Nyitóoldal » Kezdőbetű: e » Első 2 betű: er » Kulcsszó: erjesztés

erjesztés szóra releváns magyar webszájtok (összesen:164)

Doménerjesztés szóra releváns kivonatokReleváns kifejezésekTovábbi kifejezések a honlaprólRelevancia
trmuvek.huHozam: Cca: 1,5 kg tőkénként, kézi szüret, acéltartályos erjesztés, rövid ideig tartó hordós és hosszabb tartályos érlelésacéltartályos erjesztés, erjesztés rövid, hordós erjesztés, erjesztés hónaptr, , tállya, furmint, tokaj9
pannonmezbor.huBármely alkalomhoz illő, ajándéknak is különleges, egyedi aromavilággal rendelkező mézborok, kizárólag méz erjesztésével, csak természetes alapanyagokból.méz erjesztés, erjesztés természetes, erjesztés készült, erjesztés melymézbor, pannon, méz, manufaktúra, natúr7
merum-tallya.huSárospatak, Darnó dűlő, D-DNy-i fekvés, andezittörmelékes nyirok talaj, 35 éves, tökéletes generatív egyensúlyban lévő tőkék. A meleg, rövid évjárat első szüreti napján, szeptember 14-én szedett, válogatott alapanyagból készült. Az erjesztés és az egy éves érlelés egyaránt fahordóban történt…acéltartályos erjesztés, erjesztés érlelés, spontán erjesztés, erjesztés vég, fahordós erjesztéstállya, furmint, sav, tokaji, palack7
kokoferm.huA KOKOFERM KFT. és jogelődje 1994 óta az élesztős és tejsavbaktériumos erjesztés témakörében végzi szerteágazó munkáját. Az élesztő- és tejsavbaktérium-gyártásban, forgalmazásban piacvezető LALLEMAND különböző üzletágainak és termékcsaládjainak márkaképviseletét látjuk el számos területen…tejsavbaktériumos erjesztés, erjesztés témakör, irányított erjesztés, erjesztés felsőfokonpublikáció, adatlap, borászat, oltóanyag, márkaképviselet6
exkalapalatt.infoErjesztés (BackPack cikke) Nemrégiben, mikor az erjesztett táptalajjal kísérleteztem, felfedeztem egy egyszerűbb módját a gabonás spawn készítésnek bármilyen sterilizáció nélkül. Ezt használtam a Pleurotus ostreatus és a Pleurotus eryngii-nél. Néhány próbálkozás azt mutatta, hogy működik…uncategorized, gomba, kender, termesztés, tápanyagellátás5
szuperizlelo.huA túrót helyettesíteni kölessel – főként vegán vagy tejmentes körökben – nem újdonság. Ebben a receptben, ami újdonság, hogy sütés előtt fermentáljuk a kölest, azaz tejsavas erjesztéssel előkészítjük. Sokan szegezik…tejsavas erjesztés, erjesztés titok, erjesztés sokanfermentálás, paradicsom, gasztronómia, india, tudástár5
magashegy-pinceszet.huTermészetesség - ez pincészetünk mottója. Spontán erjesztés, minimális kénen kívül semmiféle adalékanyag használata.spontán erjesztés, erjesztés minimális, erjesztés kizárólagpincészet, vendégház, természetesség, adalékanyag, mottó5
patinaspalinka.huA pálinka a lepárlási eljárásnak köszönhetően őrzi meg a gyümölcs zamatát. Az íz és illat jegyeket a gyümölcs fajtája, az időjárás, az erjesztés, illetve az utólagos érlelés befolyásolja; mikor a pohárból illatmintát veszünk, próbáljuk meg a különböző illatjegyeket felismerni és saját…időjárás erjesztés, erjesztés utólagos, tartály erjesztés, irányított erjesztés, erjesztés fajélesztőpálinka, patinás, kóstolás, gyümölcsös, illat4
improvingfood.comAhogy a fogyasztók szerte a világon új módszereket fedeznek fel szénlábnyomuk csökkentésére, az erjesztés bioprotektív hatásainak javítása értékes eszközzé válik szükségleteik kielégítésében, lehetővé teszi az élelmiszer-pazarlás csökkentését és a fenntarthatóbb élelmiszerjövő támogatását. Közel…csökkentés erjesztés, erjesztés bioprotektívtejtermék, hans, joghurt, sajt, csecsemő4
cellarius.huA Cellarius az erjesztéstől a palackozásig segíti a borászokat a legkorszerűbb technológiákkal, hogy a lehető legjobb minőségű ital kerüljön a palackokba.cellarius erjesztés, erjesztés palackozáspalack, bio, palackozás, borász, kereskedőház4
eztfaldfel.hu…keresgélve azonban azt kellett tapasztaljam, hogy az állapot kaotikus, mert sok helyen a nagy mennyiségű méz és víz elegyének alkoholos erjesztésének magas alkoholtartalmú végeredményét nevezik mézsörnek, ami tévedés. Azok leginkább mézbor ok, ha pedig széndioxid is marad bennük, akkor…alkoholos erjesztés, erjesztés magasfüge, tészta, káposzta, dió, tartósítószer4
odanyi.huHagyományos erjesztés (225 l-es tölgyfahordóból) – Kisméretű tölgyfahordóban, hagyományos módon erjesztett és érlelt bor. A kisméretű hordóban való oxidatív erjesztés hatására a bor veszít gyümölcsös ízéből, de ezt bőven ellensúlyozza a tölgyfahordótól kapott ízvilág.reduktív erjesztés, erjesztés rozsdamentes, erjesztés tárolás, hagyományos erjesztés, erjesztés hl-esbio, bianca, szőlőlé, birt, szőlőfajta4
gyukli.huNémetországban nemesített szőlőfajta, mely elsődleges illatai tipikusan az új-zélandi Sauvignon Blanc-okat juttatják eszünkbe. A bogyók kíméletes feltárása és sajtolása után a borkészítés mindvégig kóracél tartályban zajlott. Az ülepített must irányított erjesztése alacsony hőfokon megy végbe, így…irányított erjesztés, erjesztés fajta, erjesztés alacsony, hűtött erjesztés, erjesztés végadatkezelő, balatonfüred, fogyasztó, pince, pincében3
orvidekipalinka.huAz ellenőrzött körülmények közötti erjesztésnek köszönhetően magas minőségű pálinka alapanyagot hozhatunk létre.irányított erjesztés, közötti erjesztés, erjesztés köszönhetőenpálinka, hoz, ízletes, fogyasztás, őrség3
palinkaabc.huAz Intelligens Erjesztés professzionális eszközei (a nyugalomra vágyó felhasználóknak…) KÍMÉLETES TERMÉBARÁT TECHNOLÓGIÁK Ez egy globális a teljes rendszert átfogó […]intellingens erjesztés, intelligens erjesztés, erjesztés professzionálispálinka, csepp, rally, főzés, alma3
elmenycentrum.hu…cukrokat alkohollá és széndioxiddá alakítja át. Az erjedés technológiától függően alacsonyabb- (alsóerjesztésű sörök) vagy magasabb (felsőerjesztésű sörök) hőmérsékleten történhet. Történhet a gyártás spontán erjesztéssel, ilyenkor az erjedést a légkörből a sörlébe bekerülő vadélesztők biztosítják.sörlé erjesztés, erjesztés hőmérséklet, erjesztés főerjedés, spontán erjesztés, erjesztés erjedéssör, soproni, söröző, naszály, lovassy3
andrasiesfiaitokaj.huA hordós erjesztést hordós érlelés követi, így alakulnak ki a hagyományos tokaji íz- és illatjegyek.oxidatív erjesztés, hordós erjesztés, erjesztés hordós, erjesztés köszönhetőenandrási, fiai, tokaj, pincészet, tokaji3
cibakhazipalinka.huA szamóca jellegzetes illata, édes karaktere fokozottan mutatkozik meg ebben a pálinkakülönlegességben, mivel a szamócát kimagozzuk az erjesztés előtt, így a magzamat, az olajos, zöld mellékízek eltűnnek. Többségében 3 lepárlási technológia blendelésével, vagyis házasításából készítjük, így íz- és…tala erjesztés, erjesztés birs, szamóca erjesztés, erjesztés magzamat, mag erjesztéspálinka, illat, szobahőmérséklet, cibakháza, pálinkafőzde3
mileboraszat.huÉrlelésre az acéltartály, illetve a hordó alkalmas, de természetesen ezekből és ezeken kívül sok más erjesztésre alkalmas edényből, tartályból a skála nagyon széles. Ebben a folyamatban a tapasztalati tudás, érzékelés, a kísérletezés és a szerencse egyaránt közre játszik. Érlelés után a bort szűrő…ez erjesztés, erjesztés alkalmasborászat, palack, érlelés, szőlő, szüret3
