagy kémiai savanyítással készülnek az „ecetes” savanyúságok, mint például az uborka, paprika… | tejsavas erjesztés, erjesztés sav, óta erjesztés, erjesztés élelmiszer | savanyúság, káposzta, vecsési, zöldség, vecsés | 2 |
alinox.hu | Termékeinket több típusban, egyedi kivitelben ajánljuk. Készítünk hűthető, fűthető, szigetelt kivitelű, vagy akár különböző típusú keverővel rendelkező, irányított erjesztés hűtéstechnológiával ellátott fermentáló tartályt is. | irányított erjesztés, erjesztés hűtéstechnológia, erjesztés technológia | tartály, fermentációs, előállítás, irányított, élelmiszeripari | 2 |
raczlilla.com | Pezsgőinket minden évben hagyományos palackos erjesztéssel (méthode traditionnelle) készítjük. | palackos erjesztés, erjesztés méthode | pezsgő, lilla, rácz, brut, palack | 2 |
ciposterilizator.hu | A lábszag és cipők kellemetlen szaga az izzadság (ezek önmagukban szagtalanok!) baktériumok általi erjesztésének a következménye, mely során kellemtelen, főleg kéntartalmú gázok keletkeznek. A PODOS cipősterilizátor közvetlenül, azaz a baktériumokra hat, azokat pusztítja el, így nincs erjedés… | általi erjesztés, erjesztés következmény | cipő, uvc, ózon, fertőtlenítés, körömgomba | 1 |
negy80.hu | Naturális, a borvidék sajátosságait bemutató borok készítésére törekszünk korszerű technológiák felhasználásával: A pincébe csak minőségi, egészséges szőlő kerül be. Kézműves borainkat spontán erjesztéssel készitjük, mely módszer előnye, hogy a kitűnő minőségű mustból ízgazdagabb, egyénibb borok… | spontán erjesztés, erjesztés módszer | zeus, rajnai, rizling, badacsonyi, badacsony | 1 |
foodscience.org.hu | …(RO, NF, UF, MF), a pervaporáció, és olyan anyagátadási műveletek, mint az abszorpció, desztilláció, ahol a membránmodult a két fázis érintkeztetésére használjuk. Sikeres alkalmazások: aroma- és vitamindús gyümölcslevek, homoktövis-lé, biológiai erjesztéssel előállított ecet, növényolaj. | biológiai erjesztés, erjesztés előállított | kutatási, okf, kuratórium, egyetemi, testület | 1 |
agro-store.hu | Aromafelszabadító, hidegtűrő borélesztő fehérbor és gyümölcscefre erjesztéshez. Illatos, ... | gyümölcscefre erjesztés, erjesztés illatos | nettó, módosító, vetőmag, műtrágya, napraforgó | 1 |
hotelgabriella.hu | A badacsonyi rózsakő a kéknyelű és a budai zöld keresztezéséből létrejött fajta különleges ízvilágában a vulkáni talaj is megjelenik. A szüret után irányított, hűtött erjesztést végeztek, hogy megmaradjanak az íz- és aromaanyagok, majd finomseprőn érlelték a nedűt. | hűtött erjesztés, erjesztés aromaanyagok | gabriella, tó, néző, vízimalom, pótágyazható | 1 |
danielpince.hu | Lösz, tégla, és fa az ízképző környezet. Fehérre meszelt fal, gyurgyalag fészkel a partoldalban. Nyitott erjesztés, hagyjuk a bort úgy megszületni, ahogy akar. Két év gesztenyebarnára égetett magyar tölgyfahordókban. Évtizedes párlatok, sűrű lekvárok, dió és illatos füvek, melyekből cseppenként… | nyitott erjesztés, erjesztés bor | pince, dániel, párlat, vörösbor, szekszárd | 1 |
hutomuto.hu | Hűtő-Műtő Borászati Hűtéstechnika Főoldal Magunkról Szolgáltatások Elérhetősegek Borászati hűtés-fűtés Az irányított erjesztés Hűtő-fűtő rendszereink Hőcserélők Borvidékek, Referenciák Kölcsönzés Folyadékhűtők Ipari technológiai hűtés Hűtőkamrák Épületklimatizálás Szerviz Artscape Design Studio | irányított erjesztés, erjesztés hűtő-fűtő | folyadékhűtő, kölcsönzés, borászati, hűtőkamra, hűtő | 1 |
illyeskuria.hu | Az erjesztést követően a bor mecseknádasdi tölgyfa hordóba kerül és fajtától függően 6 – 12 hónapig érlelődik tovább. A hordós érlelést kövezően a bor szűretlenül és derítetlenül kerül a palackba. A borkészítés minden fázisában arra törekszünk, hogy minimális beavatkozással, a legtermészetesebb… | | illyés, kúria, organikus, szekszárdi, szekszárd | 1 |
kratea.hu | A népszerű piros, zöld és fehér erezetű fajták mellett kaphatók sárgának és barnának elnevezett különleges, erjesztéssel készült típusok is. Folyamatosan bővítjük a választékot, ügyelve arra, hogy csak a legjobb minőségű fajtákat kínáljuk. | különleges erjesztés, erjesztés készült | kratom, red, borneo, speciosa, thai | 1 |
frootie.hu | A kisüzemi eljárással készülő sörkülönlegességek a magas minőségű összetevőknek, illetve a hosszú erjesztésnek köszönhetik ínycsiklandó ízüket. Sörfőző mestereink gondossága a sör minden cseppjében érződik. | hosszú erjesztés, erjesztés ínycsiklandó | sör, gyümölcsös, misszió, zamatos, illat | 1 |
vakuumcsomagolo.hu | …természetes adalékanyagokat, de tartósítószer mentes eljárások voltak, úgy mint: befőzés, aszalás, pácolás, kandírozás, blansírozás, szárítás, erjesztés, savanyítés, kovászolás. Mára az is előfordul, például a befőzésnél, hogy valamilyen adalékanyagot használunk a tartósítás hatákonyságának… | szárítás erjesztés, erjesztés savanyítés | vákuumcsomagoló, borászati, edény, vákuum, dugó | 1 |
molnarpinceszet.hu | Néhány szót a technológiáról. Oxidatív borok előállításával foglalkozunk, irányított erjesztést alkalmazunk. Az illatos fehér fajtákat 8-12órán át héján áztatjuk az intenzív íz és illatanyagok kinyerése céljából. A vörös szőlőt 2-5 hétig héján erjesztjük, 24-36 hónapig 5 és 10 hl-es ászok hordóban… | irányított erjesztés, erjesztés illatos | pincészet, molnár, eger, pince, szépasszony-völgy | 1 |
