csaladipinceszet.hu | Illatban és zamatban is nagyszerűen hozza az igazi, hamisítatlan rajnais jelleget. Egyszerre tavasz virágos és petrolos jelleget mutat, ami izgalmassá és érdekessé teszi a bort. Savai könnyedek, frissek, hosszú lecsengésűek. Utóízben ugyanaz a kedvesség és furfangosság érezhető, mint amit illatban… | jelleg savai, savai tartás, bor savai, savai könnyed, fogyasztó savai | pincészet, kiss, illat, rozé, chardonnay | 9 |
borvizsgalat.hu | …és a pH értéket célszerű mindig együtt vizsgálni. A borok pH értéke általában 3,0 – 3,9 között változik, de bizonyos esetekben ettől eltérhet. Minél erősebbek egy bor savai, pH értéke annál alacsonyabb. Fehérborok pH értéke jellemzően 3,1 – 3,5 közé, míg vörösboroké általában 3,4 – 3,8 közé esik. | fontos savai, savai borkősav, bor savai, savai ph | megengedett, cukor, eltérés, erjedés, labor | 2 |
szatmaripinceszet.hu | Titokzatos, izgalmas, felfedező lelkeknek való bor ez, méltó utóda „szüleinek”. A kéknyelű, Badacsony arisztokratája, amely nem porozza önmagát, erre való szolgálója, a budai zöld. Utóbbit egy ideig nagyon ritkán hozták piacra önállóan, kemény savai miatt durvának, tenyeres-talpasnak ítélték, de… | lágy savai, savai tompa, kemény savai, savai durva | pincészet, szatmári, szigliget, borvidék, badacsonyi | 2 |
szeredipinceszet.hu | …speciális aromák, ízek és zamatok szabadulnak fel – legtöbbször vanília, kókusz, dohány, valamint kellemes füst aroma jelenik meg –, az érő bor savai finomodnak. (A hosszabb hordós érlelés a bor eltarthatóságát is növeli.) Üvegben érlelve árnyalatnyi ibolya, gomba és föld illat jelenik meg benne. | bor savai, savai hosszú, határoz savai, savai ideális | pincészet, száraz, kékfrankos, vörös, illat | 2 |
lyskabor.hu | …gyümölcsök, barackok zamatossága árad az illatból és az ízből, majd csatlakozik hozzá a narancsvirág és a jázmin eleganciája, végül pedig a citrusok frissessége teszi a kombinációt tökéletessé. A gazdag édességet Tokaj vibrálóan friss savai és ásványossága tartja a legszebb egyensúlyi állapotban. | friss savai, savai ásványosság | tokaji, palack, furmint, borvidék, édes | 2 |
csoborpinceszet.hu | Száraz, reduktív jellegű fehérbor. Savai ropogósak, intenzív illatú és zamatos. Aromavilágát citrusos, virágos jegyek alakítják, ízében grapefruitos beütéssel. Jól lehűtve nagyszerű kísérője fehér húsokból, halakból készült ételeknek. | fehérbor savai, savai ropogós, szerkezetű savai, savai friss | agárd, pincészet, száraz, székesfehérvár, velencei-tó | 1 |
szivekpince.hu | Ilyen a veltelini, ha mindene megvan. Érett gyümölcsökben dúskál, feszes savai könnyedén diktálják a tempót, finom fűszerek díszítik. Gazdag, bővérű bor, kívánja a társaságot, élvezi a reflektorfényt. | feszes savai, savai könnyedén | sziv, pince, szőlő, vendéglátás, ültetvény | 1 |
mezeshaz.hu | A méz értékes táplálék, mert egyszerű cukrai könnyen felszívódnak, szerves savai fokozzák az étvágyat, javítják az emésztést. Zamatanyagainak különböző összetétele miatt változatos ízeket biztosít sütés-főzésnél. A tapasztalatok szerint az, aki mézet használ cukor helyett, rövid időn belül… | szerves savai, savai étvágy | méz, termelő, mézfajta, krém, cukor | 1 |
galantaibor.hu | Sosem kell túlmagyarázni, mert egyszerűen jólesnek hízelgő savai és akácmézre hajazó illata. | hízelgő savai, savai akácméz | galántai, pincészet, évszázados, reduktív, alapozó | 1 |
espakpinceszet.hu | Gyümölcsössége áradó, szerkezete arányos, savai feszesek. Finom struktúra, könnyű érthetőség. Mindenki kedvence lesz bájos egyéniségével… | arányos savai, savai feszes | pincészet, hercegkút, tokaji, pince, korty | 1 |
elmenycentrum.hu | friss, fajtajelleges, klasszikus fehérbor. élénk savai finomak, keserűmandulára emlékeztető ízek | élénk savai, savai finom | sör, naszály, söröző, soproni, lovassy | 1 |