budaypalinka.huA hagyományos módszer szerint az erjesztést rábízhatjuk a vadélesztőkre, amelyek a cefrében külső segítség nélkül is elszaporodnak. A vadélesztők azonban kis mennyiségben jelentkeznek csak, ezért viszonylag hosszú ideig tart, amíg kellőképpen elszaporodnak. Ez alatt a baktériumok és penészek is…módszer erjesztés, erjesztés vadélesztőkrepálinka, buday, cefre, élesztő, bérfőzés2
bardosbor.huA feldolgozott szőlőből, hűtött, irányított erjesztéssel készülnek boraink, melynek jelentős része reduktív jellegű. Pincészetünk a borvidék adottságait kihasználva az illatos fehér- és rozéborok készítésére helyezi a hangsúlyt. A friss, gyümölcsös borok mellett hordós érlelésű borok is készülnek…irányított erjesztés, erjesztés bor, erjesztés reduktívborkóstoló, borvidék, pinot, pincészet, sauvignon2
veganostra.huA savanyúság természetes erjesztése sós lében régi hagyomány, amit szívesen megmutatok neked - nagyon egyszerű és könnyű folyamat. ...természetes erjesztés, erjesztés sósvegán, saláta, növényi, szósz, vegetáriánus2
szilasipince.hu…eljárásainak, továbbá figyelembe veszi a helyi adottságokat is. Ennek alapja a zúzás-bogyózás, kíméletes préselés, must ülepítése, hűtött erjesztés, reduktív érlelés. Fehér és rozé boraimat szabályozottan 14-15°C-on erjesztem, így sok értékes íz- és illatanyag marad a végtermékben. A kész…hagyományos erjesztés, erjesztés tölgyfahordó, hűtött erjesztés, erjesztés reduktívpince, szilasi, borász, pincéjében, előállítás2
italdepo.huA gondosan válogatott alapanyagoknak, a körültekintõ erjesztésnek, lepárlásnak és érlelésnek és a régi és új technikák kombinálásának köszönhetõen ez a Peruból, a bõség földjérõl érkezõ rum egészen egyedi és különleges karakterrel rendelkezik. Hosszú évek megfigyelésének és tapasztalatának…körültekintõ erjesztés, erjesztés lepárláswhisky, pezsgő, off, whiskey, likőr2
cookbooks.huFedezze fel az erjesztést Heiko Antoniewicz-zel. Ebben a rendkívüli szakácskönyvben mindent megtalál, ami az erjesztéssel (fermentálással) kapcsolatos.szakácskönyv erjesztés, erjesztés fermentáláskonyhatechnológia, chef, szakácskönyv, books, cukrász2
mentesbor.huHogyan érhető ez el? Az erjesztést a gyártó speciális, tenyésztett élesztőgomba törzsekkel, az almasav bontására pedig nemesített baktériumokat használnak, így az erjedés során semennyi, vagy csak minimális melléktermék, hisztamin képződik. Az erjesztés végén egy speciális, vegyszermentes eljárást…érhető erjesztés, erjesztés gyártó, hisztamin erjesztés, erjesztés végviszonteladó, mutat, száraz, tudástár, vegán2
fermentor.hu“Nagyon hasznosnak találtam a tanfolyamot. Olyan átfogó tudást kaptam a zöldségek erjesztésével kapcsolatban, amelyhez hasonlót keresve se találnék. Áginak köszőnhetően magabiztosan tudok alkotni, kísérletezni a konyhában.“álgabonák erjesztés, erjesztés videókurzus, zöldség erjesztés, erjesztés kapcsolatfermentor, fermentálás, tudásbázis, elolvas, videókurzus2
lengyelottopinceje.huAzon kivételes tételek közé tartozik, amelynek már nem jutott hely fahordós erjesztésre, csak acéltartályos érlelésre.fahordós erjesztés, erjesztés acéltartályosfurmint, lengyel, ottó, pince, szőlő2
fermentini.huA fermentálás (erjesztés) ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, amiben a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik…fermentálás erjesztés, erjesztés ősi, sor erjesztés, erjesztés sor, található erjesztésfermentált, savanyúság, zöldség, gyömbéres, kimchi2
innowine.huGere Tamás és Zsolt Villányi Franc, a Várerdő, Kopár és Csillagvölgy dűlőkön termett Cabernet Franc termésből készült 16 hónapos hordós és 12 hónapos palackos erjesztéssel, a bor 2016-os évjárat. Tiffán Grand Selection 2015 a Kopár, Ördögárok, Sterntal dűlők szőlőiből, 60% Cabernet Sauvignon, 20%…palackos erjesztés, erjesztés borborpatika, borkóstoló, nagykovácsi, habzó, kastély2
abcoktatasistudio.huA pálinkafőzés Magyarországon az egyik legősibb és megbecsült tevékenysége. A pálinkafőző ismeretei kiterjednek az alapanyagismeretre, a gyümölcsök feldolgozására, a cefrekészítés, erjesztés, lepárlás műveleteire a pálinkák, párlatok érlelésére, palackozására és értékesítésére.cefrekészítés erjesztés, erjesztés kierjedt, erjesztés lepárlásgépkezelő, előadó, abc, munkavédelmi, tűzvédelmi2
7-7wine.comVINIFICATIO: EGÉSZ FÜRTÖS PRÉSELÉS, SPONTÁN ERJESZTÉS 17 FOKON, ÉRLELÉS INOX TARTÁLY 4 HÓNAPspontán erjesztés, erjesztés fokpinot, noir, termőterület, generáció, spontán2
pfneiszl.hu3 hétig héjjon áztatva ° spontás erjesztés, almasav bontás ° 1 évig magyar barrique hordóban érlelt ° 1 évig palackban érleltspontás erjesztés, erjesztés almasavkékfrankos, szőlőfajta, alkoholtartalom, borász, soproni2
borkell.huOrganikusan művelt szőlőtőkék gyümölcséből, spontán erjesztéssel és hosszú héjon áztatással (25 nap ..spontán erjesztés, erjesztés hosszúillat, sauvignon, pincészet, leányka, blanc2
kényelmesvásárlás.hu…alapját a papaya enzimei, mint papain, chymopapain (fehérjebontó, aminosav felszabadító és emésztést elősegítő), lizozim (antibiotikus hatás), lipáz (zsírok bontása), a Noni és főként az erjesztés során termelődő Saccharomyces boulardii nevű hasznos bélbaktériumok képezik. Íze különlegesen finom.főként erjesztés, erjesztés sornatur, gluténmentes, kollagén, italpor, kenyér2
rozsapinceszet.huA kíméletes feldolgozást követően a keletkező mustot ülepítjük, majd ezután kezdjük erjeszteni hűtött tartályokban. Az erjesztés végén a borok fahordókba kerülnek. A must erjesztése, fajélesztő és enzimek használata nélkül történik.tartály erjesztés, erjesztés vég, must erjesztés, erjesztés fajélesztőpincészet, pince, furmint, évjárat, kiszerelés2
egeszsegesmasszazs.huDXN Vinaigrette A DXN Vinaigrette a hagyományos erjesztéssel készült rízsecet, így nyeri különleges ízvilágát és magas minőségét. Kiszerelés: 700 ml / üveg... Ár: 18 290 Ft / kiszereléshagyományos erjesztés, erjesztés készültkiszerelés, dxn, tea, spirulina, kivonat2
sarosdi.hu…illő feldolgozási, érlelési technológiával készülhet. A Pincében ugyanúgy jelen van a modern technika, technológia, mint a régi, hagyományos fahordók. Fehér és rozé borainkat reduktív erjesztéssel készítjük, ezzel megőrizve a szőlőfajtákra jellemző gyümölcsös ízt, illatot és a bor üdeségét.reduktív erjesztés, erjesztés megőrizve, történő erjesztés, erjesztés hónapospince, szekszárdi, saláta, sauvignon, cabernet2
mendlerpince.huFehér és Rosé borait oxigén mentes környezetben, reduktív módon, azaz hűtött-irányított erjesztéssel készíti. A vörös borait a régi hagyományos eljárással, nyílt kádas folyamatos törkölykalapos áztatással”csömöszöléses” módszerrel és minimum 1 éves fahordós érleléssel állítja elő."hűtött-irányított erjesztés, erjesztés vörös, feldolgozás erjesztés, erjesztés léthajós-bajai, pince, száraz, pincesor2