szappanospince.hu | Boraink előállítása kézi szürettel, kék szőlő esetén nyitott kádas erjesztéssel, oxidatív eljárással készülnek. A szőlő feldolgozásánál az erjedés a pincére jellemző vadélesztőkkel, spontán megindul és megtörténik, az almasav bontás még a kádon, héjon megtörténik. A hosszabb héjon tartás… | kádas erjesztés, erjesztés oxidatív | szappanos, pincészet, ölelés, pince, ozora | 1 |
bajnoczypince.hu | Az ÖRÖMKÖNNY név alatt kínált borainkat a szekszárdi területünkön termett kékszőlőből készítjük, ezzel “elmélyítve” a badacsonyi borokból álló választékunkat. Szekszárdon Kékfrankost vagy Cabernet Franc-t termelünk, amelyekből elsősorban komoly, testes vörösborokat készítünk. Ezek a tételek… | hagyományos erjesztés, erjesztés fahordós | pince, györgy-hegy, badacsonyi, olaszrizling, érlelés | 1 |
takarmanytarolas.hu | …napi kapcsolatban. A beszélgetések folyamán kiderült, hogy a legtöbb kis, illetve közepes tehenész telepnek gondot okoz a takarmányok tárolása, erjesztése. Ekkor kerültünk kapcsolatba egy viszonylag új és gazdaságos tárolási módszerrel melyhez az AG-BAG Hungária Kft. biztosított megfelelő… | tárolás erjesztés, erjesztés kapcsolat | takarmány, takarmányozás, melléktermék, kiegészítés, pillangós | 1 |
elofloras.hu | 1 csapott adag kultúrát 1-5 kg nyersanyag erjesztéséhez ajánljuk, a csomagban adagolókanalat is találsz. | nyersanyag erjesztés, erjesztés csomag | joghurt, növényi, kefir, sajt, élőflórás | 1 |
happyfishing.hu | Az erjesztett alapú (büdös) etetőanyagokat újra felkapták, ami ugye egyáltalán nem új találmány. Az erjesztett etetőanyag kétféleképpen készülhet házilag. Vajsavas erjesztéssel és tejsavas erjesztéssel. A különbség a végtermék, szagában rejlik, (illetve az erjedésben). A kukorica a… | vajsavas erjesztés, erjesztés tejsavas, tejsavas erjesztés, erjesztés különbség | horgászat, horgász, frissítve, adatlap, elolvas | 1 |
hagabalazs.hu | • általános borászati szaktanácsadás • borászati technológia tervezése és igényekhez igazítása • feldolgozás tervezése és szervezése • erjesztés technológiai tanácsadás • érlelés technológia tervezése vagy igényekhez igazítása • borhibák javítása vagy probléma kezelése • borstabilizálási és… | szervezés erjesztés, erjesztés technológiai | balázs, borászat, borászati, szőlészeti, szaktanácsadás | 1 |
stdonat.hu | 15 hektáros birtokméret, ökológiai művelés, kíméletes feldolgozás, rövid héjon tartás, spontán erjesztés és hosszú érlelés. Csopak, Tihany és a Káli-medence egyedi karakterét kifejező borokat készítünk. | spontán erjesztés, erjesztés hosszú | donát, szőlő, mondás, birt, csopak | 1 |
benedictusbor.hu | Kiváló minőségű cabernet sauvignon és merlot szőlő szolgált alapanyagául e házasításnak. Hosszas héjon erjesztés után, 4 hónap barikhordós érlelést kapott. Gyümölcsös íze a francia tölgy tanninjaival egészül ki, gazdag íz világú, de nem túl nehézkes vörösbor. Kiváló példája a Balatoni vörösboroknak. | héj erjesztés, erjesztés hónap | webhely, birtok, olaszrizling, balatoni, szőlő | 1 |
alcoholsystem.hu | Gabonából kitűnő minőségű finomszesz vagy neutrális alkohol (ENA) állítható elõ. Ezen folyamat technológiai lépcsõi a következõk: 1. Gabona feldolgozás és hidrolízis. (õrlés, hígítás, hõkezelés, enzimes folyósítás és cukrosítás). 2. Fermentáció (erjesztés). 3. Desztilláció (lepárlás, koncentrálás… | fermentáció erjesztés, erjesztés desztilláció | rozsdamentes, vörösréz, bioetanol, szesz, gabona | 1 |
almagyar.hu | Eger első osztályú dűlőiről összesen 8 hektárról szüretelünk. Naturális boraink Csutorás Ferenc pincéjében készülnek ászokhordókban és fakácikban spontán erjesztéssel, mellőzve a technológiai beavatkozásokat. | spontán erjesztés, erjesztés mellőzve | érseki, szőlőbirtok, ültetvény, borterasz, spontán | 1 |
sanyinyarikonyhaja.hu | 📗A gigant kimchim ehetővé érett. Ma is átforgattam. Igazi vitamin bomba és az íze csodás. Még szójaszószt tettem rá és chili pelyhet. A salátánk egy tejsavas erjesztésen megy keresztül. Az erjesztő üvegem foglalt volt ezért tettem jobb híján a kuktába. Az a fontos, hogy el legyen zárva a külső… | tejsavas erjesztés, erjesztés erjesztő | húsétel, címkék, sanyi, közzétéve, fogyókúra | 1 |
kossuthpince.hu | A fehér szőlőt szabályozott hőmérsékletű erjesztéssel, reduktív technológiával feldolgozva, finom üde gyümölcs illatú bor előállítására van lehetőségünk. A kékszőlőből készült vörös borainknál pedig ászokhordós érleléssel, kiemelkedő minőséget tudunk elérni. | hőmérsékletű erjesztés, erjesztés reduktív | kossuth, pince, kiskőrös, szövetkezet, szőlő | 1 |
kissattilabor.hu | 1. Kézi vagy gépi szüretet követően a bogyókat leválasztjuk a kocsánytól majd megroppantjuk a bogyókat felkészülve az erjesztéshez | | mátrai, mátra, borvidék, olaszrizling, vörös | 1 |
szabovino.hu | A vörösborok 2-4 hetes héjjon erjesztése után, fahordóban érlelődnek tovább. Valódi ízüket (vörösborok esetén) 1,5-2 év uán érezhetjük. | hetes erjesztés, erjesztés fahordó | szabó, pince, szőlő, noszvaj, borkészítés | 1 |
kerysavanyusag.hu | A nyár igazi slágere. Tejsavas erjesztéssel előállított savanyúság. Nemcsak édes-savanyú vagy szimplán savanyú, hanem több annál. Egyszerre sós, savanyú, kicsit csípősen-erjedt. Kívül roppanós, ugyanakkor belül puha. | tejsavas erjesztés, erjesztés előállított | édesítőszer, cukor, káposzta, savanyúság, kéry | 1 |