oko-melli.hu | …vitamin, fermentum, 74-78 %-a cukor és szárazanyag. Cukrai könnyen felszívódnak, így nem hízlal. Illat és aromaanyagai étvágyjavítók, szerves savai segítik az emésztést. Baktériumölő hatása megakadályozza a káros baktériumok szaporodását szervezetünkben. A méz erősíti a szívet és az izmokat… | szerves savai, savai emésztés | méz, méh, szövetkezet, igazgatósági, imre | 1 |
borkell.hu | A Tramini üde savai, könnyedsége, a Cserszegi fűszeres aromái és az Irsai Olivér parfümös, bodzás je.. | üde savai, savai könnyedség | sauvignon, leányka, cabernet, pincészet, illat | 1 |
prantnerpince.hu | A borvidék sokszínűségét hűen tükrözi. Érezhető a kékfrankos lendületes, gömbölyű savai, a bordeaux-i fajták határozott tüzessége. Mindezt kiegészíti a Kadarka egy csöppnyi fűszerrel. | gömbölyű savai, savai bordeaux-i | dűlő, évjárat, cukor, pince, szekszárd | 1 |
petersbalaton.hu | Reduktív olaszrizling, alapjait az öreghegyi löszös talajú tőkék adták. A préselést és ülepítést követően tartályban erjedt, további finomseprős érleléssel. Belevaló olaszrizling illat: mandula és réti virágok, de ásványossága, zölddiósi savai miatt bátran választhatod főétel mellé. | zölddiósi savai, savai bátor | peter's, borászat, rosé, vörös, palack | 1 |
magyarborunnepe.hu | Szőlőfajtáink Furmint és Hárslevelűből áll. A furmint bora általában magas savtartalmú, de gondos szőlészeti munka mellett savai elegánsak. Illata határozott és kisebb koncentrációnál is fajtajelleges. Benne nagyon gyakran körte, birs és szegfűszeg keveredik. A vulkáni talaj adta mineralitás… | munka savai, savai elegáns, szép savai, savai az | furmint, borvidék, bikavér, borász, tokaji | 1 |
calmit-agrar.hu | A savanyú talajok savai miatt a tápanyagok többsége nem elérhető, nem vehető fel a növények számára. | talaj savai, savai tápanyag | talaj, megy, talajszerkezet, tápanyag, magnézium | 1 |
bekassy.hu | Különleges évjárat, talán ettől fajtától még nem is láttunk ennyire szép bort. Mivel nem nagyon termesztik Badacsonyban, igazi kuriózum. Szép, összetett savai jó étvágyat csinálnak: pont ezért Budai Zöld hívőknek és nagy lakomák mellé ajánljuk. | összetett savai, savai étvágy | badacsony, borászat, déli, lejtői, töretlen | 1 |
rigopince.hu | Bora fajtajelleges, kellemes zamatú, testes, csersavban gazdag, kemény karakterű, de az érlelés során savai lefinomodnak. A Bikavér vázát képezi, mint ahogy az általunk előállított Biavérének is. | sor savai, savai bikavér | pince, rigó, borház, kékfrankos, öreghegy | 1 |
gotzpinceszet.hu | Tokaji Sárgamuskotály félédes - A Sárgamuskotályra jellemző intenzív, kedves illat és kerek savak uralják. Friss savai üdévé, könnyen fogyaszthatóvá teszik. Páratlan zamatokkal rendelkező bor. | friss savai, savai üdévé | tokaji, pincészet, götz, borkóstolás, hercegkút | 1 |
speakeasywines.hu | Zamatos sárgamuskotály a friss szőlő ropogós savaival és kedves édességével. Frissítő, könnyű bor a legjobb tarsaságban, a legjobb alkalmakra. A tökéletesen érett szőlő finom íze, frissítő savai és hosszú, fűszeres zamata a szájban. Könnyű korty, tiszta gyümölcs. Öröm inni. | frissítő savai, savai hosszú | gyümölcsös, laza, fűszeres, blanc, frissítő | 1 |
merum-tallya.hu | Tállya, Pipiske dűlő teteje, és a Sárospataki Darnó dűlőből származó alapanyag. A nagyon erős szüreti válogatást a rendhagyó érési dinamikájú évjárat indokolta. Az október 10-én szüretelt termés markáns savai szükségessé tették az évjárat késői szüretelésű tételével történő házasítást, így… | markáns savai, savai szükséges | tállya, dűlő, palack, pincészet, furmint | 1 |
tothmeheszet.hu | Tóth Méhészet - Méztermelő, méz, akác, hárs, gesztenye, facélia, vegyes virág, repce, árusítás, termelői bioméz, propolisz | könnyű savai, savai emésztésjavító | méz, tóth, méhészet, fertőszentmiklós, vegyes | 0 |
borkatedralis.hu | A Borkatedrális Pincészet egy régi, de mégis új színfolt a Villányi Borvidék térképén. Hiszen megújulva, de a - már sokak által ismert - Batthyány Pince tradícióira építve járja immár a saját útját. | kemény savai, savai finom | pincészet, villányi, színfolt, borvidék, borászat | 0 |