anemonapalinka.huA nem megfelelően előállított cefre sokat ront a pálinka minőségén, ezért a gyümölcs, a feldolgozás és az erjesztés a legmeghatározóbb része a pálinka készítésének. Csak jó cefréből lehet kiváló párlatot készíteni!feldolgozás erjesztés, erjesztés meghatározópálinka, pálinkaház, dunaalmás, főzés, előállított2
rusa.huA legrégibb tartósítási eljárás a természetes, vagy a tejsavas erjesztés, ahol a sav magában a termékben keletkezik. Így állítható elő például a legismertebb savanyúság, a savanyú káposzta. Mesterséges, vagy kémiai savanyítással készülnek az „ecetes” savanyúságok, mint például az uborka, paprika…tejsavas erjesztés, erjesztés sav, óta erjesztés, erjesztés élelmiszersavanyúság, káposzta, vecsési, zöldség, vecsés2
alinox.huTermékeinket több típusban, egyedi kivitelben ajánljuk. Készítünk hűthető, fűthető, szigetelt kivitelű, vagy akár különböző típusú keverővel rendelkező, irányított erjesztés hűtéstechnológiával ellátott fermentáló tartályt is.irányított erjesztés, erjesztés hűtéstechnológia, erjesztés technológiatartály, fermentációs, előállítás, irányított, élelmiszeripari2
raczlilla.comPezsgőinket minden évben hagyományos palackos erjesztéssel (méthode traditionnelle) készítjük.palackos erjesztés, erjesztés méthodepezsgő, lilla, rácz, brut, palack2
ciposterilizator.huA lábszag és cipők kellemetlen szaga az izzadság (ezek önmagukban szagtalanok!) baktériumok általi erjesztésének a következménye, mely során kellemtelen, főleg kéntartalmú gázok keletkeznek. A PODOS cipősterilizátor közvetlenül, azaz a baktériumokra hat, azokat pusztítja el, így nincs erjedés…általi erjesztés, erjesztés következménycipő, uvc, ózon, fertőtlenítés, körömgomba1
negy80.huNaturális, a borvidék sajátosságait bemutató borok készítésére törekszünk korszerű technológiák felhasználásával: A pincébe csak minőségi, egészséges szőlő kerül be. Kézműves borainkat spontán erjesztéssel készitjük, mely módszer előnye, hogy a kitűnő minőségű mustból ízgazdagabb, egyénibb borok…spontán erjesztés, erjesztés módszerzeus, rajnai, rizling, badacsonyi, badacsony1
foodscience.org.hu…(RO, NF, UF, MF), a pervaporáció, és olyan anyagátadási műveletek, mint az abszorpció, desztilláció, ahol a membránmodult a két fázis érintkeztetésére használjuk. Sikeres alkalmazások: aroma- és vitamindús gyümölcslevek, homoktövis-lé, biológiai erjesztéssel előállított ecet, növényolaj.biológiai erjesztés, erjesztés előállítottkutatási, okf, kuratórium, egyetemi, testület1
agro-store.huAromafelszabadító, hidegtűrő borélesztő fehérbor és gyümölcscefre erjesztéshez. Illatos, ...gyümölcscefre erjesztés, erjesztés illatosnettó, módosító, vetőmag, műtrágya, napraforgó1
hotelgabriella.huA badacsonyi rózsakő a kéknyelű és a budai zöld keresztezéséből létrejött fajta különleges ízvilágában a vulkáni talaj is megjelenik. A szüret után irányított, hűtött erjesztést végeztek, hogy megmaradjanak az íz- és aromaanyagok, majd finomseprőn érlelték a nedűt.hűtött erjesztés, erjesztés aromaanyagokgabriella, , néző, vízimalom, pótágyazható1
danielpince.huLösz, tégla, és fa az ízképző környezet. Fehérre meszelt fal, gyurgyalag fészkel a partoldalban. Nyitott erjesztés, hagyjuk a bort úgy megszületni, ahogy akar. Két év gesztenyebarnára égetett magyar tölgyfahordókban. Évtizedes párlatok, sűrű lekvárok, dió és illatos füvek, melyekből cseppenként…nyitott erjesztés, erjesztés borpince, dániel, párlat, vörösbor, szekszárd1
hutomuto.huHűtő-Műtő Borászati Hűtéstechnika Főoldal Magunkról Szolgáltatások Elérhetősegek Borászati hűtés-fűtés Az irányított erjesztés Hűtő-fűtő rendszereink Hőcserélők Borvidékek, Referenciák Kölcsönzés Folyadékhűtők Ipari technológiai hűtés Hűtőkamrák Épületklimatizálás Szerviz Artscape Design Studioirányított erjesztés, erjesztés hűtő-fűtőfolyadékhűtő, kölcsönzés, borászati, hűtőkamra, hűtő1
illyeskuria.huAz erjesztést követően a bor mecseknádasdi tölgyfa hordóba kerül és fajtától függően 6 – 12 hónapig érlelődik tovább. A hordós érlelést kövezően a bor szűretlenül és derítetlenül kerül a palackba. A borkészítés minden fázisában arra törekszünk, hogy minimális beavatkozással, a legtermészetesebb…illyés, kúria, organikus, szekszárdi, szekszárd1
kratea.huA népszerű piros, zöld és fehér erezetű fajták mellett kaphatók sárgának és barnának elnevezett különleges, erjesztéssel készült típusok is. Folyamatosan bővítjük a választékot, ügyelve arra, hogy csak a legjobb minőségű fajtákat kínáljuk.különleges erjesztés, erjesztés készültkratom, red, borneo, speciosa, thai1
frootie.huA kisüzemi eljárással készülő sörkülönlegességek a magas minőségű összetevőknek, illetve a hosszú erjesztésnek köszönhetik ínycsiklandó ízüket. Sörfőző mestereink gondossága a sör minden cseppjében érződik.hosszú erjesztés, erjesztés ínycsiklandósör, gyümölcsös, misszió, zamatos, illat1
vakuumcsomagolo.hu…természetes adalékanyagokat, de tartósítószer mentes eljárások voltak, úgy mint: befőzés, aszalás, pácolás, kandírozás, blansírozás, szárítás, erjesztés, savanyítés, kovászolás. Mára az is előfordul, például a befőzésnél, hogy valamilyen adalékanyagot használunk a tartósítás hatákonyságának…szárítás erjesztés, erjesztés savanyítésvákuumcsomagoló, borászati, edény, vákuum, dugó1
molnarpinceszet.huNéhány szót a technológiáról. Oxidatív borok előállításával foglalkozunk, irányított erjesztést alkalmazunk. Az illatos fehér fajtákat 8-12órán át héján áztatjuk az intenzív íz és illatanyagok kinyerése céljából. A vörös szőlőt 2-5 hétig héján erjesztjük, 24-36 hónapig 5 és 10 hl-es ászok hordóban…irányított erjesztés, erjesztés illatospincészet, molnár, eger, pince, szépasszony-völgy1
szappanospince.huBoraink előállítása kézi szürettel, kék szőlő esetén nyitott kádas erjesztéssel, oxidatív eljárással készülnek. A szőlő feldolgozásánál az erjedés a pincére jellemző vadélesztőkkel, spontán megindul és megtörténik, az almasav bontás még a kádon, héjon megtörténik. A hosszabb héjon tartás…kádas erjesztés, erjesztés oxidatívszappanos, pincészet, ölelés, pince, ozora1
bajnoczypince.huAz ÖRÖMKÖNNY név alatt kínált borainkat a szekszárdi területünkön termett kékszőlőből készítjük, ezzel “elmélyítve” a badacsonyi borokból álló választékunkat. Szekszárdon Kékfrankost vagy Cabernet Franc-t termelünk, amelyekből elsősorban komoly, testes vörösborokat készítünk. Ezek a tételek…hagyományos erjesztés, erjesztés fahordóspince, györgy-hegy, badacsonyi, olaszrizling, érlelés1
takarmanytarolas.hu…napi kapcsolatban. A beszélgetések folyamán kiderült, hogy a legtöbb kis, illetve közepes tehenész telepnek gondot okoz a takarmányok tárolása, erjesztése. Ekkor kerültünk kapcsolatba egy viszonylag új és gazdaságos tárolási módszerrel melyhez az AG-BAG Hungária Kft. biztosított megfelelő…tárolás erjesztés, erjesztés kapcsolattakarmány, takarmányozás, melléktermék, kiegészítés, pillangós1
elofloras.hu1 csapott adag kultúrát 1-5 kg nyersanyag erjesztéséhez ajánljuk, a csomagban adagolókanalat is találsz.nyersanyag erjesztés, erjesztés csomagjoghurt, növényi, kefir, sajt, élőflórás1