csoborpinceszet.hu | Kiváló Chardonnay alapborból, a palackban történô erjesztésnek és érlelésnek köszönheti pezsgőnk a különleges minôségét. Klasszikus eljárás során keletkezett finom buborékok gazdagítják. A száraz pezsgõt kedvelõknek ajánljuk, 4—8 °C-on fogyasztva. | történô erjesztés, erjesztés érlelés | agárd, pincészet, száraz, székesfehérvár, velencei-tó | 1 |
kaveszem.hu | …ár 34 590 Ft VINAIGRETTE A DXN Vinaigrette gondosan válogatott rizs ecetből és Ganoderma lucidumból készül. A DXN Vinaigrette a hagyományos erjesztéssel készül így nyeri különleges ízvilágát, és magas minőségét. Csomag mérete: 700 ml – Fogyasztói ár -17 415 Ft – Regisztrált felhasználói ár 13… | hagyományos erjesztés, erjesztés különleges | étrend, higiéniai, ganoderma, bőrápolási, dxn | 1 |
bulyakipalinka.hu | Reális ár, magas minőség. Termékeink alapanyagát gondos szakértelemmel termesztett magyar gyümölcs adja, mely precíz válogatás után kerül hozzánk. Irányított erjesztést követően nagy figyelemmel kísérjük a pálinka útját az üsttől a palackig. Mindezt gyors kiszolgálással kínáljuk, házhoz szállítva. | irányított erjesztés, erjesztés követő | pálinka, termésű, nagykörű, ágyas, cseresznye | 1 |
neiner.hu | Őcsényi-hegy dűlő termése, hagyományos módon, nyílt erjesztéssel készült elegáns bor. Mély, ... | nyílt erjesztés, erjesztés készült | pince, merlot, szekszárd, olaszrizling, évszázad | 1 |
ridegpalinka.hu | A program főzdebemutatással indul. A vendégek tapasztalt szakember előadásában és vezetésével megismerhetik a cefrézés, erjesztés és pálinkafőzés teljes folyamatát, technológiáját (a magán-pálinkafőzők tanácsokat is kaphatnak), és az elkészült pálinkák kezelését, palackozását. | cefrézés erjesztés, erjesztés pálinkafőzés | pálinka, rideg, pálinkafőzde, paks, bérfőzés | 1 |
grappanet.hu | A grappa az egyik legismertebb és legrégebbi párlatok közé tartozik, és Olaszországban készül, mint az ország nemzeti itala. Ez egyfajta pálinka, amelyet a borkészítés során keletkező szőlőhéjak és magvak erjesztéséből és lepárlásából állítanak elő. A grappa a hagyomány és a szenvedély szimbóluma… | magvak erjesztés, erjesztés lepárlás | grappa, berta, párlat, olaszország, szőlő | 1 |
thomasmenner.hu | Német technológiánk az egyik legmodernebb, amelyet manapság a prémium minőségű sörök gyártásához világszerte használnak. Lehetővé tesz alsó- és felső erjesztéses eljárást, vagy akár a legrégibb, nyílt erjesztést is. Minden technológiai szakaszt a lehető legpontosabban tudunk megvalósítani, ami… | nyílt erjesztés, erjesztés technológiai | sör, thomas, apátsági, tradíció, pannonhalma | 1 |
palinkakoztarsasag.hu | …A kóstolás közben megpróbáltuk bemutatni a pálinkakészítés fortélyait. Ennek átadásához Bóday Ádám barátom előadásai nyújtottak nekünk élvezetes perceket. Ő a mindentudás egyetemét képes egy pálinkás pohárba tölteni. Szó esett a gyümölcsökről, a cefrézésről, az erjesztésről és a főzés lényegéről. | cefrézés erjesztés, erjesztés főzés | pálinka, hatos, alma, megjegyzés, műsor | 1 |
kellerpince.hu | Több kék szőlő mustjából, musttisztítást követően hűtött, irányított erjesztéssel készül. Hagyma pír színe és friss gyümölcsös íze jellemzi. Fogyasztását enyhe szénsav érzet teszi könnyedé. | irányított erjesztés, erjesztés hagyma | keller, pince, pincészet, fogyasztás, illat | 1 |
alapbor.hu | Pezsgő – Borászatunk method classic – palackos erjesztésű – pezsgőket készít, jellemzően Furmint szőlőből. Szeptember eleji szüretből származó alacsony alkoholú, magas savú alapbor második erjesztése, amikor a buborékok születnek, a saját pezsgős palackjában történik. Másfél, két éves érlelés után… | második erjesztés, erjesztés buborék | tokaji, tarcal, tokaj, pince, szőlő | 1 |
bor-asz.hu | …is, amikor terméscsúcsokat döntöttek a termelők. A tárolókapacitás viszont változatlan űrtartalmú maradt minek következtében nem fért el az erjesztésre szánt must. Hát le kellett belőle engedni és fahordóban a szőlőszemektől távol (melyek legtöbb esetben a színanyagokat tartalmazzák) csak a… | következtében erjesztés, erjesztés szánt | rosé, borkereskedés, termelő, fogyasztó, évjárat | 1 |
elip.hu | a partnereink körében. Bátran állíthatjuk, hogy volt már lehetőségünk szinte az összes élelmiszer ipari művelet (termék fogadás, előkészítés, továbbítás, szétválasztás, összekeverés, erjesztés, hűtés-fűtés, tárolás, csomagolás) elvégzését segítő eszköz fejlesztésében és kivitelezésében közreműködni. | összekeverés erjesztés, erjesztés hűtés-fűtés | élelmiszeripari, tésztakészítés, bevonás, hűtőrendszer, szervizelés | 1 |
kakaoland.hu | Mivel a friss kakaóbab élvezhetetlen, ezért további feldolgozást igényel. A kakaóbabot tárolókba gyűjtik és erjedni hagyják. Ezalatt a 4-6 napig tartó erjesztés alatt kezd kialakulni a kakaó jellegzetes illata és aromája. Az érés miatt a kakaóbabban lévő cukor előbb alkohollá, majd ecetsavvá… | tartó erjesztés, erjesztés kakaó | kakaópor, kakaó, század, kakaóbab, holland | 1 |
malikpince.hu | Természethű borokat készítünk. A fajtakiválasztás, a szőlőművelés és a borkészítés is hagyományos módon történik. A borok minden esetben fahordós erjesztés és érlelés után, a megfelelő ideig tartó palackérlelés után kerülnek piacra. | fahordós erjesztés, erjesztés érlelés | pince, badacsony, budai, kéknyelű, badacsonyi | 1 |
