Nyitóoldal » Kezdőbetű: s » Első 2 betű: sa » Kulcsszó: savai

24 db. savai kulcsszóra releváns szájt

Doménsavai kulcsszóra releváns részletKapcsolódó kifejezésekEgyéb kifejezések a honlaprólRelevancia
csaladipinceszet.huIllatban és zamatban is nagyszerűen hozza az igazi, hamisítatlan rajnais jelleget. Egyszerre tavasz virágos és petrolos jelleget mutat, ami izgalmassá és érdekessé teszi a bort. Savai könnyedek, frissek, hosszú lecsengésűek. Utóízben ugyanaz a kedvesség és furfangosság érezhető, mint amit illatban…jelleg savai, savai tartás, bor savai, savai könnyed, fogyasztó savaipincészet, kiss, illat, rozé, chardonnay9
borvizsgalat.hu…és a pH értéket célszerű mindig együtt vizsgálni. A borok pH értéke általában 3,0 – 3,9 között változik, de bizonyos esetekben ettől eltérhet. Minél erősebbek egy bor savai, pH értéke annál alacsonyabb. Fehérborok pH értéke jellemzően 3,1 – 3,5 közé, míg vörösboroké általában 3,4 – 3,8 közé esik.fontos savai, savai borkősav, bor savai, savai phmegengedett, cukor, eltérés, erjedés, labor2
szatmaripinceszet.huTitokzatos, izgalmas, felfedező lelkeknek való bor ez, méltó utóda „szüleinek”. A kéknyelű, Badacsony arisztokratája, amely nem porozza önmagát, erre való szolgálója, a budai zöld. Utóbbit egy ideig nagyon ritkán hozták piacra önállóan, kemény savai miatt durvának, tenyeres-talpasnak ítélték, de…lágy savai, savai tompa, kemény savai, savai durvapincészet, szatmári, szigliget, borvidék, badacsonyi2
szeredipinceszet.hu…speciális aromák, ízek és zamatok szabadulnak fel – legtöbbször vanília, kókusz, dohány, valamint kellemes füst aroma jelenik meg –, az érő bor savai finomodnak. (A hosszabb hordós érlelés a bor eltarthatóságát is növeli.) Üvegben érlelve árnyalatnyi ibolya, gomba és föld illat jelenik meg benne.bor savai, savai hosszú, határoz savai, savai ideálispincészet, száraz, kékfrankos, vörös, illat2
lyskabor.hu…gyümölcsök, barackok zamatossága árad az illatból és az ízből, majd csatlakozik hozzá a narancsvirág és a jázmin eleganciája, végül pedig a citrusok frissessége teszi a kombinációt tökéletessé. A gazdag édességet Tokaj vibrálóan friss savai és ásványossága tartja a legszebb egyensúlyi állapotban.friss savai, savai ásványosságtokaji, palack, furmint, borvidék, édes2
csoborpinceszet.huSzáraz, reduktív jellegű fehérbor. Savai ropogósak, intenzív illatú és zamatos. Aromavilágát citrusos, virágos jegyek alakítják, ízében grapefruitos beütéssel. Jól lehűtve nagyszerű kísérője fehér húsokból, halakból készült ételeknek.fehérbor savai, savai ropogós, szerkezetű savai, savai frissagárd, pincészet, száraz, székesfehérvár, velencei-tó1
szivekpince.huIlyen a veltelini, ha mindene megvan. Érett gyümölcsökben dúskál, feszes savai könnyedén diktálják a tempót, finom fűszerek díszítik. Gazdag, bővérű bor, kívánja a társaságot, élvezi a reflektorfényt.feszes savai, savai könnyedénsziv, pince, szőlő, vendéglátás, ültetvény1
mezeshaz.huA méz értékes táplálék, mert egyszerű cukrai könnyen felszívódnak, szerves savai fokozzák az étvágyat, javítják az emésztést. Zamatanyagainak különböző összetétele miatt változatos ízeket biztosít sütés-főzésnél. A tapasztalatok szerint az, aki mézet használ cukor helyett, rövid időn belül…szerves savai, savai étvágyméz, termelő, mézfajta, krém, cukor1
galantaibor.huSosem kell túlmagyarázni, mert egyszerűen jólesnek hízelgő savai és akácmézre hajazó illata.hízelgő savai, savai akácmézgalántai, pincészet, évszázados, reduktív, alapozó1
espakpinceszet.huGyümölcsössége áradó, szerkezete arányos, savai feszesek. Finom struktúra, könnyű érthetőség. Mindenki kedvence lesz bájos egyéniségével…arányos savai, savai feszespincészet, hercegkút, tokaji, pince, korty1
elmenycentrum.hufriss, fajtajelleges, klasszikus fehérbor. élénk savai finomak, keserűmandulára emlékeztető ízekélénk savai, savai finomsör, naszály, söröző, soproni, lovassy1