happyfishing.huAz erjesztett alapú (büdös) etetőanyagokat újra felkapták, ami ugye egyáltalán nem új találmány. Az erjesztett etetőanyag kétféleképpen készülhet házilag. Vajsavas erjesztéssel és tejsavas erjesztéssel. A különbség a végtermék, szagában rejlik, (illetve az erjedésben). A kukorica a…vajsavas erjesztés, erjesztés tejsavas, tejsavas erjesztés, erjesztés különbséghorgászat, horgász, frissítve, adatlap, elolvas1
hagabalazs.hu• általános borászati szaktanácsadás • borászati technológia tervezése és igényekhez igazítása • feldolgozás tervezése és szervezése • erjesztés technológiai tanácsadás • érlelés technológia tervezése vagy igényekhez igazítása • borhibák javítása vagy probléma kezelése • borstabilizálási és…szervezés erjesztés, erjesztés technológiaibalázs, borászat, borászati, szőlészeti, szaktanácsadás1
stdonat.hu15 hektáros birtokméret, ökológiai művelés, kíméletes feldolgozás, rövid héjon tartás, spontán erjesztés és hosszú érlelés. Csopak, Tihany és a Káli-medence egyedi karakterét kifejező borokat készítünk.spontán erjesztés, erjesztés hosszúdonát, szőlő, mondás, birt, csopak1
benedictusbor.huKiváló minőségű cabernet sauvignon és merlot szőlő szolgált alapanyagául e házasításnak. Hosszas héjon erjesztés után, 4 hónap barikhordós érlelést kapott. Gyümölcsös íze a francia tölgy tanninjaival egészül ki, gazdag íz világú, de nem túl nehézkes vörösbor. Kiváló példája a Balatoni vörösboroknak.héj erjesztés, erjesztés hónapwebhely, birtok, olaszrizling, balatoni, szőlő1
alcoholsystem.huGabonából kitűnő minőségű finomszesz vagy neutrális alkohol (ENA) állítható elõ. Ezen folyamat technológiai lépcsõi a következõk: 1. Gabona feldolgozás és hidrolízis. (õrlés, hígítás, hõkezelés, enzimes folyósítás és cukrosítás). 2. Fermentáció (erjesztés). 3. Desztilláció (lepárlás, koncentrálás…fermentáció erjesztés, erjesztés desztillációrozsdamentes, vörösréz, bioetanol, szesz, gabona1
almagyar.huEger első osztályú dűlőiről összesen 8 hektárról szüretelünk. Naturális boraink Csutorás Ferenc pincéjében készülnek ászokhordókban és fakácikban spontán erjesztéssel, mellőzve a technológiai beavatkozásokat.spontán erjesztés, erjesztés mellőzveérseki, szőlőbirtok, ültetvény, borterasz, spontán1
sanyinyarikonyhaja.hu📗A gigant kimchim ehetővé érett. Ma is átforgattam. Igazi vitamin bomba és az íze csodás. Még szójaszószt tettem rá és chili pelyhet. A salátánk egy tejsavas erjesztésen megy keresztül. Az erjesztő üvegem foglalt volt ezért tettem jobb híján a kuktába. Az a fontos, hogy el legyen zárva a külső…tejsavas erjesztés, erjesztés erjesztőhúsétel, címkék, sanyi, közzétéve, fogyókúra1
kossuthpince.huA fehér szőlőt szabályozott hőmérsékletű erjesztéssel, reduktív technológiával feldolgozva, finom üde gyümölcs illatú bor előállítására van lehetőségünk. A kékszőlőből készült vörös borainknál pedig ászokhordós érleléssel, kiemelkedő minőséget tudunk elérni.hőmérsékletű erjesztés, erjesztés reduktívkossuth, pince, kiskőrös, szövetkezet, szőlő1
kissattilabor.hu1. Kézi vagy gépi szüretet követően a bogyókat leválasztjuk a kocsánytól majd megroppantjuk a bogyókat felkészülve az erjesztéshezmátrai, mátra, borvidék, olaszrizling, vörös1
szabovino.huA vörösborok 2-4 hetes héjjon erjesztése után, fahordóban érlelődnek tovább. Valódi ízüket (vörösborok esetén) 1,5-2 év uán érezhetjük.hetes erjesztés, erjesztés fahordószabó, pince, szőlő, noszvaj, borkészítés1
kerysavanyusag.huA nyár igazi slágere. Tejsavas erjesztéssel előállított savanyúság. Nemcsak édes-savanyú vagy szimplán savanyú, hanem több annál. Egyszerre sós, savanyú, kicsit csípősen-erjedt. Kívül roppanós, ugyanakkor belül puha.tejsavas erjesztés, erjesztés előállítottédesítőszer, cukor, káposzta, savanyúság, kéry1
csoborpinceszet.huKiváló Chardonnay alapborból, a palackban történô erjesztésnek és érlelésnek köszönheti pezsgőnk a különleges minôségét. Klasszikus eljárás során keletkezett finom buborékok gazdagítják. A száraz pezsgõt kedvelõknek ajánljuk, 4—8 °C-on fogyasztva.történô erjesztés, erjesztés érlelésagárd, pincészet, száraz, székesfehérvár, velencei-tó1
kaveszem.hu…ár 34 590 Ft VINAIGRETTE A DXN Vinaigrette gondosan válogatott rizs ecetből és Ganoderma lucidumból készül. A DXN Vinaigrette a hagyományos erjesztéssel készül így nyeri különleges ízvilágát, és magas minőségét. Csomag mérete: 700 ml – Fogyasztói ár -17 415 Ft – Regisztrált felhasználói ár 13…hagyományos erjesztés, erjesztés különlegesétrend, higiéniai, ganoderma, bőrápolási, dxn1
bulyakipalinka.huReális ár, magas minőség. Termékeink alapanyagát gondos szakértelemmel termesztett magyar gyümölcs adja, mely precíz válogatás után kerül hozzánk. Irányított erjesztést követően nagy figyelemmel kísérjük a pálinka útját az üsttől a palackig. Mindezt gyors kiszolgálással kínáljuk, házhoz szállítva.irányított erjesztés, erjesztés követőpálinka, termésű, nagykörű, ágyas, cseresznye1
neiner.huŐcsényi-hegy dűlő termése, hagyományos módon, nyílt erjesztéssel készült elegáns bor. Mély, ...nyílt erjesztés, erjesztés készültpince, merlot, szekszárd, olaszrizling, évszázad1
ridegpalinka.huA program főzdebemutatással indul. A vendégek tapasztalt szakember előadásában és vezetésével megismerhetik a cefrézés, erjesztés és pálinkafőzés teljes folyamatát, technológiáját (a magán-pálinkafőzők tanácsokat is kaphatnak), és az elkészült pálinkák kezelését, palackozását.cefrézés erjesztés, erjesztés pálinkafőzéspálinka, rideg, pálinkafőzde, paks, bérfőzés1
grappanet.huA grappa az egyik legismertebb és legrégebbi párlatok közé tartozik, és Olaszországban készül, mint az ország nemzeti itala. Ez egyfajta pálinka, amelyet a borkészítés során keletkező szőlőhéjak és magvak erjesztéséből és lepárlásából állítanak elő. A grappa a hagyomány és a szenvedély szimbóluma…magvak erjesztés, erjesztés lepárlásgrappa, berta, párlat, olaszország, szőlő1
thomasmenner.huNémet technológiánk az egyik legmodernebb, amelyet manapság a prémium minőségű sörök gyártásához világszerte használnak. Lehetővé tesz alsó- és felső erjesztéses eljárást, vagy akár a legrégibb, nyílt erjesztést is. Minden technológiai szakaszt a lehető legpontosabban tudunk megvalósítani, ami…nyílt erjesztés, erjesztés technológiaisör, thomas, apátsági, tradíció, pannonhalma1
palinkakoztarsasag.hu…A kóstolás közben megpróbáltuk bemutatni a pálinkakészítés fortélyait. Ennek átadásához Bóday Ádám barátom előadásai nyújtottak nekünk élvezetes perceket. Ő a mindentudás egyetemét képes egy pálinkás pohárba tölteni. Szó esett a gyümölcsökről, a cefrézésről, az erjesztésről és a főzés lényegéről.cefrézés erjesztés, erjesztés főzéspálinka, hatos, alma, megjegyzés, műsor1
kellerpince.huTöbb kék szőlő mustjából, musttisztítást követően hűtött, irányított erjesztéssel készül. Hagyma pír színe és friss gyümölcsös íze jellemzi. Fogyasztását enyhe szénsav érzet teszi könnyedé.irányított erjesztés, erjesztés hagymakeller, pince, pincészet, fogyasztás, illat1