melispekseg.hu | Az élesztő eredete: régen a kovász használatával és a “titokzatos erjesztés” által jelentősen javult a termékek minősége, az élesztő oxigén jelenlétében és oxigén nélkül is életképes. Ha van oxigén, az élesztő szaporodik; ha nincs oxigén, elkezd erjedni. Az erjedés időtartamának nagy hatása van a… | titokzatos erjesztés, erjesztés jelentős | macaron, pékség, ala, tészta, kenyér | 1 |
kincsunkazecet.hu | Azonban az ecet nem mindig az emberi emlékezet metaforikus ízét jelenti, s nem csupán emlékezetet tisztító-metaforája a költészetnek vagy az emlékezetkultúrának — nagyon is valóságos anyagi matéria. Triviális „anyag” is — a „szesztartalmú anyagokból erjesztéssel vagy fából száraz lepárlással… | anyag erjesztés, erjesztés fa | ecet, kincs, kovács, lugosi, ambrus | 1 |
firmanszkypince.hu | Jellemzően száraz borokat készítünk, mint a Furmint Hárslevelű Cuvée az Agyag-dűlőből, a Tokaj Wild Furmint a Dongó dűlőből és a hagyományos palackos erjesztéssel készített Extra Brut Tokaji Pezsgő a Sátor-hegyről. A 2021-es remek évjáratnak köszönhetően sikerült egy igazán izgalmas késői… | palackos erjesztés, erjesztés készített | pincészet, északnyugati, tokaj-hegyalja, szőlő, dűlő | 1 |
lisztpinceszet.hu | Eltökélt törekvésünk a magas minőség elérése és hosszú távú fenntartása. A Szekszárd északi bejáratánál lévő pincészetünk vörösbor erjesztő tér kapacitása közel 4000 hl, fehér és rosé bor erjesztéséhez közel 3500 hl-t használunk. Domboldalba vájt pincerendszerünkben 50 db ászokhordó és 300 db… | bor erjesztés, erjesztés közel | liszt, pincészet, borcsalád, szekszárdi, borvidék | 1 |
bognarbirtok.hu | Pálinkáinkat kizárólag a saját birtokunkon termesztett gyümölcsökből készítjük, így biztosítjuk az alapanyagok magas minőségét. Gondos válogatás és alapos mosás után cefrézzük, amelyet irányított erjesztés követ. A kierjedt cefre lepárlásáról és palackozásáról Cserszegtomajon a Schmitz… | irányított erjesztés, erjesztés kierjedt | birtok, gyümölcsök, termesztett, pálinka, gazdaság | 1 |
aklan-pince.hu | Fahordós erjesztéssel és érleléssel készítjük a vörösbor-eceteinket. 3 fajta fűszeres változatot gyártunk. Egy kis musttal tesszük lágyabbá a pikáns kulináris élvezetet. | fahordós erjesztés, erjesztés érlelés | fűszeres, pince, cabernet, chardonnay, franc | 1 |
borecet.hu | Termékeink természetes módon, biológiai erjesztéssel készülnek, megőrizve az alapanyagok jellegzetességeit. Nem tartalmaznak tartósító és adalékanyagot. | biológiai erjesztés, erjesztés megőrizve | ecet, borecet, diéta, balzsamecet, mű | 1 |
bew2012.hu | Eredetét tekintve, az ilyen protein a tej erjesztésének klasszikus terméke. Ma már nélkülözhetetlen összetevője az egészséges izomnövelési folyamatnak és az erős test kialakulásának. | tej erjesztés, erjesztés klasszikus | seditor, vénás, konzerv, hátizsák, varrógép | 1 |
csikisorozo-mechwart.hu | A nagy hidegnek viszont volt egy jó oldala is: kora ősztől egészen késő tavaszig volt a helyes erjesztéshez és a megfelelő tároláshoz elengedhetetlen jég az Olt folyón. | helyes erjesztés, erjesztés megfelelő | csíki, sör, mechwart, asztalfoglalás, liget | 1 |
borsikapince.hu | Ellentétes irányok, mozgások, egyenes és girbegurba utak találkozásait hangoljuk össze a Borsika Pincében. Miután megszületett a bor, hosszan, türelmesen fekszik a palackokban, majd a pohárba kerülve izeg-mozog és kipárologja minden kis történetét. Boraink spontán erjesztéssel készülnek, a lehető… | spontán erjesztés, erjesztés lehető | borsika, pince, szőlőbirtok, borvidék, újítás | 1 |
deakpince.hu | Vállalkozásom egy kis ültetvényen, családi gazdálkodásban működő pincészet. A szőlő művelését -metszés, zöld munka, terméskorlátozás, szüret - odaadással saját magam végzem. A terület a hajósi borvidéken található és jelenleg 2000 palack bor előállítására ad lehetőséget. A pince abban különleges… | must erjesztés, erjesztés bor | pince, deák, amfóra, kalocsa, érlelt | 1 |
pallboraszat.hu | A szőlőszemek a bogyozógépből egy saválló acél vörösboros erjesztőtartályba (4) kerülnek, ahol körfejtéses technológiával zárt rendszerben történik az erjesztés. Ezt követően a kierjedt cefre a pneumatikus tankprésbe (5) kerül, ahol kíméletes préseléssel kinyerjük a színlevet a bogyókból. Ezt… | rendszer erjesztés, erjesztés követő | borászat, kékfrankos, páll, ér, merlot | 1 |
schunkpince.hu | C abernet Sauvignon és Merlot fajtáinkkal bebizonyítottuk, hogy a Mecsek déli lankáin nemcsak kiváló minőségű fehér, hanem prémium kategóriájú vörösborokat is lehet készíteni. Családi vállalkozásban működtetett kis borászatunkban a fehérborok elsősorban reduktív technológiával acéltartályos… | acéltartályos erjesztés, erjesztés vörösbor | sch, pince, hosszúhetény, borászat, borvidék | 1 |
garamvari.hu | Az alacsony hőmérsékleten, a palackban lassan és finoman végbemenő erjesztés és ugyanabban a palackban a hosszú (24-36 hónap) érlelési idő alatt bekövetkező élesztő-autolízis szavatolja a tradicionális pezsgőjelleg maradéktalan kialakulását. | végbemenő erjesztés, erjesztés ugyanaz | pezsgő, szőlőbirtok, odafigyelés, generáció, készítve | 1 |
czimeres.hu | Véleményünk szerint a pálinkafőzés végeredményét nagyrészt a jóminőségű alapanyag, és az erjesztés sikere adja. Mindehhez viszont szükséges még a szaktudás, mely nélkül elképzelhetetlen az, hogy prémium kategóriás pálinkát kapjon. | alapanyag erjesztés, erjesztés siker | pálinka, etyeki, szőlő, bérfőzés, személyzet | 1 |