oko-melli.hu…vitamin, fermentum, 74-78 %-a cukor és szárazanyag. Cukrai könnyen felszívódnak, így nem hízlal. Illat és aromaanyagai étvágyjavítók, szerves savai segítik az emésztést. Baktériumölő hatása megakadályozza a káros baktériumok szaporodását szervezetünkben. A méz erősíti a szívet és az izmokat…szerves savai, savai emésztésméz, méh, szövetkezet, igazgatósági, imre1
borkell.huA Tramini üde savai, könnyedsége, a Cserszegi fűszeres aromái és az Irsai Olivér parfümös, bodzás je..üde savai, savai könnyedségsauvignon, leányka, cabernet, pincészet, illat1
prantnerpince.huA borvidék sokszínűségét hűen tükrözi. Érezhető a kékfrankos lendületes, gömbölyű savai, a bordeaux-i fajták határozott tüzessége. Mindezt kiegészíti a Kadarka egy csöppnyi fűszerrel.gömbölyű savai, savai bordeaux-idűlő, évjárat, cukor, pince, szekszárd1
petersbalaton.huReduktív olaszrizling, alapjait az öreghegyi löszös talajú tőkék adták. A préselést és ülepítést követően tartályban erjedt, további finomseprős érleléssel. Belevaló olaszrizling illat: mandula és réti virágok, de ásványossága, zölddiósi savai miatt bátran választhatod főétel mellé.zölddiósi savai, savai bátorpeter's, borászat, rosé, vörös, palack1
magyarborunnepe.huSzőlőfajtáink Furmint és Hárslevelűből áll. A furmint bora általában magas savtartalmú, de gondos szőlészeti munka mellett savai elegánsak. Illata határozott és kisebb koncentrációnál is fajtajelleges. Benne nagyon gyakran körte, birs és szegfűszeg keveredik. A vulkáni talaj adta mineralitás…munka savai, savai elegáns, szép savai, savai azfurmint, borvidék, bikavér, borász, tokaji1
calmit-agrar.huA savanyú talajok savai miatt a tápanyagok többsége nem elérhető, nem vehető fel a növények számára.talaj savai, savai tápanyagtalaj, megy, talajszerkezet, tápanyag, magnézium1
bekassy.huKülönleges évjárat, talán ettől fajtától még nem is láttunk ennyire szép bort. Mivel nem nagyon termesztik Badacsonyban, igazi kuriózum. Szép, összetett savai jó étvágyat csinálnak: pont ezért Budai Zöld hívőknek és nagy lakomák mellé ajánljuk.összetett savai, savai étvágybadacsony, borászat, déli, lejtői, töretlen1
rigopince.huBora fajtajelleges, kellemes zamatú, testes, csersavban gazdag, kemény karakterű, de az érlelés során savai lefinomodnak. A Bikavér vázát képezi, mint ahogy az általunk előállított Biavérének is.sor savai, savai bikavérpince, rigó, borház, kékfrankos, öreghegy1
gotzpinceszet.huTokaji Sárgamuskotály félédes - A Sárgamuskotályra jellemző intenzív, kedves illat és kerek savak uralják. Friss savai üdévé, könnyen fogyaszthatóvá teszik. Páratlan zamatokkal rendelkező bor.friss savai, savai üdévétokaji, pincészet, götz, borkóstolás, hercegkút1
speakeasywines.huZamatos sárgamuskotály a friss szőlő ropogós savaival és kedves édességével. Frissítő, könnyű bor a legjobb tarsaságban, a legjobb alkalmakra. A tökéletesen érett szőlő finom íze, frissítő savai és hosszú, fűszeres zamata a szájban. Könnyű korty, tiszta gyümölcs. Öröm inni.frissítő savai, savai hosszúgyümölcsös, laza, fűszeres, blanc, frissítő1
merum-tallya.huTállya, Pipiske dűlő teteje, és a Sárospataki Darnó dűlőből származó alapanyag. A nagyon erős szüreti válogatást a rendhagyó érési dinamikájú évjárat indokolta. Az október 10-én szüretelt termés markáns savai szükségessé tették az évjárat késői szüretelésű tételével történő házasítást, így…markáns savai, savai szükségestállya, dűlő, palack, pincészet, furmint1
tothmeheszet.huTóth Méhészet - Méztermelő, méz, akác, hárs, gesztenye, facélia, vegyes virág, repce, árusítás, termelői bioméz, propoliszkönnyű savai, savai emésztésjavítóméz, tóth, méhészet, fertőszentmiklós, vegyes0
borkatedralis.huA Borkatedrális Pincészet egy régi, de mégis új színfolt a Villányi Borvidék térképén. Hiszen megújulva, de a - már sokak által ismert - Batthyány Pince tradícióira építve járja immár a saját útját.kemény savai, savai finompincészet, villányi, színfolt, borvidék, borászat0