alapbor.huPezsgő – Borászatunk method classic – palackos erjesztésű – pezsgőket készít, jellemzően Furmint szőlőből. Szeptember eleji szüretből származó alacsony alkoholú, magas savú alapbor második erjesztése, amikor a buborékok születnek, a saját pezsgős palackjában történik. Másfél, két éves érlelés után…második erjesztés, erjesztés buboréktokaji, tarcal, tokaj, pince, szőlő1
bor-asz.hu…is, amikor terméscsúcsokat döntöttek a termelők. A tárolókapacitás viszont változatlan űrtartalmú maradt minek következtében nem fért el az erjesztésre szánt must. Hát le kellett belőle engedni és fahordóban a szőlőszemektől távol (melyek legtöbb esetben a színanyagokat tartalmazzák) csak a…következtében erjesztés, erjesztés szántrosé, borkereskedés, termelő, fogyasztó, évjárat1
elip.hua partnereink körében. Bátran állíthatjuk, hogy volt már lehetőségünk szinte az összes élelmiszer ipari művelet (termék fogadás, előkészítés, továbbítás, szétválasztás, összekeverés, erjesztés, hűtés-fűtés, tárolás, csomagolás) elvégzését segítő eszköz fejlesztésében és kivitelezésében közreműködni.összekeverés erjesztés, erjesztés hűtés-fűtésélelmiszeripari, tésztakészítés, bevonás, hűtőrendszer, szervizelés1
kakaoland.huMivel a friss kakaóbab élvezhetetlen, ezért további feldolgozást igényel. A kakaóbabot tárolókba gyűjtik és erjedni hagyják. Ezalatt a 4-6 napig tartó erjesztés alatt kezd kialakulni a kakaó jellegzetes illata és aromája. Az érés miatt a kakaóbabban lévő cukor előbb alkohollá, majd ecetsavvá…tartó erjesztés, erjesztés kakaókakaópor, kakaó, század, kakaóbab, holland1
malikpince.huTermészethű borokat készítünk. A fajtakiválasztás, a szőlőművelés és a borkészítés is hagyományos módon történik. A borok minden esetben fahordós erjesztés és érlelés után, a megfelelő ideig tartó palackérlelés után kerülnek piacra.fahordós erjesztés, erjesztés érleléspince, badacsony, budai, kéknyelű, badacsonyi1
melispekseg.huAz élesztő eredete: régen a kovász használatával és a “titokzatos erjesztés” által jelentősen javult a termékek minősége, az élesztő oxigén jelenlétében és oxigén nélkül is életképes. Ha van oxigén, az élesztő szaporodik; ha nincs oxigén, elkezd erjedni. Az erjedés időtartamának nagy hatása van a…titokzatos erjesztés, erjesztés jelentősmacaron, pékség, ala, tészta, kenyér1
kincsunkazecet.huAzonban az ecet nem mindig az emberi emlékezet metaforikus ízét jelenti, s nem csupán emlékezetet tisztító-metaforája a költészetnek vagy az emlékezetkultúrának — nagyon is valóságos anyagi matéria. Triviális „anyag” is — a „szesztartalmú anyagokból erjesztéssel vagy fából száraz lepárlással…anyag erjesztés, erjesztés faecet, kincs, kovács, lugosi, ambrus1
firmanszkypince.huJellemzően száraz borokat készítünk, mint a Furmint Hárslevelű Cuvée az Agyag-dűlőből, a Tokaj Wild Furmint a Dongó dűlőből és a hagyományos palackos erjesztéssel készített Extra Brut Tokaji Pezsgő a Sátor-hegyről. A 2021-es remek évjáratnak köszönhetően sikerült egy igazán izgalmas késői…palackos erjesztés, erjesztés készítettpincészet, északnyugati, tokaj-hegyalja, szőlő, dűlő1
lisztpinceszet.huEltökélt törekvésünk a magas minőség elérése és hosszú távú fenntartása. A Szekszárd északi bejáratánál lévő pincészetünk vörösbor erjesztő tér kapacitása közel 4000 hl, fehér és rosé bor erjesztéséhez közel 3500 hl-t használunk. Domboldalba vájt pincerendszerünkben 50 db ászokhordó és 300 db…bor erjesztés, erjesztés közelliszt, pincészet, borcsalád, szekszárdi, borvidék1
bognarbirtok.huPálinkáinkat kizárólag a saját birtokunkon termesztett gyümölcsökből készítjük, így biztosítjuk az alapanyagok magas minőségét. Gondos válogatás és alapos mosás után cefrézzük, amelyet irányított erjesztés követ. A kierjedt cefre lepárlásáról és palackozásáról Cserszegtomajon a Schmitz…irányított erjesztés, erjesztés kierjedtbirtok, gyümölcsök, termesztett, pálinka, gazdaság1
aklan-pince.huFahordós erjesztéssel és érleléssel készítjük a vörösbor-eceteinket. 3 fajta fűszeres változatot gyártunk. Egy kis musttal tesszük lágyabbá a pikáns kulináris élvezetet.fahordós erjesztés, erjesztés érlelésfűszeres, pince, cabernet, chardonnay, franc1
borecet.huTermékeink természetes módon, biológiai erjesztéssel készülnek, megőrizve az alapanyagok jellegzetességeit. Nem tartalmaznak tartósító és adalékanyagot.biológiai erjesztés, erjesztés megőrizveecet, borecet, diéta, balzsamecet, 1
bew2012.huEredetét tekintve, az ilyen protein a tej erjesztésének klasszikus terméke. Ma már nélkülözhetetlen összetevője az egészséges izomnövelési folyamatnak és az erős test kialakulásának.tej erjesztés, erjesztés klasszikusseditor, vénás, konzerv, hátizsák, varrógép1
csikisorozo-mechwart.huA nagy hidegnek viszont volt egy jó oldala is: kora ősztől egészen késő tavaszig volt a helyes erjesztéshez és a megfelelő tároláshoz elengedhetetlen jég az Olt folyón.helyes erjesztés, erjesztés megfelelőcsíki, sör, mechwart, asztalfoglalás, liget1
borsikapince.huEllentétes irányok, mozgások, egyenes és girbegurba utak találkozásait hangoljuk össze a Borsika Pincében. Miután megszületett a bor, hosszan, türelmesen fekszik a palackokban, majd a pohárba kerülve izeg-mozog és kipárologja minden kis történetét. Boraink spontán erjesztéssel készülnek, a lehető…spontán erjesztés, erjesztés lehetőborsika, pince, szőlőbirtok, borvidék, újítás1
deakpince.huVállalkozásom egy kis ültetvényen, családi gazdálkodásban működő pincészet. A szőlő művelését -metszés, zöld munka, terméskorlátozás, szüret - odaadással saját magam végzem. A terület a hajósi borvidéken található és jelenleg 2000 palack bor előállítására ad lehetőséget. A pince abban különleges…must erjesztés, erjesztés borpince, deák, amfóra, kalocsa, érlelt1
pallboraszat.huA szőlőszemek a bogyozógépből egy saválló acél vörösboros erjesztőtartályba (4) kerülnek, ahol körfejtéses technológiával zárt rendszerben történik az erjesztés. Ezt követően a kierjedt cefre a pneumatikus tankprésbe (5) kerül, ahol kíméletes préseléssel kinyerjük a színlevet a bogyókból. Ezt…rendszer erjesztés, erjesztés követőborászat, kékfrankos, páll, ér, merlot1
schunkpince.huC abernet Sauvignon és Merlot fajtáinkkal bebizonyítottuk, hogy a Mecsek déli lankáin nemcsak kiváló minőségű fehér, hanem prémium kategóriájú vörösborokat is lehet készíteni. Családi vállalkozásban működtetett kis borászatunkban a fehérborok elsősorban reduktív technológiával acéltartályos…acéltartályos erjesztés, erjesztés vörösborsch, pince, hosszúhetény, borászat, borvidék1
garamvari.huAz alacsony hőmérsékleten, a palackban lassan és finoman végbemenő erjesztés és ugyanabban a palackban a hosszú (24-36 hónap) érlelési idő alatt bekövetkező élesztő-autolízis szavatolja a tradicionális pezsgőjelleg maradéktalan kialakulását.végbemenő erjesztés, erjesztés ugyanazpezsgő, szőlőbirtok, odafigyelés, generáció, készítve1
czimeres.huVéleményünk szerint a pálinkafőzés végeredményét nagyrészt a jóminőségű alapanyag, és az erjesztés sikere adja. Mindehhez viszont szükséges még a szaktudás, mely nélkül elképzelhetetlen az, hogy prémium kategóriás pálinkát kapjon.alapanyag erjesztés, erjesztés sikerpálinka, etyeki, szőlő, bérfőzés, személyzet1