jagodicspince.hu | Borkészítési technológia: Reduktív, irányított erjesztés: a vörösboroknál zárt héjon erjesztés acéltartályban, a fehérbornál, rose-nél reduktív erjesztés hűtéssel. Valamint fahordós érlelés, tárolás | irányított erjesztés, erjesztés vörösbor, héj erjesztés, erjesztés acéltartály, reduktív erjesztés | pince, sauvignon, szőlő, chardonnay, cabernet | 1 |
bekassy.hu | Családunk a Badacsony legjobb déli lejtőin az 1840-es évek óta töretlenül szőlészkedik és termel bort, ma is ugyanabban a szellemiségben, mint az elmúlt 180 évben: kizárólag spontán erjesztéssel, a fajták és a termőhely sajátosságait érvényesítve, a lehető legkisebb beavatkozással. | spontán erjesztés, erjesztés fajta | badacsony, borászat, töretlen, lejtői, déli | 1 |
stroblpince.hu | Pincénk a NESZMÉLYI BORVIDÉKEN , a baji Nagysikár-hegyen található. Fehér és Rosé borokat fajélesztős beoltással, irányított erjesztéssel, reduktív technologiával készítjük. A kékszőlőből készülő vörös borok héjon erjesztve, ászokban érlelve készülnek. | irányított erjesztés, erjesztés reduktív | pince, sauvignon, érlelt, hordó, illat | 1 |
nyolcasbor.hu | Összetételében tramini (70%) és királyleányka (30%). Színe a héjon erjesztés miatt narancsos. Illata édes tónusú, a tramini fajtajegyekre emlékeztet. Ízében enyhén csersavas, közepes testű. Inkább szofisztikált mint robosztus. Egyedi, különleges élmény! | szín erjesztés, erjesztés narancsos | eger, borbár, nyolcas, szőlő, dűlő | 1 |
svabborhaz.hu | …a fogyasztóink asztalára tenni. Az egész borászati folyamat során a legfontosabb szempont a tisztaságra való törekvés. A fehér- és rozémustot erjesztés előtt tisztítjuk, a színtiszta tükrös mustot alacsony hőfokon erjesztjük borrá; így tudjuk a szőlő frissességét és gyümölcsösségét borainkba… | rozémustot erjesztés, erjesztés színtiszta | borház, sváb, palack, szikvíz, húsvéti | 1 |
felnottkepzes-nmszc.hu | A pálinkakészítő pálinkafőzéshez, készítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi az cefrekészítést és erjesztést és a kierjedt cefre kezelését, lepárlását, a köztestermék - nyers párlat kezelését, érlelését, az elkészült pálinkát, - gyümölcs- vagy borpárlatot - a… | cefrekészítés erjesztés, erjesztés kierjedt | bizonyítvány, szakképzési, vármegyei, nógrád, védőgázas | 1 |
apatsagipinceszet.hu | Három kékszőlőfajtánk (cabernet (cabernet franc, franc, merlot, merlot, pinot pinot noir) noir) házasítása, amely amely három dűlőben termett. termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés … | acéltartályos erjesztés, erjesztés kisfahordós | pincészet, pannonhalmi, vörös, pinot, apátsági | 1 |
coffeepreneur.hu | 12 órás nedves erjesztés után emelt ágyakon lett szárítva a legmagasabb minőség érdekében. | nedves erjesztés, erjesztés emelt | édes, variálható, állítható, pörkölés, arabica | 1 |
vinopedia.hu | A pezsgő készítése során, a palackban történő erjesztést követően elhalt élesztő keletkezik, amelyet a pezsgőspalack nyakába ráznak. ... | történő erjesztés, erjesztés követő | borvidék, tudástár, borászati, témakör, borfajta | 1 |
rozsapalinka.hu | Vállaljuk gyümölcsök gépi magozását, darálását, vagy bízza ránk a gyümölcsöt és mi az összes cefrézési feladatot átvállaljuk majd az erjesztést, kifőzést követően átadjuk a kész pálinkát. | feladat erjesztés, erjesztés kifőzés | pálinka, bérfőzés, rózsa, pálinkafőzés, aroma | 1 |
okospajz.hu | Tejsavas erjesztésnél nincs szükség hőkezelésre, ezáltal megőrzi a zöldség a teljes vitamin és ásványi anyag tartalmát, probiotikum mennyiségét. | tejsavas erjesztés, erjesztés szükség | fermentált, zöldség, sárgarépa, csalamádé, lilakáposzta | 1 |
papaieleskamra.hu | Bio fehér káposztából, tejsavas erjesztéssel készül ez a kellemesen enyhe ízvilágú savanyúkáposztalé. Alacsony, természetesen előforduló cukortartalmának köszönhetően fogyasztása szénhidrátszegény étrendbe is tökéletesen beilleszthető. Téli C vitamin forrás és probiotikum! Összetevők: bio… | tejsavas erjesztés, erjesztés kellemes | pápai, éléskamra, sajt, products, gyógynövény | 1 |
palinkavizsgalatok.hu | A rézkészülékben főzött pálinka emellett rezet tartalmazhat, a csonthéjas gyümölcsökből pedig hidrogén-cianid kerülhet a pálinkába. Megjelenhetnek olyan egyéb szennyező, egyben mérgező anyagok is, amik a rossz gyümölcs alapanyag és a helytelen erjesztés miatt keletkeznek. Tehát mielőtt… | helytelen erjesztés, erjesztés mielőtt | pálinka, analitika, főz, mérés, réz | 1 |
deutschestheater.hu | A whiskey előállítása a gabonafélék, például árpa, rozs, kukorica vagy búza alkoholos erjesztésével kezdődik. A főzetet aztán tölgyfahordókban érlelik, ahol az évek során különféle ízjegyeket és karaktert kap az ital. Számos típusa létezik, köztük a skót single malt, az ír blend, a bourbon az… | alkoholos erjesztés, erjesztés főzet | seditor, címke, cipő, színház, whiskey | 1 |
kaloimrepinceszet.hu | Fajták: Széles a szortiment. Összesen 24 féle fajtával dolgozunk, ebből 12 a számottevő, meghatározó. Szívügyünk a Turán fajta, és a belőle születő vörös aszú. Erjesztés, technológia: Tradícionális, hagyományos. A saját pinceflórában kialakult természetes élesztők erjesztenek. Prést nem használunk. | aszú erjesztés, erjesztés technológia | imre, borászat, borkóstoló, adottság, szomolya | 1 |
vardadrink.hu | …érdekében. Feldolgozása paszírozással történik, mely során mag nélkül kerül bele a friss gyümölcshús a hűtött erjesztő tartályokba. Ezután kezdődik az irányított és gondosan felügyelt erjesztés. Így születik a kiváló minőségű Exclusive málna pálinka, amit mi csak a pálinkák királynőjének nevezünk. | felügyelt erjesztés, erjesztés kiváló | pálinka, várda, vodka, nicolaus, játékszabályzat | 1 |