jagodicspince.huBorkészítési technológia: Reduktív, irányított erjesztés: a vörösboroknál zárt héjon erjesztés acéltartályban, a fehérbornál, rose-nél reduktív erjesztés hűtéssel. Valamint fahordós érlelés, tárolásirányított erjesztés, erjesztés vörösbor, héj erjesztés, erjesztés acéltartály, reduktív erjesztéspince, sauvignon, szőlő, chardonnay, cabernet1
bekassy.huCsaládunk a Badacsony legjobb déli lejtőin az 1840-es évek óta töretlenül szőlészkedik és termel bort, ma is ugyanabban a szellemiségben, mint az elmúlt 180 évben: kizárólag spontán erjesztéssel, a fajták és a termőhely sajátosságait érvényesítve, a lehető legkisebb beavatkozással.spontán erjesztés, erjesztés fajtabadacsony, borászat, töretlen, lejtői, déli1
stroblpince.huPincénk a NESZMÉLYI BORVIDÉKEN , a baji Nagysikár-hegyen található. Fehér és Rosé borokat fajélesztős beoltással, irányított erjesztéssel, reduktív technologiával készítjük. A kékszőlőből készülő vörös borok héjon erjesztve, ászokban érlelve készülnek.irányított erjesztés, erjesztés reduktívpince, sauvignon, érlelt, hordó, illat1
nyolcasbor.huÖsszetételében tramini (70%) és királyleányka (30%). Színe a héjon erjesztés miatt narancsos. Illata édes tónusú, a tramini fajtajegyekre emlékeztet. Ízében enyhén csersavas, közepes testű. Inkább szofisztikált mint robosztus. Egyedi, különleges élmény!szín erjesztés, erjesztés narancsoseger, borbár, nyolcas, szőlő, dűlő1
svabborhaz.hu…a fogyasztóink asztalára tenni. Az egész borászati folyamat során a legfontosabb szempont a tisztaságra való törekvés. A fehér- és rozémustot erjesztés előtt tisztítjuk, a színtiszta tükrös mustot alacsony hőfokon erjesztjük borrá; így tudjuk a szőlő frissességét és gyümölcsösségét borainkba…rozémustot erjesztés, erjesztés színtisztaborház, sváb, palack, szikvíz, húsvéti1
felnottkepzes-nmszc.huA pálinkakészítő pálinkafőzéshez, készítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi az cefrekészítést és erjesztést és a kierjedt cefre kezelését, lepárlását, a köztestermék - nyers párlat kezelését, érlelését, az elkészült pálinkát, - gyümölcs- vagy borpárlatot - a…cefrekészítés erjesztés, erjesztés kierjedtbizonyítvány, szakképzési, vármegyei, nógrád, védőgázas1
apatsagipinceszet.huHárom kékszőlőfajtánk (cabernet (cabernet franc, franc, merlot, merlot, pinot pinot noir) noir) házasítása, amely amely három dűlőben termett. termett. Acéltartályos erjesztés és kisfahordós érlelés …acéltartályos erjesztés, erjesztés kisfahordóspincészet, pannonhalmi, vörös, pinot, apátsági1
coffeepreneur.hu12 órás nedves erjesztés után emelt ágyakon lett szárítva a legmagasabb minőség érdekében.nedves erjesztés, erjesztés emeltédes, variálható, állítható, pörkölés, arabica1
vinopedia.huA pezsgő készítése során, a palackban történő erjesztést követően elhalt élesztő keletkezik, amelyet a pezsgőspalack nyakába ráznak. ...történő erjesztés, erjesztés követőborvidék, tudástár, borászati, témakör, borfajta1
rozsapalinka.huVállaljuk gyümölcsök gépi magozását, darálását, vagy bízza ránk a gyümölcsöt és mi az összes cefrézési feladatot átvállaljuk majd az erjesztést, kifőzést követően átadjuk a kész pálinkát.feladat erjesztés, erjesztés kifőzéspálinka, bérfőzés, rózsa, pálinkafőzés, aroma1
okospajz.huTejsavas erjesztésnél nincs szükség hőkezelésre, ezáltal megőrzi a zöldség a teljes vitamin és ásványi anyag tartalmát, probiotikum mennyiségét.tejsavas erjesztés, erjesztés szükségfermentált, zöldség, sárgarépa, csalamádé, lilakáposzta1
papaieleskamra.huBio fehér káposztából, tejsavas erjesztéssel készül ez a kellemesen enyhe ízvilágú savanyúkáposztalé. Alacsony, természetesen előforduló cukortartalmának köszönhetően fogyasztása szénhidrátszegény étrendbe is tökéletesen beilleszthető. Téli C vitamin forrás és probiotikum! Összetevők: bio…tejsavas erjesztés, erjesztés kellemespápai, éléskamra, sajt, products, gyógynövény1
palinkavizsgalatok.huA rézkészülékben főzött pálinka emellett rezet tartalmazhat, a csonthéjas gyümölcsökből pedig hidrogén-cianid kerülhet a pálinkába. Megjelenhetnek olyan egyéb szennyező, egyben mérgező anyagok is, amik a rossz gyümölcs alapanyag és a helytelen erjesztés miatt keletkeznek. Tehát mielőtt…helytelen erjesztés, erjesztés mielőttpálinka, analitika, főz, mérés, réz1
deutschestheater.huA whiskey előállítása a gabonafélék, például árpa, rozs, kukorica vagy búza alkoholos erjesztésével kezdődik. A főzetet aztán tölgyfahordókban érlelik, ahol az évek során különféle ízjegyeket és karaktert kap az ital. Számos típusa létezik, köztük a skót single malt, az ír blend, a bourbon az…alkoholos erjesztés, erjesztés főzetseditor, címke, cipő, színház, whiskey1
kaloimrepinceszet.huFajták: Széles a szortiment. Összesen 24 féle fajtával dolgozunk, ebből 12 a számottevő, meghatározó. Szívügyünk a Turán fajta, és a belőle születő vörös aszú. Erjesztés, technológia: Tradícionális, hagyományos. A saját pinceflórában kialakult természetes élesztők erjesztenek. Prést nem használunk.aszú erjesztés, erjesztés technológiaimre, borászat, borkóstoló, adottság, szomolya1
vardadrink.hu…érdekében. Feldolgozása paszírozással történik, mely során mag nélkül kerül bele a friss gyümölcshús a hűtött erjesztő tartályokba. Ezután kezdődik az irányított és gondosan felügyelt erjesztés. Így születik a kiváló minőségű Exclusive málna pálinka, amit mi csak a pálinkák királynőjének nevezünk.felügyelt erjesztés, erjesztés kiválópálinka, várda, vodka, nicolaus, játékszabályzat1
pinterpalinka.huMagamat adom – évtizedek óta a pálinkafőzésben. 1992 óta bérfőzésben, 2007 óta pedig a kereskedelmi pálinkafőzés világában. A vállalkozás Édesapám inspirációja által született meg, innen ered a Pintér Pálinka nevünk. A név kötelez, ezért az alapanyag beszerzésétől, az erjesztésen és a lepárláson…beszerzés erjesztés, erjesztés lepárláspálinka, pintér, pálinkafőzés, bérfőzés, ezüst1
galagonyas.huA limited sorozat méltán nagy vörösbora. A termőhely, a fajta és az újvilági stílus találkozása. Mátrából, tökéletesen beérett syrah szőlőből készített, reduktív tétel. Hidegen, héjon erjesztés és kíméletes érlelés eredménye a kifinomult érett piros bogyós gyümölcsösség, mentás - eukaliptuszos…hideg erjesztés, erjesztés kíméleteshabzó, szőlő, gyümölcsösség, életérzés, furmint1
kofejtopince.huOlaszrizling több kicsi területen is terem főleg Somló hegy nyugati oldalán. A különböző korú ültetvények és a több szüreti időpont, valamint az erjesztésre és érlelésre használt hordók sokfélesége sok-sok önálló egyéniséggel bíró Olaszrizling bort eredményez. Ebből választom ki azt a pár hordót…időpont erjesztés, erjesztés érleléskőfejtő, pince, somlói, szőlő, hordó1
makpalinka.huA pálinka egy hagyományos magyar gyümölcspárlat és a gyümölcsök erjesztésével és lepárlásával állítják elő. A pálinka ízesítő aromák használata Tovább>>>gyümölcs erjesztés, erjesztés lepárláspálinka, mák, panyolai, likőr, mákos1
harslevelu.huA Kincsem dűlő legmagasabb parcelláiról szüretelt hárslevelű szőlőből készült bor, amelyben a fajtakarter mellett már fiatalon is érződik a vulkáni kőzetek erős ásványossága. Erjesztése és érlelése fahordóban történt. Markánsabb savak éreztetik, hogy hosszabb érlelésű borról van szó.ásványosság erjesztés, erjesztés érleléshárslevelű, aszú, szőlő, tokaji, száraz1
erzsebetpince.huKözponti pincénk Tokaj belvárosában található, és története az 1700 évekre nyúlik vissza. Az orosz borvásárló bizottság használta a pincét a 18. században, erjesztésre és tárolásra, hogy ellássa Erzsébet cárnőt és az orosz cári udvart tokaji borral.század erjesztés, erjesztés tároláspince, erzsébet, borászat, tokaj, szőlőterület1
testunk.huEgy frissítő nyári italra vágysz, de valami újra gondolnál? Szeretnéd élvezni a probiotikus tejitalok előnyeit, de ilyen nincs otthon? Az Ayran a tökéletesen tenyésztett tejital – nem igazán igényel semmilyen erjesztést, és mindössze 2 perc alatt kész. Van egy nagyon … Continuedsemmilyen erjesztés, erjesztés mindösszeadmin, diéta, spirulina, biloba, koronavírus1
holtido.huA mai napig, a betegség, mint egy rendszer folyamat. A teacserje zöld leveleit gőzölik, így a benne található anyagok nem oxidálódnak, mint a fekete vagy oolong tea erjesztés által elkészített leveleiben. Például, mint például a metotrexát.tea erjesztés, erjesztés elkészítettpikkelysömör, folt, vörös, hiv, népi1
deliziagourmet.hu”Nomen est omen”, azaz egy isteni ital Szlovéniából. Palackos erjesztéssel és érleléssel készül, mint a francia champagne-ok.palackos erjesztés, erjesztés érlelésgourmet, finomság, ajándékutalvány, fűszer, ajándékcsomag1
szemereypince.hu2014 -től teremtettük meg a feltételeit egy modern reduktív, irányított erjesztésre alkalmas pince kialakításának, az autentikus családi présház mellett.irányított erjesztés, erjesztés alkalmaspince, gyümölcsös, borkínálat, borkóstoló, bájos1
bortunder.hu…ledobták már a láncot…) Nade, a perbáliak ropogós nyúlmája maga volt a tökély, amit egy MÁD Furminttal szorítottunk le 2013-ból. Még mindig friss savak, ásványosság Tokajból, acéltartályos erjesztés. Nagyon szép ivású bor, mindig megbízható, savak és citrusok ropognak együtt a nyúlmáj ropogóssal.acéltartályos erjesztés, erjesztés szépspárga, pincészet, aszú, palack, pinot1
borvizsgalat.hu…kis mennyiségben előforduló egyéb anyagok képezik. A bor extraktanyagainak jelentős részét glicerin adja. A vörösborok a feldolgozásmód, (héjon erjesztés) miatt nagyobb extrakttartalmúak a fehéreknél. A bor testességét az extrakttartalma határozza meg. Minél magasabb a bor extrakttartalma, annál…feldolgozásmód erjesztés, erjesztés extrakttartalmúakcukor, eltérés, megengedett, erjedés, labor1
netbiobolt.huEgy olyan cukoralkoholról van szó, mely természetes módon fordul elő gombákban, gyümölcsökben, zöldségekben, valamint néhány erjesztéssel készült ételben, például a sajtban, borban, szójaszószban. Előállítása teljesen természetes körülmények között zajlik: erjesztéssel (fermentáció) készül és a…zöldség erjesztés, erjesztés készült, körülmény erjesztés, erjesztés fermentációbio, vitamin, étrendkiegészítő, biobolt, eritrit1
innolearn.huA legtöbben azt gondolhatnánk, hogy számos témát az e-learninggel nem lehet megtanítani. A következő tartalom ezt a tévhitet cáfolja meg. Ezúttal egy magyar e-learning tananyagról van szó, a pálinkafőzésről. Az anyag már a főzés előtti szakaszt is hosszabban taglalja, bemutatva az erjesztéshez…bemutatva erjesztés, erjesztés szükségese-learning, tananyag, klaszter, tanulási, kkv-k1
magyarborakademia.huBeszélnünk kell a Menádok borcsaládról, a „Menádokokról”, amiben – mint más területen sem - Nyúlné dr. Pühra Beáta nem ismer kompromisszumot. Ha nem találja megfelelőnek az alapanyagot, inkább beházasítja. Ezeknek a boroknak az acéltartályos erjesztés és a finomseprőn tartás adja meg a karakterét…acéltartályos erjesztés, erjesztés finomseprőnbortermelő, akadémia, borász, nyertes, borverseny1
greenpress.huAz almaecet jótékony hatásai a szervezetre Az almaecet, amelyet az almák erjesztésével állítanak elő, számos jótékony hatással bír a szervezetre. Az évszázadok során számos kultúrában használták gyógyító és egészségmegőrző tulajdonságai miatt. Az almaecetben...alma erjesztés, erjesztés előmegújuló, energiaforrás, energiahatékonyság, fenntarthatósági, bet1
selection.huCSWWC 2023 Aranyérem A Gróf Degenfeld Pezsgő furmint szőlőből, klasszikus palackban erjesztéssel és érleléssel készült. Színe halvány citromsárga. Illatában visszafogott, enyhe tokaji ásványosság jellemzi. A citrusos jegyek mellett a tradicionális pezsgőkészítésre jellemző kenyeres és élesztős…palack erjesztés, erjesztés érleléspincészet, pince, borvidék, borház, borászat1
somlowine.huA metszés, a zöldválogatás, a szüret hagyományosan, nagy szakértelemmel , kézzel történik. A szőlő feldolgozása, a szedést követően 1-2 órán belül elkezdődik. A must ülepítés után hűtőtartályba kerül, ahol lezajlik az irányított erjesztés. Ezt követi a tölgyfahordós érlelés és végül az optimális…irányított erjesztés, erjesztés tölgyfahordóscatering, vendéglátás, borház, ültetvény, pincészet1
serbarium.huMi a sör? A sör olyan erjesztett szén-dioxidban dús alkoholos ital, mely vízből, malátából és komlóból áll, és az erjesztéshez sörélesztőt használnak.komló erjesztés, erjesztés sörélesztősörfőzés, sörfőző, plus, kisüzemi, ale1
vinartis.huSzőlőfeldolgozási eszközök, borászati anyagok, borászati gépek kis- és nagykereskedelme. Már 15 éve a borászok szolgálatában. Kiváló árakkal, legújabb borászati technológiákkal, újdonságokkal, borlabor szolgáltatással, szakértelmünkkel segítjük a hobby és professzionális borászatokat egyaránt.borászati, tartály, tölgyfa, szivattyú, csavarzár0
hopline.huKérdése van? Hívjon minket! +36(30)9699-425 Nagyker • Szállítás • Fizetés • Tájékoztató • Elállás • Adatkezelés • Kapcsolat • ÁSZFmaláta, komló, élesztő, csatlakozó, enzim0
kerteszkucko.huGazdabolt kert-, barkács-, és háztartási termékek széles választékával: virágkaspó, balkonláda, agroszövet, drótkerítés, kézi szerszámok, stb.grammos, literes, gazdabolt, drótkerítés, balkonláda0
sorfozobolt.huReceptcsomagok… sörfőző feleség… Alapanyagok… Eszközök… Sörfőző tanfolyam… LET'S BREW KIT… KOMPAKT KIT…eszköz erjesztéssörfőző, komló, hobbi, sör, maláta0
hazisorbolt.huHa elég merészek és kalandvágyók vagyunk, mi magunk is elmerülhetünk a sörfőzés rejtelmeiben – ami, szerencsére, nem is annyira rejtelmes, mivel minőségi alapanyagokkal és eszközökkel a sörfőzés otthon is sikeresen kivitelezhető. Hogy miért érdemes belevágni? Mertsörfőző, sör, maláta, komló, élesztő0
fozohaz.euNapjainkban a házi sörfőzés egyre divatosabbá válik. Otthon főzni a sört nagyszerű hobbi, elkápráztathatjuk a saját készítésű házi sörünkkel környezetünket, barátainkat. Végtelen fajtájú különböző sört készíthetünk a 4 alapanyagból: víz, maláta , komló , élesztő , amiket még kiegészíthetünk…komló, maláta, élesztő, sörfőzés, sör0