pinterpalinka.hu | Magamat adom – évtizedek óta a pálinkafőzésben. 1992 óta bérfőzésben, 2007 óta pedig a kereskedelmi pálinkafőzés világában. A vállalkozás Édesapám inspirációja által született meg, innen ered a Pintér Pálinka nevünk. A név kötelez, ezért az alapanyag beszerzésétől, az erjesztésen és a lepárláson… | beszerzés erjesztés, erjesztés lepárlás | pálinka, pintér, pálinkafőzés, bérfőzés, ezüst | 1 |
galagonyas.hu | A limited sorozat méltán nagy vörösbora. A termőhely, a fajta és az újvilági stílus találkozása. Mátrából, tökéletesen beérett syrah szőlőből készített, reduktív tétel. Hidegen, héjon erjesztés és kíméletes érlelés eredménye a kifinomult érett piros bogyós gyümölcsösség, mentás - eukaliptuszos… | hideg erjesztés, erjesztés kíméletes | habzó, szőlő, gyümölcsösség, életérzés, furmint | 1 |
kofejtopince.hu | Olaszrizling több kicsi területen is terem főleg Somló hegy nyugati oldalán. A különböző korú ültetvények és a több szüreti időpont, valamint az erjesztésre és érlelésre használt hordók sokfélesége sok-sok önálló egyéniséggel bíró Olaszrizling bort eredményez. Ebből választom ki azt a pár hordót… | időpont erjesztés, erjesztés érlelés | kőfejtő, pince, somlói, szőlő, hordó | 1 |
makpalinka.hu | A pálinka egy hagyományos magyar gyümölcspárlat és a gyümölcsök erjesztésével és lepárlásával állítják elő. A pálinka ízesítő aromák használata Tovább>>> | gyümölcs erjesztés, erjesztés lepárlás | pálinka, mák, panyolai, likőr, mákos | 1 |
harslevelu.hu | A Kincsem dűlő legmagasabb parcelláiról szüretelt hárslevelű szőlőből készült bor, amelyben a fajtakarter mellett már fiatalon is érződik a vulkáni kőzetek erős ásványossága. Erjesztése és érlelése fahordóban történt. Markánsabb savak éreztetik, hogy hosszabb érlelésű borról van szó. | ásványosság erjesztés, erjesztés érlelés | hárslevelű, aszú, szőlő, tokaji, száraz | 1 |
erzsebetpince.hu | Központi pincénk Tokaj belvárosában található, és története az 1700 évekre nyúlik vissza. Az orosz borvásárló bizottság használta a pincét a 18. században, erjesztésre és tárolásra, hogy ellássa Erzsébet cárnőt és az orosz cári udvart tokaji borral. | század erjesztés, erjesztés tárolás | pince, erzsébet, borászat, tokaj, szőlőterület | 1 |
testunk.hu | Egy frissítő nyári italra vágysz, de valami újra gondolnál? Szeretnéd élvezni a probiotikus tejitalok előnyeit, de ilyen nincs otthon? Az Ayran a tökéletesen tenyésztett tejital – nem igazán igényel semmilyen erjesztést, és mindössze 2 perc alatt kész. Van egy nagyon … Continued | semmilyen erjesztés, erjesztés mindössze | admin, diéta, spirulina, biloba, koronavírus | 1 |
holtido.hu | A mai napig, a betegség, mint egy rendszer folyamat. A teacserje zöld leveleit gőzölik, így a benne található anyagok nem oxidálódnak, mint a fekete vagy oolong tea erjesztés által elkészített leveleiben. Például, mint például a metotrexát. | tea erjesztés, erjesztés elkészített | pikkelysömör, folt, vörös, hiv, népi | 1 |
deliziagourmet.hu | ”Nomen est omen”, azaz egy isteni ital Szlovéniából. Palackos erjesztéssel és érleléssel készül, mint a francia champagne-ok. | palackos erjesztés, erjesztés érlelés | gourmet, finomság, ajándékutalvány, fűszer, ajándékcsomag | 1 |
szemereypince.hu | 2014 -től teremtettük meg a feltételeit egy modern reduktív, irányított erjesztésre alkalmas pince kialakításának, az autentikus családi présház mellett. | irányított erjesztés, erjesztés alkalmas | pince, gyümölcsös, borkínálat, borkóstoló, bájos | 1 |
bortunder.hu | …ledobták már a láncot…) Nade, a perbáliak ropogós nyúlmája maga volt a tökély, amit egy MÁD Furminttal szorítottunk le 2013-ból. Még mindig friss savak, ásványosság Tokajból, acéltartályos erjesztés. Nagyon szép ivású bor, mindig megbízható, savak és citrusok ropognak együtt a nyúlmáj ropogóssal. | acéltartályos erjesztés, erjesztés szép | spárga, pincészet, aszú, palack, pinot | 1 |
borvizsgalat.hu | …kis mennyiségben előforduló egyéb anyagok képezik. A bor extraktanyagainak jelentős részét glicerin adja. A vörösborok a feldolgozásmód, (héjon erjesztés) miatt nagyobb extrakttartalmúak a fehéreknél. A bor testességét az extrakttartalma határozza meg. Minél magasabb a bor extrakttartalma, annál… | feldolgozásmód erjesztés, erjesztés extrakttartalmúak | cukor, eltérés, megengedett, erjedés, labor | 1 |
netbiobolt.hu | Egy olyan cukoralkoholról van szó, mely természetes módon fordul elő gombákban, gyümölcsökben, zöldségekben, valamint néhány erjesztéssel készült ételben, például a sajtban, borban, szójaszószban. Előállítása teljesen természetes körülmények között zajlik: erjesztéssel (fermentáció) készül és a… | zöldség erjesztés, erjesztés készült, körülmény erjesztés, erjesztés fermentáció | bio, vitamin, étrendkiegészítő, biobolt, eritrit | 1 |
innolearn.hu | A legtöbben azt gondolhatnánk, hogy számos témát az e-learninggel nem lehet megtanítani. A következő tartalom ezt a tévhitet cáfolja meg. Ezúttal egy magyar e-learning tananyagról van szó, a pálinkafőzésről. Az anyag már a főzés előtti szakaszt is hosszabban taglalja, bemutatva az erjesztéshez… | bemutatva erjesztés, erjesztés szükséges | e-learning, tananyag, klaszter, tanulási, kkv-k | 1 |
magyarborakademia.hu | Beszélnünk kell a Menádok borcsaládról, a „Menádokokról”, amiben – mint más területen sem - Nyúlné dr. Pühra Beáta nem ismer kompromisszumot. Ha nem találja megfelelőnek az alapanyagot, inkább beházasítja. Ezeknek a boroknak az acéltartályos erjesztés és a finomseprőn tartás adja meg a karakterét… | acéltartályos erjesztés, erjesztés finomseprőn | bortermelő, akadémia, borász, nyertes, borverseny | 1 |
greenpress.hu | Az almaecet jótékony hatásai a szervezetre Az almaecet, amelyet az almák erjesztésével állítanak elő, számos jótékony hatással bír a szervezetre. Az évszázadok során számos kultúrában használták gyógyító és egészségmegőrző tulajdonságai miatt. Az almaecetben... | alma erjesztés, erjesztés elő | megújuló, energiaforrás, energiahatékonyság, fenntarthatósági, bet | 1 |
selection.hu | CSWWC 2023 Aranyérem A Gróf Degenfeld Pezsgő furmint szőlőből, klasszikus palackban erjesztéssel és érleléssel készült. Színe halvány citromsárga. Illatában visszafogott, enyhe tokaji ásványosság jellemzi. A citrusos jegyek mellett a tradicionális pezsgőkészítésre jellemző kenyeres és élesztős… | palack erjesztés, erjesztés érlelés | pincészet, pince, borvidék, borház, borászat | 1 |
somlowine.hu | A metszés, a zöldválogatás, a szüret hagyományosan, nagy szakértelemmel , kézzel történik. A szőlő feldolgozása, a szedést követően 1-2 órán belül elkezdődik. A must ülepítés után hűtőtartályba kerül, ahol lezajlik az irányított erjesztés. Ezt követi a tölgyfahordós érlelés és végül az optimális… | irányított erjesztés, erjesztés tölgyfahordós | catering, vendéglátás, borház, ültetvény, pincészet | 1 |
serbarium.hu | Mi a sör? A sör olyan erjesztett szén-dioxidban dús alkoholos ital, mely vízből, malátából és komlóból áll, és az erjesztéshez sörélesztőt használnak. | komló erjesztés, erjesztés sörélesztő | sörfőzés, sörfőző, plus, kisüzemi, ale | 1 |
vinartis.hu | Szőlőfeldolgozási eszközök, borászati anyagok, borászati gépek kis- és nagykereskedelme. Már 15 éve a borászok szolgálatában. Kiváló árakkal, legújabb borászati technológiákkal, újdonságokkal, borlabor szolgáltatással, szakértelmünkkel segítjük a hobby és professzionális borászatokat egyaránt. | | borászati, tartály, tölgyfa, szivattyú, csavarzár | 0 |
hopline.hu | Kérdése van? Hívjon minket! +36(30)9699-425 Nagyker • Szállítás • Fizetés • Tájékoztató • Elállás • Adatkezelés • Kapcsolat • ÁSZF | | maláta, komló, élesztő, csatlakozó, enzim | 0 |
kerteszkucko.hu | Gazdabolt kert-, barkács-, és háztartási termékek széles választékával: virágkaspó, balkonláda, agroszövet, drótkerítés, kézi szerszámok, stb. | | grammos, literes, gazdabolt, drótkerítés, balkonláda | 0 |
sorfozobolt.hu | Receptcsomagok… sörfőző feleség… Alapanyagok… Eszközök… Sörfőző tanfolyam… LET'S BREW KIT… KOMPAKT KIT… | eszköz erjesztés | sörfőző, komló, hobbi, sör, maláta | 0 |
hazisorbolt.hu | Ha elég merészek és kalandvágyók vagyunk, mi magunk is elmerülhetünk a sörfőzés rejtelmeiben – ami, szerencsére, nem is annyira rejtelmes, mivel minőségi alapanyagokkal és eszközökkel a sörfőzés otthon is sikeresen kivitelezhető. Hogy miért érdemes belevágni? Mert | | sörfőző, sör, maláta, komló, élesztő | 0 |
fozohaz.eu | Napjainkban a házi sörfőzés egyre divatosabbá válik. Otthon főzni a sört nagyszerű hobbi, elkápráztathatjuk a saját készítésű házi sörünkkel környezetünket, barátainkat. Végtelen fajtájú különböző sört készíthetünk a 4 alapanyagból: víz, maláta , komló , élesztő , amiket még kiegészíthetünk… | | komló, maláta, élesztő, sörfőzés, sör | 0 |
sorfozokboltja.hu | Sörfőző webáruház, Házisör készítés, Alapanyagok, berendezések, kellékek, Sörfőzőgépek, receptcsomagok, maláta, komló, élesztő. Sajtkészítés, Pálinkafőzés. | | sörfőző, komló, mérőeszköz, sajtkészítés, pálinkafőzés | 0 |
halasibor.hu | A Szőke Pincészet által gyártott borokat és a honlap tartalmát csak nagykorúaknak ajánljuk. | irányított erjesztés | pincészet, szőke, halasi, kunsági, száraz | 0 |
palinkafozoarak.hu | Pálinkafőző árak, pálinkafőző gyártás, pálinkafőző alkatrészek, pálinkafőző kiegészítők, leégésgátló, deflegmátor, Pistorius tányér. | szakaszos erjesztés, átvág erjesztés | pálinkafőző, pálinkafőzés, pálinka, falú, literes | 0 |
palinkaberfozes.hu | Az a pálinka, amelyet legalább három hónapig nyers vagy aszalt gyümölccsel együtt érleltek. 100 liter ágyas pálinkához legalább 10 kg érett vagy legalább 5 kg aszalt gyümölcsre van szükség. Amennyiben a gyümölcs azonos a pálinka fajtájával, a pálinkát az adott gyümölcs nevével jelölik (pl. ágyas… | | pálinka, bérfőzés, pálinkafőzés, versenyképesség, beszerzett | 0 |
mannavita.hu | …kezelőorvosával, gyógyszerészével, természetgyógyászával. A készítményeknél feltüntetett pozitív hatások, egyénenként eltérőek lehetnek. A termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérjük vegye figyelembe, hogy… | | mannavita, ápolás, mate, tea, méz | 0 |
prantnerpince.hu | a Kadarkának köszönhette. A törökök elő menekülő balkáni népek által megismert és honosított szőlővel ma ismét egyre gyakrabban találkozhatunk a borvidéken. A hagyományosan karós támaszon termesztett szőlő kiváló bort ad. Bora rubinvörös színű, fűszeres, gyümölcsös illatú. A szekszárdi kadarka… | reduktív erjesztés, erjesztés oxidatív | dűlő, évjárat, pince, cukor, redukáló | 0 |