sorfozokboltja.huSörfőző webáruház, Házisör készítés, Alapanyagok, berendezések, kellékek, Sörfőzőgépek, receptcsomagok, maláta, komló, élesztő. Sajtkészítés, Pálinkafőzés.sörfőző, komló, mérőeszköz, sajtkészítés, pálinkafőzés0
halasibor.huA Szőke Pincészet által gyártott borokat és a honlap tartalmát csak nagykorúaknak ajánljuk.irányított erjesztéspincészet, szőke, halasi, kunsági, száraz0
palinkafozoarak.huPálinkafőző árak, pálinkafőző gyártás, pálinkafőző alkatrészek, pálinkafőző kiegészítők, leégésgátló, deflegmátor, Pistorius tányér.szakaszos erjesztés, átvág erjesztéspálinkafőző, pálinkafőzés, pálinka, falú, literes0
palinkaberfozes.huAz a pálinka, amelyet legalább három hónapig nyers vagy aszalt gyümölccsel együtt érleltek. 100 liter ágyas pálinkához legalább 10 kg érett vagy legalább 5 kg aszalt gyümölcsre van szükség. Amennyiben a gyümölcs azonos a pálinka fajtájával, a pálinkát az adott gyümölcs nevével jelölik (pl. ágyas…pálinka, bérfőzés, pálinkafőzés, versenyképesség, beszerzett0
mannavita.hu…kezelőorvosával, gyógyszerészével, természetgyógyászával. A készítményeknél feltüntetett pozitív hatások, egyénenként eltérőek lehetnek. A termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérjük vegye figyelembe, hogy…mannavita, ápolás, mate, tea, méz0
prantnerpince.hua Kadarkának köszönhette. A törökök elő menekülő balkáni népek által megismert és honosított szőlővel ma ismét egyre gyakrabban találkozhatunk a borvidéken. A hagyományosan karós támaszon termesztett szőlő kiváló bort ad. Bora rubinvörös színű, fűszeres, gyümölcsös illatú. A szekszárdi kadarka…reduktív erjesztés, erjesztés oxidatívdűlő, évjárat, pince, cukor, redukáló0
planetcraft.huFrissítő halvány cseh láger, jelentős maláta és komló karakterrel és hosszú lecsengéssel. A maláta ízei összetettek egy pilsner típusú sörhöz. A keserűség erős és tiszta, de hiányzik belőle a durvaság, ami kiegyensúlyozott, lekerekített ízbenyomást kelt, ami javítja az ihatóságot.alsó erjesztés, felső erjesztéskomló, cseh, sör, láger, szótár0
porond-mester.huA főerjedés után (nagyságrendileg egy hét) utóerjedés indul nagyon alacsony (3C) hőmérsékleten. Ekkor a sör érlelése történik. Hidegkomlózhatjuk a további illat és harmonikus ízélmények kialakítása érdekében. A kész sört megfelelő nyomáson és hőmérsékleten tartjuk, amelyet a tartályokon körbefutó…sörfőzés, sörfőzde, sör, sörmanufaktúra, konténeres0
borkezeles.huMinden, ami a professzionális borkészítéshez kellhet: borászati kellékek, borászati anyagok széles választéka megfizethető áron, ismertetőkkel.alkoholos erjesztés, erjesztés kulcspontjaborászati, borkészítés, szakcikk, labor, megfizethető0
juhfark.huBoraink… Vásárlás… Kapcsolat… Blog… Útvonalterv… Borszőlőfajták területi adatai Magyarországon 2021…erjesztés kiskátéjaapátsági, somlói, pince, somlóvásárhely, somló-hegy0
pastor.huabban, hogy a borok minőségét a szőlő fajtája, a terroár jellege és az évjárat összessége adja. A borász feladata eme szimbiózis megőrzése és a természetes folyamatok koordinálása. A vörösborok kizárólag spontán erjednek, természetes úton végbemenő almasav bontással készülnek. A prémium magyar…irányított erjesztés, erjesztés hőmérséklet, spontán erjesztésdűlő, szekszárdi, cabernet, merlot, franc0
totaldrinks.huRendelj italt online webshopunkból, vagy térj be bármelyik budapesti üzletünkbe! A rendelésedet országszerte házhoz visszük alacsony áron! Keress minket Wolt-on, és Foodpandán is!gin, sör, whiskey, száraz, brut0
nadasbormuhely.huWeblapunk folyamatos fejlesztés alatt áll, ezért még nem minden menüpont áll az Önök rendelkezésére.nádas, borműhely, évjárat, termőhely, érlelés0
zoldporteka.huAlexander Loyd Anasztázia Anita Moorjani Anasztázia könyvek Andreas Moritz Dr. Bruce H. Lipton Gregg Braden Dr. Joe Dispenza Joe Vitale Ingeborg Stadelmann Omraam Mikhael Aivanhov James Redfield Vlagyimir Megre Wass Albert A bőség kertje Omraam könyvek Ehető vadnövények könyvektartósítás erjesztés, erjesztés természetesbőség, kiskert, erzsébet, ehető, portéka0
semstone.hu2022-től az Erbslöh csapatával szorosabb együttműködésben még nagyobb termékválasztékkal, bővebb raktárkészlettel, tudjuk kiszolgálni partnereinket.borászat, borászati, termékválaszték, raktárkészlet, szerelvény0
apalinkafozo.huPálinkafőzők, bortartályok és borászati, pálinkafőző segédeszközök, segédanyagok. Panka kisüsti pálinkafőzők. Duplex dupla falú panka pálinkafőzők. St Panka pálinkafőzők. Vajda pálinkafőzők. Mindenható pálinkafőzők. Pálinka tartályok. Úszófedeles bortartályok. Zárt bortartályok.magasság, csap, pálinkafőző, tartály, bortartály0
vegateszt.huA vizsgálat befejezésével probléma feltárása nem ér véget! Folyamatos nyomon követéssel, kontroll vizsgálatokkal, életmód,és táplálkozási tanácsadással segítjük ez az, amire számíthat a páciens.zöldség erjesztésallergia, gyógyszermentes, sportoló, koncepció, vizsgálati0
hadmuveletsor.hu…és Akciók A Bónusz Slots Játék Kimerítő Útmutatója A Bónusz Poker Játék Szabályai és Tippek a Profi Játékhoz A Lottó Online: Az Aktuális Nyerőszámoktól a Nyerési Stratégiákig A Kenó Nyerőszámai Online: Friss Számok, Stratégiák és Tippek Kaszinó Nincs Letét Blackjack Digitális Kaszinó Játék:…felső erjesztés, erjesztés angolsör, hadművelet, normál, tradicionális, sörfőzde0
netvitamin.huAz oldalon található információk a termékekről, tájékoztató jellegűek. Kérjük vegye figyelembe, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes és változatos étrendet és az egészséges életmódot. Minden esetben konzultáljon kezelőorvosával, gyógyszerészével, természetgyógyászával. A…mannavita, mate, tea, nyers, hiánycikk0
sorfozesotthon.huA sörfőzés története több ezer esztendőre vezethető vissza, bár az akkori sört lehet nem mindenki fogyasztotta volna kellemes szájízzel a mai társadalomból. Most nézzük meg mi is az igaz művészettörténet.sörfőzés, maláta, sörfőző, sör, komló0
vinoservice.huKomplett borászati technológia, garantált minőségben! Gyümölcsfeldolgozó gépsorok: lé, lekvár, aszalvány.irányított erjesztés, erjesztés komplettborászati, gépsor, gyümölcsfeldolgozó, lekvár, aszalvány0
ke-novenykondicionalo.huA KE egyrészről óvja a növények természetes felületi biológiáját (éktóflóra) amely a védelemért és katalizálóképességért felelős, másrészről a KE-ben lévő biológia mineralizáció hatása által nő aalapanyag erjesztés, erjesztés előállítottke, folyékony, gyógynövény, biológia, tápanyag0
bortartalyok.huszerencsés a borok számára. A rozsdamentes bortartály esetén a belső hegesztési varratok feketedése mutatja a savas közeg munkáját, erre figyeljünk, ha használt bortartályt vásárolunk. Új bortartály esetén javasoljuk a saválló alapanyagú tároló vásárlását, ami bár drágább, de a megfelelő bortartály.bortartály, tartály, grünwald, úszófedeles, hobbi0
nogradipalinka.huEredmények… Hírek… Egyesületünk… Célkitűzés… Pálinkaházak… A Borzag… Gyümölcs és pálinka…pálinka, nógrádi, pálinkaház, ismertető, lepárlás0