planetcraft.hu | Frissítő halvány cseh láger, jelentős maláta és komló karakterrel és hosszú lecsengéssel. A maláta ízei összetettek egy pilsner típusú sörhöz. A keserűség erős és tiszta, de hiányzik belőle a durvaság, ami kiegyensúlyozott, lekerekített ízbenyomást kelt, ami javítja az ihatóságot. | alsó erjesztés, felső erjesztés | komló, cseh, sör, láger, szótár | 0 |
porond-mester.hu | A főerjedés után (nagyságrendileg egy hét) utóerjedés indul nagyon alacsony (3C) hőmérsékleten. Ekkor a sör érlelése történik. Hidegkomlózhatjuk a további illat és harmonikus ízélmények kialakítása érdekében. A kész sört megfelelő nyomáson és hőmérsékleten tartjuk, amelyet a tartályokon körbefutó… | | sörfőzés, sörfőzde, sör, sörmanufaktúra, konténeres | 0 |
borkezeles.hu | Minden, ami a professzionális borkészítéshez kellhet: borászati kellékek, borászati anyagok széles választéka megfizethető áron, ismertetőkkel. | alkoholos erjesztés, erjesztés kulcspontja | borászati, borkészítés, szakcikk, labor, megfizethető | 0 |
juhfark.hu | Boraink… Vásárlás… Kapcsolat… Blog… Útvonalterv… Borszőlőfajták területi adatai Magyarországon 2021… | erjesztés kiskátéja | apátsági, somlói, pince, somlóvásárhely, somló-hegy | 0 |
pastor.hu | abban, hogy a borok minőségét a szőlő fajtája, a terroár jellege és az évjárat összessége adja. A borász feladata eme szimbiózis megőrzése és a természetes folyamatok koordinálása. A vörösborok kizárólag spontán erjednek, természetes úton végbemenő almasav bontással készülnek. A prémium magyar… | irányított erjesztés, erjesztés hőmérséklet, spontán erjesztés | dűlő, szekszárdi, cabernet, merlot, franc | 0 |
totaldrinks.hu | Rendelj italt online webshopunkból, vagy térj be bármelyik budapesti üzletünkbe! A rendelésedet országszerte házhoz visszük alacsony áron! Keress minket Wolt-on, és Foodpandán is! | | gin, sör, whiskey, száraz, brut | 0 |
nadasbormuhely.hu | Weblapunk folyamatos fejlesztés alatt áll, ezért még nem minden menüpont áll az Önök rendelkezésére. | | nádas, borműhely, évjárat, termőhely, érlelés | 0 |
zoldporteka.hu | Alexander Loyd Anasztázia Anita Moorjani Anasztázia könyvek Andreas Moritz Dr. Bruce H. Lipton Gregg Braden Dr. Joe Dispenza Joe Vitale Ingeborg Stadelmann Omraam Mikhael Aivanhov James Redfield Vlagyimir Megre Wass Albert A bőség kertje Omraam könyvek Ehető vadnövények könyvek | tartósítás erjesztés, erjesztés természetes | bőség, kiskert, erzsébet, ehető, portéka | 0 |
semstone.hu | 2022-től az Erbslöh csapatával szorosabb együttműködésben még nagyobb termékválasztékkal, bővebb raktárkészlettel, tudjuk kiszolgálni partnereinket. | | borászat, borászati, termékválaszték, raktárkészlet, szerelvény | 0 |
apalinkafozo.hu | Pálinkafőzők, bortartályok és borászati, pálinkafőző segédeszközök, segédanyagok. Panka kisüsti pálinkafőzők. Duplex dupla falú panka pálinkafőzők. St Panka pálinkafőzők. Vajda pálinkafőzők. Mindenható pálinkafőzők. Pálinka tartályok. Úszófedeles bortartályok. Zárt bortartályok. | | magasság, csap, pálinkafőző, tartály, bortartály | 0 |
vegateszt.hu | A vizsgálat befejezésével probléma feltárása nem ér véget! Folyamatos nyomon követéssel, kontroll vizsgálatokkal, életmód,és táplálkozási tanácsadással segítjük ez az, amire számíthat a páciens. | zöldség erjesztés | allergia, gyógyszermentes, sportoló, koncepció, vizsgálati | 0 |
hadmuveletsor.hu | …és Akciók A Bónusz Slots Játék Kimerítő Útmutatója A Bónusz Poker Játék Szabályai és Tippek a Profi Játékhoz A Lottó Online: Az Aktuális Nyerőszámoktól a Nyerési Stratégiákig A Kenó Nyerőszámai Online: Friss Számok, Stratégiák és Tippek Kaszinó Nincs Letét Blackjack Digitális Kaszinó Játék:… | felső erjesztés, erjesztés angol | sör, hadművelet, normál, tradicionális, sörfőzde | 0 |
netvitamin.hu | Az oldalon található információk a termékekről, tájékoztató jellegűek. Kérjük vegye figyelembe, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes és változatos étrendet és az egészséges életmódot. Minden esetben konzultáljon kezelőorvosával, gyógyszerészével, természetgyógyászával. A… | | mannavita, mate, tea, nyers, hiánycikk | 0 |
sorfozesotthon.hu | A sörfőzés története több ezer esztendőre vezethető vissza, bár az akkori sört lehet nem mindenki fogyasztotta volna kellemes szájízzel a mai társadalomból. Most nézzük meg mi is az igaz művészettörténet. | | sörfőzés, maláta, sörfőző, sör, komló | 0 |
vinoservice.hu | Komplett borászati technológia, garantált minőségben! Gyümölcsfeldolgozó gépsorok: lé, lekvár, aszalvány. | irányított erjesztés, erjesztés komplett | borászati, gépsor, gyümölcsfeldolgozó, lekvár, aszalvány | 0 |
ke-novenykondicionalo.hu | A KE egyrészről óvja a növények természetes felületi biológiáját (éktóflóra) amely a védelemért és katalizálóképességért felelős, másrészről a KE-ben lévő biológia mineralizáció hatása által nő a | alapanyag erjesztés, erjesztés előállított | ke, folyékony, gyógynövény, biológia, tápanyag | 0 |
bortartalyok.hu | szerencsés a borok számára. A rozsdamentes bortartály esetén a belső hegesztési varratok feketedése mutatja a savas közeg munkáját, erre figyeljünk, ha használt bortartályt vásárolunk. Új bortartály esetén javasoljuk a saválló alapanyagú tároló vásárlását, ami bár drágább, de a megfelelő bortartály. | | bortartály, tartály, grünwald, úszófedeles, hobbi | 0 |
nogradipalinka.hu | Eredmények… Hírek… Egyesületünk… Célkitűzés… Pálinkaházak… A Borzag… Gyümölcs és pálinka… | | pálinka, nógrádi, pálinkaház, ismertető, lepárlás | 0 |